NFL op zondag: Zakelijke overwinning Chiefs, Eagles rennen zich rot

Ondanks de Thanksgiving-wedstrijden stonden er vier games op het programma tijdens de late zondagavond. De Chiefs ontvingen de Rams, de Saints gingen op bezoek bij de 49ers, Seattle nam het op tegen Las Vegas en de Chargers clashten met de Cardinals. Voor Sunday Night Football stond Packers @ Eagles op het programma.

CHIEFS HEBBEN GEEN MAHOMES MAGIC NODIG

Los Angeles Rams @ Kansas City Chiefs | 10-26

Net zoals Thanos is de Patrick Mahomes/Travis Kelce-connectie onvermijdelijk. Dit lieten ze na zo’n negen minuten in het eerste kwart nog maar eens zien. Mahomes kreeg genoeg tijd in de pocket en gooide een strakke pas naar zijn TE. Kelce kreeg net voor de goalline drie verdedigers over zich heen, maar dat was geen probleem voor hem. Hij sleurde ze namelijk mee de endzone in voor de touchdown. Bij de Rams liep het aanvallend allemaal wat minder. Daarnaast was de QB1 deze week Bryce Perkins, dit door een blessure bij Matthew Stafford. Toch zette Perkins samen met zijn team een goede drive weg aan het einde van het eerste kwart.

In deze drive stopte de Chiefs-D uiteindelijk de Rams-O af. LA moest hierdoor genoegen nemen met een field goal. Matt Gay maakte geen fout en zette de eerste punten voor zijn team op het bord. Daarna bevonden de Chiefs zich al snel in de redzone van de Rams, maar ze profiteerden hier niet volledig van. Wel breidde Harrison Butker de voorsprong uit met een field goal.

Hoewel de Chiefs-D goed speelde in de eerste helft waren de Rams niet bang om het hen lastig te maken. Goede voorbeelden hiervan waren de meerdere runs van Perkins en een succesvolle fake punt. Helaas voor Los Angeles drukte deze bravoure zich niet uit in meer punten of veel yards. Sterker nog, ze hadden na dertig minuten 75 totale yards waarvan er slechts drie yards van passes kwamen. Het gevolg waren drie punts. De laatste leverde een drive van 93-yards op voor Kansas City. Die sloten ze af met een field goal. Zo gingen de Chiefs met een 13-3 voorsprong de rust in.

KANSAS CITY KOMT NIET MEER IN DE PROBLEMEN

De Rams begonnen de tweede helft met de bal, maar hun eerste drive leverde -2 yards op. De eerste drive van Kansas City was stukken beter. Isiah Pacheco rondde de drive met een korte TD-rush. Zo zette hij de stand op 20-3 in het voordeel van de Chiefs. Na de touchdown zette LA hun beste drive van de wedstrijd weg. De Rams kwamen tot diep op de helft van KC en scoorden uiteindelijk hun eerste touchdown van de wedstrijd na een 7-yard pass van Perkins naar Van Jefferson. De eerste touchdown uit de NFL-carrière van de rookie.

In de drive daarna had het er alle schijn van dat de Chiefs genoegen moesten nemen met een field goal, maar een face mask-penalty tegen Aaron Donald gaf KC een nieuwe set downs. Overigens beschermde de O-line Mahomes erg goed tegen Donald en consorten. Ze sackten hem niet tijdens deze wedstrijd. De penalty zou niet fataal blijken, integendeel, Nick Scott onderschepte een slechte pass van Mahomes in de endzone. De bal bleef niet lang in het bezit van LA. Twee plays later onderschepte L’Jarius Sneed een pass van Perkins. De schade bleef echter beperkt voor LA, want KC scoorde slechts een field goal. Zo kwam het verschil tussen de teams op dertien punten. Later zou Butker zijn vierde FG van de wedstrijd scoren. Met nog 1:47 minuten op de klok liet hij enige hoop op een onwaarschijnlijke Rams-comeback vervliegen.

EAGLES RENNEN HISTORISCH GOED

Green Bay Packers @ Philadelphia Eagles| 33-40

De Eagles begonnen de wedstrijd spetterend. Tijdens een 3rd-and-10 nam Jalen Hurts de benen en verkreeg hij met een 24-yard run de first down. Hurts verbeterde dit even later met een 28-yard run. Twee plays later vond Kenneth Gainwell de endzone om de Eagles op een 7-0 voorsprong te zetten. Drie plays later hadden de Eagles de bal weer terug op de 29-yardlijn van de Packers. Josiah Scott onderschepte een pass van Aaron Rodgers na een tip van een medespeler. De eerste INT uit zijn carrière.

Zijn offense had drie plays nodig om hem te bedanken. Deze keer liep Miles Sanders de bal binnen, maar wel miste Jake Elliott het extra punt. Na de kick-off deed Green Bay het aanvallend een stuk beter. Eerst had Aaron Jones een 30-yard run, vervolgens liep AJ Dillon de bal in de endzone na een 20-yard rush. Na de touchdown stopten de Packers de Eagles af tijdens een 4th-and-inches op hun eigen 37-yardlijn. Het gaf Green Bay de ultieme kans om razendsnel terug te komen in de wedstrijd. Ook de Packers gingen ervoor tijdens 4th downen zij waren hier wel succesvol in. Direct daarna vond GB weer de endzone. Deze keer gooide Rodgers een mooie pass naar Randall Cobb. Mason Crosby scoorde zijn tweede extra punt wel en gaf zo zijn team de voorsprong.

De Eagles gaven de voorsprong makkelijk uit handen, maar namen de voorsprong ook weer net zo makkelijk over. Na een 42-yard scramble van Hurts, waardoor hij meer dan 100 yards rushing had in het eerste kwart, stonden de Eagles op de drempel van de endzone.

OOK TWEEDE KWART SPECTACULAIR

Twee plays later, net na de start van het tweede kwart, scoorden de Eagles hun derde touchdown van de wedstrijd. Wederom was het Sanders die de bal binnenliep. Daarna leken de Packers weer een goede drive weg te zetten, maar Reed Blankenship stak hier met een INT een stokje voor. Net zoals zijn collega Scott was dit voor Blankenship de eerste interception uit zijn carrière. De drive eindigde na een fumble van A.J. Brown. Quay Walker pikte de fumble op namens de Packers en liep ermee naar de 13-yardlijn van Philly. Green Bay benutte de geweldige startpositie een aantal plays later. Met een strakke pass bereikte Rodgers wederom Jones in de endzone voor de touchdown. Wel miste Crosby het extra punt waardoor de stand op 20-20 bleef staan.

Na de offensieve explosie van de eerste 22 minuten forceerden beide verdedigingen een 3-and-out. Daarna hadden de Eagles een sterke two-minute drill nodig aangezien ze de bal terugkregen met nog 2:16 op de klok. Deze keer was Philly wel succesvol bij een 4th-and-short-attempt. Het bleek cruciaal, want een aantal plays later vonden de Eagles weer de endzone. Deze keer ging het door de lucht. Een pass van Hurts bereikte Quez Watkins. Een verdediger dekte Watkins kort, maar toch ving hij de bal en scoorde hij de TD. Zo zette hij de ruststand op 27-20 in het voordeel van Philadelphia.

RODGERS VALT GEBLESSEERD UIT

Ook de tweede helft begon spetterend. Deze keer door een 52-yard kick-off return van Keisean Nixon. Helaas voor de Packers leverde de goede startpositie niet meer op dan een 3-and-out. De Philly-O begon het derde kwart veel beter. Een aantal grote rushing-plays zorgde ervoor dat de Eagles gemakkelijk de yards bij elkaar sprokkelden. Toch was het een pass waarmee Philadelphia de drive afrondde. Een korte pass van Hurts naar Brown gaf de Eagles een 34-20 voorsprong.

In de drive daarna werd het duidelijk dat Rodgers met een ribblessure speelde. Die liep hij tijdens de eerste drive van de tweede helft op. Daarnaast speelde hij al met een gebroken duim aan zijn werphand. Na elke worp grimaste Rodgers door de pijn. Philly had dit door en liet elke keer vijf verdedigers blitzen. Met succes, de Eagles stonden slechts een field goal toe. Rodgers zocht direct daarna de kleedkamer op voor onderzoek. Hierdoor speelde Jordan Love de rest van de wedstrijd als quarterback van de Packers.

LOVE MAAKT HET NOG SPANNEND

De Eagles hadden geen boodschap aan de blessure van Rodgers, zij gingen gewoon door met scoren. De vele runs zorgden ervoor dat ze weer ver op de helft van de Packers kwamen. Niet alleen rende Philly veel, dit leverde ook historisch veel yards op. Ze eindigden de wedstrijd met 363 yards over de grond. De meeste yards sinds 1948. Toch eindigden ze deze drive niet met een touchdown. Wel maakte Elliott met een FG het verschil weer twee touchdowns met nog 11:14 minuten op de klok in het vierde kwart.

Love had geen betere start van zijn wedstrijd kunnen wensen. Zijn eerste twee passes leverden maar een paar yards op, maar de derde was gelijk een touchdown. Met een goede pass vond hij Christian Watson. Watson zette vervolgens de afterburners aan en ontweek met zijn snelheid de verdediging. Het leverde een 63-yard touchdown op en maakte de wedstrijd weer spannend. De TD zorgde er ook voor dat Watson de eerste Packer-rookie werd sinds 1958 met een touchdowns in drie wedstrijden achter elkaar.

De TD van GB beantwoordde Philly met een field goal om het verschil weer tien punten te maken. Toch was de wedstrijd allesbehalve over met nog 2:16 op de klok. De Packers hadden alle time-outs nog en Nixon zorgde wederom met een goede kick-off return voor een goede startpositie. Uiteindelijk bracht Crosby met een field goal de achterstand terug naar zeven punten. De daaropvolgende onside kick was onsuccesvol. Uiteindelijk pikte Sanders met — uiteraard — een run een 1st down op. Die 1st down stelde de winst voor Philadelphia veilig.

49ERS BEZORGEN SAINTS EERSTE SHUTOUT SINDS 2001

New Orleans Saints @ San Francisco 49ers | 0-13

Robbie Gould opende met een field goal de score in deze wedstrijd. Dit waren de enige punten in het eerste kwart. De wedstrijd had duidelijk even nodig om echt los te komen, ondanks alle wapens die de 49ers-aanval bezit. Ook het tweede kwart begon gezapig. Zo stopte de Saints-D de aanval van SF net voor de goalline. Daarnaast viel Deebo Samuel in de play daarvoor uit met een blessure, wel keerde hij later terug. Ondanks de tegenslagen sloten de 49ers de eerste helft positief af. Tyrann Mathieu zat nog aan de pass van Jimmy Garoppolo, maar desalniettemin kon Jauan Jennings de pass vangen en de touchdown scoren.

De Niners begonnen de tweede helft met de bal. Een touchdown scoorden ze niet, wel werd de voorsprong uitgebreid met een field goal. Daarna probeerden de Saints terug te slaan met een field goal, maar deze misten ze. Dit betekende dat New Orleans zonder punten aan het vierde kwart begon. Na vijf minuten leken de Saints eindelijk te scoren, maar een fumble van Alvin Kamara net voor de goalline hield ze zonder punten. Later overleefde de Niners-D nog een goalline-stand. Deze keer door Andy Dalton te sacken tijdens 4th-and-goal. San Francisco liet de bal in daaropvolgende zes minuten niet meer aan de Saints en stelde zo de overwinning veilig. De shut-out van de San Francisco betekende een historisch dieptepunt voor New Orleans. De laatste keer dat ze geen punten scoorden was in 2001.

JOSH JACOBS RENT SEAHAWKS AAN GORT

Las Vegas Raiders @ Seattle Seahawks | 40-34

De wedstrijd begon allesbehalve goed voor de Raiders. Na vijf seconden gooide Derek Carr al een interceptie. Slechts 22 seconden later strafte Kenneth Walker die fout af door een touchdown te scoren. Ondanks de slechte start sloegen de Raiders snel terug door vijf minuten later een TD te scoren. Toch was het niet alleen rozengeur en maneschijn voor de Raiders. Carr raakte rond het middelpunt van het eerste kwart geblesseerd, maar kwam wel terug. Toch leek hij niet 100% fit, dit werd duidelijker toen hij zijn tweede interceptie van de eerste vijftien minuten gooide. Uiteindelijk eindigde Seattle het eerste kwart met de voorsprong door een field goal.

Ook het tweede kwart zat vol met highlights. Na een field goal van Seattle scoorden de Raiders een TD om de voorsprong over te nemen. Kort daarna onderschepte hun defensie een pass van Geno Smith. Josh Jacobs strafte de turnover af met een rushing-TD. Seattle liet zich niet zomaar uit het veld slaan, want Tyler Lockett scoorde in de daaropvolgende drive een touchdown. Tot slot scoorden de Raiders een field goal om het eerste half uur af te sluiten.

Bijna alle runs van Walker werden opgeslokt door de defensie van de Raiders. Hij eindigde de wedstrijd met 26 yards na veertien pogingen. Toch startte hij de tweede helft sterk door zijn tweede touchdown van de wedstrijd te scoren. Dit gaf Seattle een 27-24 voorsprong, maar de Raiders trokken de stand bijna zeven minuten later gelijk met een field goal. De defenses van beide teams hadden moeite om de offenses af te stoppen. Toch forceerden de Raiders een fumble, maar profiteerden hier niet van omdat Seattle ze afstopte tijdens een 4th-and-1. Vervolgens namen de Seahawks weer de voorsprong over door een touchdown van Travis Homer. LV beantwoordde de touchdown door zelf een touchdown te scoren met nog 1:54 minuten op de klok. Beide teams scoorden daarna niet meer met overtime als gevolg.

Net zoals vorige week wonnen de Raiders de toss. Waar Las Vegas vorige week snel werk maakte van Denver, lukte dat deze week niet tegen Seattle. Daarnaast ging de field goal-poging van Daniel Carlson mis. Gelukkig voor Las Vegas forceerden hun defensie een 3-and-out en kreeg de aanval een nieuwe kans. Deze keer lieten de Raiders er geen gras over groeien. De eerste play van deze drive leverde gelijk een touchdown op. Jacobs onderstreepte zijn ijzersterke wedstrijd met een 86-yard run, een touchdown en dus de overwinning.

CHARGERS NIPT LANGS CARDINALS

Los Angeles Chargers @ Arizona Cardinals | 25-24

Na de afgelopen wedstrijden gemist te hebben met een blessure, maakte Kyler Murray zondagavond zijn rentree. Murray luisterde zijn rentree op door in het eerste kwart een diepe pass te gooien naar DeAndre Hopkins. Hopkins liep daarmee de endzone in voor een touchdown. LA speelde overigens een slechte eerste vijftien minuten. Ze sprokkelden slechts zestien yards bij elkaar.

De Cardinals openden het tweede kwart met een field goal. Dat zette de tussenstand op 10-0. LA schudde in het tweede kwart de slechte start van zich af met een touchdown. Kort daarop onderschepte de Chargers-D een pass van Murray. Het duurde vervolgens niet lang voor Justin Herbert zijn tweede touchdown-pass van de wedstrijd gooide. Toch namen de Chargers de voorsprong niet mee de kleedkamers in. Murray scoorde namelijk net voor het einde van de eerste helft een rushing-TD.

Punten waren schaarser in het derde kwart. De Chargers scoorden slechts een field goal. dit trok wel de stond gelijk. Na anderhalve minuut in het vierde kwart was het weer raak voor de Cardinals. Deze keer was het James Conner met een receiving-TD. Een tijdje later had LA na een punt een kleine twee minuten om de stand gelijk te trekken. Austin Ekeler scoorde vervolgens de TD met nog vijftien seconden op de klok. Chargers-coach Brandon Staley staat bekend om zijn agressieve plays. Het was dan ook geen verrassing dat hij voor twee punten en de winst ging. Met succes. Hierdoor namen de Chargers een 25-24 voorsprong. Zonder time-outs hadden de Cards geen kans meer om terug te komen.