Zevende conferencefinale op een rij voor onstuitbare Patriots


De New England Patriots staan, net als de zes voorgaande jaren, in de conferencefinale van de AFC. Ook de Tennessee Titans hadden geen antwoord op het gevarieerde aanvalsspel van de Patriots: 35-14. De bezoekers mochten één kwart hopen op een stunt na een one-hander van Corey Davis, maar werden daarna compleet overlopen door een offensief én defensief sterk New England.

BELICHICK GEBRUIKT VOLLEDIG WAPENARSENAAL

Voorafgaand aan het duel bespraken we al de vier azen van New England: Tom Brady, Dion Lewis, Danny Amendola en Rob Gronkowski. Het was de vraag wie van de vier de hoofdrol op zou gaan eisen, maar uiteindelijk waren ze allemaal doorslaggevend. Brady gooide meer dan 300 yards en 3 touchdowns. Amendola verzamelde 112 yards via 11 catches. Gronk was weer cruciaal op third downs en ving een touchdown pass. Lewis tenslotte pakte als receiver ook nog 141 yards mee als rusher en receiver.
Na deze opsomming moet het ergste voor Tennesee nog komen: de eerste vier scores waren niet afkomstig van de drie belangrijkste wapens van Brady. Bill Belichick gebruikte zijn volledige wapenarsenaal en zag zijn team uitlopen via James White (rushing en receiving touchdown) en Chris Hogan. Als klap op de vuurpijl kwam daar ook nog een touchdown bij van third string running back Brandon Bolden. Die kwam pas in het midden van het derde kwart in actie voor de Patriots-offense, maar bevond zich bij zijn tweede rush wel meteen in de endzone.

‘MOBIELE’ MARIOTA AAN DE KETTING GELEGD

Marcus Mariota moest het vanaf de zijlijn met lede ogen aanzien. De Titans-quarterback had zelf helemaal geen slechte dag, maar kon toch niet op tegen het geweld van de Patriots. New England was niet alleen offensief sterk, maar ook defensief. Derrick Henry moest na 12 rushes vaststellen dat hij niet één keer meer dan 4 yards had overbrugd. Mariota kon zelf met zijn benen het verschil ook niet maken (4 rushes, 37 yards).
De quarterback gooide nog wel 254 yards bij elkaar en twee touchdown passes, wat buitengewoon knap mag worden genoemd gezien de constante druk waarmee hij geconfronteerd werd. De normaal gesproken zo mobiele Mariota kon niet uit de greep blijven van de pass rushers van New England en werd liefst acht keer tegen het gras gewerkt. Al bij de zevende sack had Geneo Grissom het postseason franchise record van de Patriots te pakken.


Het leverde de Titans 52 yards aan terreinverlies op. Tel daar een paar valse starts en een cruciale OPI van Eric Decker) bij op en het is duidelijk waarom Mariota tegen de bierkaai aan het vechten was.

DAVIS ENIGE LICHTPUNTJE VOOR TITANS

Mike Mularkey (of zijn opvolger?) moet terug naar de tekentafel. Waar de bescherming van Mariota te wensen over liet, viel er ook genoeg aan te merken op druk op de vijandige quarterback. Brady ging niet één keer tegen het gras. Aan beide kanten van de line of scrimmage is er dus werk te doen. Daarnaast werd er niet één keer wat geforceerd vanuit een punt of kick return.
Bovendien kreeg de defensie behoudens de eerste twee drives de Patriots nauwelijks van het veld af. Als er al een three-and-out aan zat te komen dan werd in long yardage situations of zelfs op 4th down een stomme penalty begaan. De Titans hebben dus nog een lange weg te gaan, ondanks het bereiken van de divisieronde. Was er dan helemaal niets positiefs te melden voor Tennessee? Jawel. Rookie Corey Davis zorgde voor een klein lichtpuntje met twee hele knappe scores op aangeven van Mariota.


Daar bleef het bij waardoor de Patriots een NFL-record bemachtigen door voor het zevende jaar op rij een wedstrijd te winnen tijdens postseason. Alleen de Jacksonville Jaguars of Pittsburgh Steelers kunnen de weg naar een nieuwe Super Bowl-finale nog versperren voor de titelverdediger. In de NFC plaatsten de Eagles zich eerder op de dag al de Championship Game.

Cover photo: AP Photo/Charles Krupa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen