NHL Draftwatch: Bartek Bison op stoom met twee goals

bison_141011_051_650
In NHL Draftwatch wordt wekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking komen te worden gedraft tijdens de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Net als vorig seizoen kan er een Nederlands talent gedraft worden, al wordt zijn naam minder genoemd dan die van Daniel Sprong vorig seizoen. Bartek Bison speelt voor Prince George Cougars in de WHL.
Deze week aandacht voor de ‘big boys’. Auston Matthews won de Zwitserse beker met zijn club ZSC Lions. Jesse Puljujärvi maakt zich op voor de finale van de CHL met Karpat Oulu. Zij staan dinsdag tegenover Frölunda HC in Karpat. Daarnaast is er aandacht voor Patrik Laine en – uiteraard – de Nederlandse trots Bartek Bison.
Auston Matthews
Auston-Matthews-Sparta-Prague-Getty
Auston Matthews kan alvast een prijs op zijn palmares bijschrijven: met ZSC Lions wist hij afgelopen woensdag de finale van de Zwitserse beker te winnen! In en tegen Lausanne werd het 4-1 voor de Lions. Auston Matthews noteerde twee assists. Dat betekende een verlenging van zijn point streak naar tien wedstrijden. De goal streak van vier wedstrijden ging in het duel op 26 januari tegen Fribourg Gotteron wel verloren. De Amerikaanse potentiële top pick noteerde tot dusver 23 goals en 15 assists in 30 NLA duels. In de Zwitserse beker speelde Matthews in vier duels mee, daarin noteerde hij ook nog eens vier goals en drie assists.
Jesse Puljujärvi
Jesse Puljujärvi kan dinsdag mogelijk een mooie prijs op zijn palmares bijschrijven. Frölunda HC is dan om 17:30 Nederlandse tijd de tegenstander in de finale van de Champions Hockey League. Het duel wordt gespeeld in de eigen Oulun Energia Areena. De ploeg speelt thuis omdat het gedurende de wedstrijden in de CHL meer punten heeft vergaard dan de Zweedse tegenstander. Voor Jesse Puljujärvi geldt dat hij zal moeten laten zien ook op dit grote podium te excelleren. Voor het WK U20 werd getwijfeld over zijn effectiviteit en daar rekende hij op het WK genadeloos mee af. In de negen duels na het WK U20 kreeg Puljujärvi structureel meer ijstijd en dat leverde drie goals en vier assists op.
Frölunda HC staat voor het tweede jaar op rij in de finale. Vorig jaar werd de finale verloren op bezoek bij de landgenoten van Lulea HF. Omdat Karpat weet dat de ploeg gebrand is nu wel te winnen, zal de ploeg blij zijn oud NHL-speler Joni Pitkanen te hebben toegevoegd. Pitkanen volgde zijn jeugdopleiding in Oulu en werd in 2002 als vierde overall gedraft door Philadelphia Flyers. De Fin speelde 535 duels in de NHL namens de Flyers, Edmonton Oilers en Carolina Hurricanes.

Patrik Laine
De absolute nummer één lijkt al het hele seizoen Auston Matthews te zijn, maar Patrik Laine klopt op de deur. Op de scoutinglijsten van McKeen Hockey stond de Finse winger, die vergeleken wordt met Alex Ovechkin, zelfs op nummer één. Met 13 goals en 14 assists in 34 duels doet Patrik Laine het heel goed, maar of er echt veel teams Laine beter vinden dan Matthews lijkt onwaarschijnlijk.
Oranje boven!
Oranje boven en niet zo’n beetje ook! Bartek Bison wisselt onopvallende weken af met af en toe een goal of een assist, maar deze week was het twee keer raak voor Bison. In de vier duels van deze maakte Bison twee goals. In het eerste duel op bezoek bij Swift Current Broncos werd nipt met 3-4 verloren. Bison noteerde geen punt. Op bezoek bij Moose Jaw Warriors wisten de Prince George Cougars met 6-2 te winnen. Bison was verantwoordelijk voor het vijfde doelpunt. Hij maakte de goal tijdens even strength.
Op bezoek bij Saskatoon Blades wisten de Cougars opnieuw ruim (7-0) te winnen en Bison was opnieuw trefzeker. Bison maakte de 6-0, opnieuw tijdens even strength. Tijdens het laatste duel van de week, op bezoek bij Prince Albert Raiders, ging met 1-3 verloren. Bartek Bison noteerde geen punt, maar over een hele week dus wel twee goals gecombineerd met een +2 rating. In totaal staat Bison dit seizoen op zes goals en negen assists.
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen