New York Rangers wint topper bij Washington

SportAmerika blikt dagelijks terug op de gespeelde wedstrijden in de NHL. Vannacht een bescheiden programma met slechts drie duels. Ed Versteeve blikt terug.
IMG_20160305_070810
Washington Capitals – New York Rangers
Een topaffiche vonden we gisteren in Washington waar de Capitals in eigen huis New York Rangers ontving. De Caps konden bij winst als eerste ploeg de 100 punten grens nemen. New York wenste niet aan het feestje mee te werken; het won met 3-2.
De Rangers begonnen agressief aan het duel met de NHL league leaders. Na een kwartier spelen leidden de Blueshirts met 2-0 door treffers van Fast en Yandle. De Caps sloegen in periode twee terug en kwamen op gelijke hoogte door Beagle en Oshie. New York had het laatste woord, want Stepan knalde na 17 seconden in periode drie de beslissing achter Holtby. Een welkome 3-2 zege voor New York die we langzaam aan gaan noteren als zekerheidje voor de playoffs.


Dallas Stars – New Jersey Devils
Dallas Stars was lange tijd ongenaakbaar in Central en in het Westen. Maar de laatste tijd kraakte het in Texas een beetje. Vannacht kwam New Jersey Devils op bezoek, dat vecht voor de laatste kansen om de playoffs te halen. Dallas won vannacht voor eigen publiek met 4-2.
Nadat Nishushkin de Stars op voorsprong bracht, zette Henrique de Devils ik het tweede bedrijf op 1-1. Spezza en Sceviour sloegen binnen vijf minuten van elkaar toe en zo namen de Stars een 3-1 voorsprong. Eerder dit seizoen zou Dallas de zege dan al binnen hebben. Nu niet. New Jersey kwam terug tot 3-2, kreeg kansen op meer, maar zag Fidler de eindstand op 4-2 bepalen. De eerste zege in vijf duels voor Dallas. New Jersey zag Cory Schneider uitvallen in de derde periode.

Columbus Blue Jackets – Edmonton Oilers
Zowel Columbus Blue Jackets als Edmonton Oilers kunnen zich opmaken voor het nieuwe seizoen. Vannacht schotelden beide ploegen het publiek een aantrekkelijk duel voor in de Nationwide Arena. De thuisploeg won met liefst 6-3.
Het duel was amper 120 tellen onderweg of er stond al 2-0 op het bord voor Columbus. Draisaitl bracht de Oilers in de tweede periode terug in de wedstrijd, maar tien seconden later was de marge alweer twee door Tyutin. Jenner en Hartnell (CBJ) en Hall (EDM) zorgden voor een 5-2 stand na 40 minuten. McDavid bracht de spanning nog heel even terug, maar Savard maakte aan alle onzekerheid een einde door voor de 6-3 eindstand te tekenen.

 
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen