Coyotes publiceren plan voor nieuwe arena

new-arena-coyotes
De problemen voor de Coyotes met de arena lijken dan eindelijk ten einde te komen. De club maakte gisteren het plan bekend om een nieuwe thuishaven te gaan bouwen. Deze nieuwe thuishaven zal in Tempe, Arizona gebouwd worden, net buiten de steden Phoenix en Scottsdale. De huidige arena staat in Glendale, wat moeilijker te bereiken is vanuit de twee steden. De nieuwe faciliteit, welke overigens nog geen naam gekregen heeft, moet in 2019 klaar zijn en aan 16.200 mensen plaats bieden. “Tempe is de snelst groeiende suburb in de omgeving van Phoenix. Het is misschien wel de snelst groeiende van het hele land”, vertelde Coyotes-voorzitter Anthony LeBlanc. “Wij zijn daarom zeer verheugd om ons op zo’n plek te mogen vestigen.”


Lage toeschouwersaantallen
Iedereen die de NHL op de voet volgt, is op de hoogte van de problemen met de huidige arena van de Coyotes in Glendale. De Gila River Arena is op zichzelf een prima faciliteit, maar het is moeilijk voor fans in Phoenix en Scottsdale om er te komen. En laten daar nou de meeste Coyotes-fans wonen. Dit zorgt ervoor dat Arizona al jaren zeer matige toeschouwersaantallen moet presenteren. Gemiddeld wordt een wedstrijd door 13.350 mensen bezocht, terwijl er plek is voor ruim 17.000 toeschouwers.
Problemen met gemeente
Tevens was er veel gesteggel met de gemeente Glendale over wie voor het onderhoud van de arena moest betalen. In de zomer van 2015 dreigde de gemeente daarom het contract met het bestuur van de Coyotes niet langer te honoreren. Dit leidde tot (nieuwe) speculaties over de Coyotes om te verhuizen naar een andere stad, zoals Québec City. Zo ver kwam het echter niet.
Groeiende fanbase
Hoewel de Coyotes nog altijd worden gezien als een falende franchise, begint de organisatie er steeds beter voor te staan. Dit heeft verschillende redenen. Om te beginnen, het team staat bol van de beloftevolle spelers. Te denken valt aan namen zoals Max Domi, Anthony Duclair, Dylan Strome en ga zo maar door. Velen roemen het talent dat de organisatie in bezit heeft. ESPN-verslaggever Craig Custance zei na afloop van de 2016 NHL Draft dat Arizona, na Toronto het meeste jonge talent had rondlopen.
Ook de populariteitsgroei die ijshockey heeft ingezet in de Desert State helpt. De plaatselijke universiteit speelt nu op het hoogste amateurniveau in de VS en ook komt er steeds meer talent uit de staat. Te denken valt aan Auston Matthews van de Maple Leafs, die zonder het bestaan van de Coyotes nooit aan ijshockey begonnen was. Men verwacht in de komende jaren nog meer talent uit Arizona te zien komen.
Foto: Arizona Coyotes PR

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen