Jaromir Jagr (44) plakt er nog een jaar aan vast

Een NHL zonder Jaromir Jagr is welhaast niet meer denkbaar, ook al lijkt het pensioen van de 44-jarige Tsjechische aanvaller gezien zijn leeftijd dichtbij. Ondanks zijn leeftijd, is het pensioen van de levende legende met nog minimaal één jaar uitgesteld. Jaromir Jagr verlengde zijn contract bij Florida Panthers met één seizoen.

Met 27 goals en 39 assists voor 66 punten in 79 duels was Jagr dit (reguliere) seizoen niet alleen een nuttige kracht voor zijn ploeg, hij was zelfs puntenleider. Geen enkele speler van de Panthers scoorde meer punten dan Jagr, die vanuit zijn rol als mentor voor de jonge aanvallers van Florida Panthers op meerdere vlakken van onschatbare waarde was voor de ploeg. In de play-offs was Jagr redelijk onzichtbaar met twee assists in zes duels.
Ondanks dat toont Florida Panthers erg blij te zijn met de Tsjechische vedette. Het salaris van Jagr gaat licht omhoog. Waar de aanvaller dit seizoen $3,5 miljoen verdiende plus een uitgekeerde bonus van $1,5 miljoen, krijgt hij volgend seizoen dezelfde bonus naast een jaarsalaris van $4 miljoen.


Één van de doelen van Jaromir Jagr in het nieuwe seizoen zal de tweede plaats op de all-time topscorerslijst zijn. Jagr staat in zijn carrière inmiddels op 1868 punten in 1629 gespeelde wedstrijden. Mark Messier staat met 1887 gescoorde punten in 1756 wedstrijden slechts op korte afstand. Wayne Gretzky, de nummer één op deze lijst, lijkt onhaalbaar met 2857 punten in 1487 duels.
Arizona Coyotes kiest voor jongste GM in NHL ooit
Terwijl Florida Panthers kiest voor een zeer oude speler, kiest Arizona Coyotes juist voor de verjongende weg. De 26-jarige John Chayka is de opvolger van Don Maloney, die na de vroege afloop van het huidige seizoen voor de Coyotes werd ontslagen. Chayka is geen onbekende binnen de organisatie, hij was al een assistent GM. Coach Dave Tippett krijgt naast zijn coach-verantwoordelijken ook de verantwoordelijkheid als vice-president of hockey operations. Opvallend is de benoeming van Chayka wel, Chayka is de jongste GM ooit in de NHL.
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen