NHL play-offs: Blues schakelen Jets uit, Stars en Caps op voorsprong


Nog 16 teams zijn over. Nog 16 gegadigden voor Lord Stanley’s Cup. Het is al een hele krachttoer om de play-offs te halen, maar eigenlijk begint het seizoen nu pas echt. Bij SportAmerika houden we je elke dag op de hoogte van de ontwikkelingen.



DE HEADLINES

De Washington Capitals wilden snel zaken doen in Game 5, maar dankzij Petr Mrazek wisten de Carolina Hurricanes de eerste storm nog wel te overleven. Na ruim zeven minuten was daar toch nog de 1-0 van Nicklas Backstrom. Voor de Zweed alweer z’n vierde van de play-offs en lang hoefde hij niet te wachten op z’n vijfde. In de slotfase van de tweede periode nam Backstrom ook de 2-0 voor zijn rekening. Als aangever was hij betrokken bij de 3-0 van Brett Connolly. Backstrom zou de avond afsluiten met twee goals en twee assists. In de derde periode gingen de Capitals vrolijk verder met scoren. Alsof ze even een statement wilden maken. Tom Wilson en Nic Dowd tilden de stand naar 5-0 en Alex Ovechkin, natuurlijk op aangeven van Backstrom, mocht voor het slotakkoord zorgen: 6-0.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN SERIE: Washington leidt 3-2
De Carolina Hurricanes weten waar ze aan toe zijn. Ze moeten nu twee wedstrijden op rij winnen om de titelverdediger uit te schakelen. In Game 3 en Game 4 hebben ze al bewezen dat die mogelijkheid er is. Washington daarentegen zal niet nog meer energie willen verspillen in deze eerste ronde. Om zijn team een kans te geven, zal Petr Mrazek goed voor de dag moeten komen. De Tsjechische goalie kreeg zaterdag zes goals om z’n oren en zal zich dinsdag (01.00 uur CET) willen revancheren voor zijn optreden in Game 5. Voor de Canes is het ook te hopen dat Sebastian Aho zijn vizier op scherp heeft staan. De jonge Fin nam in Game 5 zeven keer het doel van Braden Holtby onder vuur, maar de Capitals-goalie gaf geen krimp.



DE HEADLINES

De Bridgestone Arena in Nashville is doorgaans een onneembare vesting. In Game 5 waren het echter niet de Nashville Predators, maar de Dallas Stars die de dienst uitmaakten. Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar het wachten was vooral op de goals van Dallas. Pekka Rinne hield zijn Predators aanvankelijk op de been en werd gesteund door de goal van Rocco Grimaldi. Na de gelijkmaker van Jason Dickinson in de eerste gingen de Stars in de tweede periode pas echt los. Met z’n derde van het postseason zette Alexander Radulov de Stars op de verdiende voorsprong en de Rus schoot even later ook de 3-1 binnen. De Predators weigerden zomaar de handdoek te gooien, maar de ploeg lijkt zich af en toe geen raad te weten met de vroege druk van Dallas. Een wanhoopsoffensief in de laatste minuten mocht niet meer baten voor Nashville.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN SERIE: Dallas leidt 3-2
Voor de winnaar van de Central Division is de opdracht even duidelijk als moeilijk. De Nashville Predators moeten de laatste twee wedstrijden winnen om door te gaan naar de tweede ronde. Allereerst zullen ze dinsdag (02.30 uur CET) Game 6 in Dallas moeten winnen. Voor Nashville is het te hopen dat de aanvallers wakker worden. Roman Josi (4) en Ryan Ellis (3) zijn de topscorers namens de Preds en beide spelers worden toch vooral betaald vanwege hun defensieve capaciteiten. Rocco Grimaldi en Ryan Johansen zijn de eerste aanvallers op de lijst met respectievelijk 3 en 2 punten. De Stars hebben het heel wat beter voor elkaar. Jamie Benn, Tyler Seguin en Alexander Radulov zijn samen goed voor 16 punten. Om succes te hebben, zal Nashville snel een antwoord moeten vinden op deze lijn.



DE HEADLINES

De naam Jaden Schwartz kunnen ze in Winnipeg voorlopig niet zien of horen. Nadat de Blues-aanvaller de winnende scoorde in de absolute slotfase van Game 5 was het in de eerste minuut van Game 6 opnieuw raak. Een dreun die de Winnipeg Jets eigenlijk niet konden gebruiken. St. Louis hield daarna de voet op het gaspedaal en ging voor de snelle knock-out. Wie anders dan Jaden Schwartz deelde halverwege de tweede periode de volgende tik uit. Het verzet van de Winnipeg Jets leek daarmee wel gebroken en Schwartz mocht in de derde periode zelfs nog zijn hattrick scoren. De frustratie zat diep bij de Jets en captain Blake Wheeler mocht na een high stick de laatste minuten vanuit de sin bin bekijken. Wheeler zag zijn ploeg zelfs nog twee keer scoren, maar de opleving kwam te laat voor de Winnipeg Jets.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

EINDSTAND: St. Louis wint 4-2
Een team dat in december nog dood en begraven leek, plaatst zich nu meer dan verdiend voor de tweede ronde van de play-offs. De opmerkelijke opmars, die voor de St. Louis Blues na de jaarwisseling begon, zet zich dus door in het postseason. Goalie Jordan Binnington laat zich ook nu niet gek maken en was in deze serie een vervelende sta-in-de-weg voor de Jets. Collega Connor Hellebuyck deed z’n werk ook naar behoren, maar kreeg te weinig steun van zijn aanvallers. Patrik Laine en Kyle Connor kwamen nog wel tot drie treffers, maar het is veelzeggend dat de naam van een blueliner als Dustin Byfuglien (2G, 5A) bovenaan de topscorerslijst prijkt. Voor Winnipeg breken er belangrijke maanden aan, want veel spelers worden deze zomer (restricted) free agent. De Blues gaan nog even door en treffen in de volgende ronde de winnaar van de serie tussen Nashville en Dallas.

Cover Photo: Matthew Pearce/Icon Sportswire via Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen