Daniel Sprong duwt Charlottetown met drie zeges de play-offs in!

Sprong Header Articles
Daniel Sprong, onze #DutchPride in de NHL, keerde op 19 december terug bij Charlottetown Islanders, de ploeg waar hij speelde vóór hij gedraft werd door Pittsburgh Penguins. SportAmerika blikt wekelijks terug op zijn verrichtingen in de QMJHL middels de rubriek ‘De week van Daniel Sprong’.
18 februari; Winst in extremis tegen Blainville-Boisbriand Armada
Charlottetown nam het donderdag op tegen de nummer laatst in de West Division van de Q, Blainville-Boisbriand Armada. De Islanders begonnen goed door een goal van onze eigen Daniel Sprong.

Armada sloeg snel terug met twee treffers. De 2-1 achterstand bleef lang op het bord staan, maar één minuut voor tijd scoorde Kielly, op aangeven van Sprong de gelijkmaker. Shootouts brachten de beslissing in dit duel en ook daarin bracht Kielly de beslissing. Een moeizame 3-2 zege voor Charlottetown.
20 februari: Halifax Mooseheads wordt aan de kant gezet
Zaterdag reisde het Charlottetown gezelschap af naar Halifax Mooseheads, de nummer laatst in de gehele QMJHL. Voor ruim 8300 toeschouwers nam de ploeg van Sprong een comfortabele 2-0 voorsprong in de eerste periode. De tweede was nog geen 30 seconden onderweg of Sprong scoorde de 3-0.


Deschênes maakte er 4-0 van, voordat onze #DutchPride zijn tweede van de avond maakte.

Charlottetown geloofde het verder wel; Halifax mocht nog twee keer raak vuren om de eindstand naar een draaglijker 5-2 nederlaag te brengen.
21 februari: Erop of eronder tegen Moncton Wildcats
Gisteren stond het derde duel van deze week op het programma. Een uitwedstrijd tegen de nummer twee van de Maritimes Division Moncton Wildcats. Bij winst zou Charlottetown de play-offs veilig kunnen stellen. Het werd een duel waarin de goalies lange tijd hun doel schoon hielden. Slechts één treffer maakte het verschil. En die kwam opnieuw van de man met rugnummer 11, Daniel Sprong. Zijn treffer leverde niet alleen de 1-0 zege voor Charlottetown op, maar ook een plek in de play-offs dit seizoen. De winst betekende ook de vijfde zege op rij voor de Islanders.


Een uitstekende week voor Sprong en Charlottetown. Drie goals en een assist zette zijn seizoenstotaal op 15G en 20A voor 35 punten. Charlottetown staat inmiddels tiende op de overall ranking in de Q, is zeker van de play-offs en lijkt steeds beter in vorm te raken.
Interview Mark Recchi, Player Development Coach van Pittsburgh Penguins
Darcy Cudmore, radiohost voor de Charlottetown Islanders, stuurde vannacht een interview na met daarin Mark Recchi. De drievoudig Stanley Cup winnaar is tegenwoordig Player Development Coach en volgt de verrichtingen van Sprong op de voet. Zijn mening? ‘Daniel zal op termijn tot de top-6 van Pittsburgh gaan horen’. Steek die maar in je zak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen