Matt Murray tekent drie jaar bij in Pittsburgh

Matt_Murray_1_2016-03-01
Doelman Matt Murray blijft langer in Pittsburgh. De 22-jarige Canadees met Nederlandse en Schotse ouders heeft vandaag een driejarig contract getekend. Zijn nieuwe contract gaat in bij aanvang van het seizoen 2017-2018 en gaat Murray $3,75 miljoen per jaar opleveren. Murray is in de NHL Draft van 2012 als 82ste overall geselecteerd door de Penguins.
Murray was vorig seizoen één van de meest imponerende rookies in de play-offs. In game 3 van de eerste ronde verving hij Jeff Zatkoff om vervolgens slechts één wedstrijd gepasseerd te worden ten faveure van de van een blessure teruggekeerde Marc-Andre Fleury. Fleury presteerde echter ondermaats en dus kreeg de uitblinker Murray al snel zijn plek weer terug. Murray werd de zesde goalie die als rookie de Stanley Cup wist te winnen.
Ook in de jaren voor de NHL was Murray al een opvallende verschijning. In de AHL verbrak Murray met een streak van 304:11 zonder tegendoelpunt een shutout record. Zijn 12 shutouts in het seizoen 2014-2015 waren eveneens een AHL record en hij won dan ook niet verrassend de titels voor beste rookie en beste goalie in dat seizoen.
Expansion Draft
Voor volgend seizoen staat er nog wel een belangrijke vraag open wat betreft de goalies in Pittsburgh. Zowel Marc-Andre Fleury als Matt Murray staan langdurig onder contract, maar bij de mogelijke Expansion Draft hebben de Penguins slechts de mogelijkheid om één doelman te beschermen. Het is mogelijk dat één van beide doelmannen nog voor deze Expansion Draft per ruil Pittsburgh zal verlaten, zodat de Penguins hier nog iets voor terug krijgen.
Een mogelijke ruilpartner zou op korte termijn Los Angeles Kings kunnen zijn. De Kings zitten met een acuut doelmannenprobleem. Hoe lang Jonathan Quick exact uitgeschakeld zal zijn is nog onbekend, maar GM Dean Lombardi heeft de verwachting uitgesproken dat zijn doelman drie maanden nodig zal hebben voor het herstel. Zijn potentiële vervangers, Jeff Zatkoff en Peter Budaj, maken nog geen indruk. Mede daardoor staan de Kings na drie duels nog puntloos onderaan.
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen