Daniel Sprong en Islanders effectief op de powerplay

Sprong Header Articles
Daniel Sprong, onze #DutchPride in de NHL, keerde op 19 december terug bij Charlottetown Islanders, de ploeg waar hij speelde vóór hij gedraft werd door Pittsburgh Penguins. SportAmerika blikt wekelijks terug op zijn verrichtingen in de QMJHL middels de rubriek ‘De week van Daniel Sprong’.
10 februari: een oorwassing van St. John Sea Dogs
Geen enkele eer werd er behaald tegen de divisieleider van de Maritimes Division, de divisie waarin ook de Islanders zelf uitkomen. De Sea Dogs wonnen met 7-2 en Sprong wist zijn naam behoudens twee strafminuten niet op het scoreformulier te krijgen.
12 februari: Islanders pakken ‘verplichte’ punten tegen Baie-Comeau Drakkar
Onderschatting ligt al gauw op de loer als de nummer laatst van de competitie op bezoek komt. Baie Comeau staat met 19 punten uit 52 duels stijf onderaan. De achterstand op de nummer 17, Halifax Mooseheads, is al 22 punten en dus lijken de Drakkar niet aan een laatste plaats te kunnen ontkomen. Charlottetown kwam nog wel op achterstand in dit duel, maar rechtte de rug. Onder leiding van Samuel Blais (drie goals en een assist) werd een 5-2 zege geboekt. Daniel Sprong noteerde een goal en een assist. Beide punten noteerde hij op de powerplay. Het was nog wel een duel om over na te praten: met nog 4:30 op de klok werd het duel gestaakt omdat het ijs niet meer veilig genoeg was om op te spelen. De league heeft echter besloten dat 5-2 als eindstand wordt aangenomen.
13 februari: Game winning goal tegen Chicoutimi Saguenéens
In een spectaculair duel met in total tien doelpunten was Charlottetown Islanders met 6-4 te sterk voor Chicoutimi. Door de overwinning staan beide teams nu op gelijke hoogte met 57 punten. Charlottetown speelde alleen wel al twee duels meer. Daniel Sprong was belangrijk met het winnende doelpunt. Hij noteerde zijn doelpunt wederom tijdens de powerplay. Sowieso waren de special teams erg belangrijk in dit duel. Charlottetown profiteerde vier keer op de powerplay en Chicoutimi noteerde twee goals in overtal.


Aankomende week staan er voor Daniel Sprong en zijn team wederom drie duels op het programma. Blainville-Boisbriand Armada komt donderdag op bezoek in het eigen Eastlink Centre. Die ploeg staat zesde in de West Division, een ploeg waartegen de Islanders de punten in eigen huis moeten houden. De andere twee duels vinden op vreemde bodem plaats. Halifax Mooseheads, nummer zes in de eigen Maritimes Division, is zaterdag de tegenstander. Het laatste duel is op zondag, als de huidige nummer twee van de Maritimes Division, Moncton Wildcats, wordt bezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen