Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2021/2022: Week 18

Na week 17 verschoof het een en ander in de top van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool. Door een knotsgekke week 18 ziet het er weer wat anders uit. De nummers één en twee blijven hetzelfde: Bob van den Berg en Barry van Spronsen. Het grootste verschil is dat Robin Smeenge zich met een score van 11 in de top 2 katapulteerde en Julius Groenendaal uit de top 5 viel met een score van 7. De weekwinnaar was Leon de Priester; hij voorspelde als enige 13 duels correct. Tenslotte een eervolle vermelding voor Martijn Evertse. Hij was de enige die de MNF-totaalscore van 67 goed had.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 18
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 18

Het enige duel dat in de spannende week 18 collectief goed werd voorspeld was die van de Titans tegen de Texans. Ondanks dat de divisierivaal het Tennessee nog best lastig maakte, grepen de Titans naar verwachting de #1 seed in de AFC. Dat is knap als je sterkhouder Derrick Henry voor een groot deel van het seizoen moet missen. Overigens was er ook maar één duel waarbij de pool collectief de fout in ging. Dat was de onthutsende nederlaag van de Indianapolis Colts bij de Jacksonville Jaguars. Daardoor misten de Colts tegen alle verwachtingen in de play-offs.

Andere uitslagen die verrasten waren nederlagen van Green Bay bij Detroit, Baltimore tegen Pittsburgh, LA tegen San Francisco, Arizona tegen Seattle en het duel van de week: de nederlaag van de LA Chargers tegen de Las Vegas Raiders. Door een field goal in overtime van de Raiders liepen de Chargers de play-offs mis en mag Big Ben Roethlisberger afscheid nemen in het post-season.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 18
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 18

VOORUITBLIK WILD CARD ROUND

De kaarten zijn geschud, maar met de voorspellingen in het post-season kunnen hier en daar nog wat verschuivingen plaatsvinden. Zeker in de top waar er tussen de nummer één en tien maar drie punten verschil is. In de wildcard ronde lijkt het erop dat de thuisspelende teams de grootste kans maken om te winnen. Toch zitten er wel een paar echte krakers tussen. Neem bijvoorbeeld het AFC East-onderonsje tussen de Buffalo Bills en New England Patriots; in de laatste week streden zij nog om de divisiewinst. Hetzelfde geldt voor de NFC West-ontmoeting tussen de Rams en Cardinals. Een ander duel dat wel eens verrassend dicht bij elkaar kan liggen is die tussen de Cowboys en 49ers. Het is de enige wild card play-off die geen rematch is van het reguliere seizoen en het is niet ondenkbaar dat San Francisco — ondanks een sterk seizoen van Dallas — met het geavanceerde Zwitsers zakmes Deebo Samuel zorgt voor een verrassing.

Heel veel succes in het post-season in de Wicked Wood SportAmerika Football Pool! Lees hier meer over de prijzen en spelregels van dit seizoen.


Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: David Reginek/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen