Vikings verliezen ongeslagen status tegen de Eagles

vikings
Ook de Minnesota Vikings weten wat verliezen is. De ploeg verloor onder leiding van Sam Bradford op bezoek bij de Philadelphia Eagles met 21-10. Hieronder een roundup van alle games met voor elk team het meest opvallende nieuws.
Eagles verslaan Vikings in foutenfestival
* Minnesota verloor voor het eerst dit seizoen een wedstrijd. In het duel met de Eagles bleek dat de aanval niet kan blijven vertrouwen op de sterke verdediging. De Vikings dwongen onder leiding van Xavier Rhodes vier turnovers af, maar Bradford kon niet profiteren. De aanval sputterde, vooral door het gebrek in de rungame. En de Vikings hebben niet meer de draftpicks om het probleem dit seizoen nog echt op te kunnen lossen.

* Twee NFC East ploegen in de play-offs? Het zou zo maar kunnen, want Carson Wentz herstelde zich na twee nederlagen op rij. En een slechte start zondag. Maar uiteindelijk was Wentz de betere quarterback en bewezen de Eagles en Vikings dat de trade van het begin het seizoen een win-win situatie is geweest. Want niemand had direct na de trade verwacht dat beide teams nu gezamenlijk 9-3 zouden zijn.
Giants winnen eerste duel op Twickenham
* De NFL speelde zijn eerste wedstrijd ooit in het Londense Twickenham stadion. En weer werd het Engelse publiek niet verwend met goed football. In een serie van dertien opeenvolgende drives produceerden de Giants en de Rams elf punts, een interceptie en een kneeldown voor de rust. Een van de touchdowns van de Giants kwam dan ook van verdediger Landon Collins, met afstand de uitblinker van de dag in de 17-10 zege voor de Giants.
* Jeff Fisher heeft de recordboeken in zicht. Nog vijf nederlagen en Fisher heeft de meeste nederlagen in de geschiedenis van de NFL.

Fisher lijkt vast van plan deze mijlpaal nog dit seizoen te bereiken, want daar waar overal de rookie quarterbacks schitteren, houdt Fisher voet bij stuk. De Rams wisten na een 10-0 voorsprong in het eerste kwart geen punt meer te scoren. Na vier gegooide intercepties en een bye-week is dit het ideale moment om je nummer 1 pick in het veld te zetten, maar Jared Goff blijft over twee weken gewoon op de bank zitten. Al hoorden we dit vorige week ook bij de Jets, dus wie weet.
Chiefs blijven in spoor Raiders
* De AFC West is misschien wel de sterkste divisie in de NFL. De 27-21 overwinning op de New Orleans Saints zorgde er voor dat de Kansas City Chiefs in het spoor blijven van de Oakland Raiders. Alex Smith was goed voor twee touchdowns en hoewel Jamaal Charles active was, kreeg hij slechts een carry. Het was Spencer Ware die de groundgame voor zijn rekening nam en dit goed genoeg deed voor de tweede zege op rij.
* Drew Brees volgt de tactiek van Blake Bortles van vorig seizoen. Achter komen in de wedstrijd en vervolgens uitstekende stats gooien, maar wel verliezen. Vorige week was Brees goed voor 465 yards, deze week bleef de teller staan op 367 yards met drie touchdowns. Hier stond een interceptie tegenover, die Daniel Sorensen teruggelopen werd voor een pick-6.
Afwezigheid Fitzpatrick kort bij winnende Jets
* Over de Jets gesproken, de quarterback wissel was hier van korte duur. Geno Smith kreeg tegen de Ravens van Todd Bowles de voorkeur boven Ryan Fitzpatrick, maar moest al in de eerste helft met een blessure naar de kant. Fitzpatrick zorgde er voor dat de Jets terugkwamen van een achterstand, al was het vooral de defense die in de tweede helft het verschil maakte in de 24-16 overwinning.

* Het ontslag van Marc Trestman pakte precies zo uit als je had verwacht voor de Ravens. In de hele tweede helft begon Flacco met een first down en de volgende first down volgde pas tijdens de laatste drive. Daartussen zaten vier punts en twee intercepties. De problemen van de Ravens liggen viel dieper dan alleen de playcalling en het wordt tijd dat Baltimore beseft dat Flacco nog lang niet de oude is na zijn knieblessure. En dat misschien ook wel nooit meer zal worden.
Raiders zonder problemen langs Jaguars
* Het wordt tijd dat er in Jacksonville wat gaat gebeuren. Aan het begin van het seizoen werden de Jaguars gezien als kanshebber om de AFC South te gaan winnen, maar daar is niet veel meer van over. Quarterback Blake Bortles gaat met de week slechter spelen, en dat is een prestatie op zich. Na de 33-16 nederlaag in eigen huis tegen de Raiders lijkt het verstandig om Gus Bradley te ontslaan. De Jaguars hebben dan tien wedstrijden om te zien of de problemen echt aan de coach lagen of dat er in de draft naar een nieuwe quarterback gezocht moet worden.
* De Raiders wonnen ook hun vierde uitwedstrijd en voor het eerst was het een all around performance. De verdediging liet zijn potentie zien en hield Bortles tot slechts een touchdown, diep in het vierde kwart. De Raiders blijven komende week in Florida, want zondag spelen ze de volgende uitwedstrijd, nu bij de Bucs.
Zesde quarterback voor Browns in nederlaag bij Bengals
* Hue Jackson verricht goed werk in Cleveland. Dit klinkt vreemd voor de coach van de enige ploeg nog zonder zege, maar de Browns zijn verrassend competitief in haar wedstrijden gezien de quarterback problemen. Met Kevin Hogan hebben de Browns nu al zes quarterbacks gebruikt. En desondanks waren drie van de zeven nederlagen met minder dan een touchdown verschil en ook tegen de Bengals bleven de Browns lang in de wedstrijd hangen.

* Het hoogtepunt van afgelopen weekend? De hail mary vangbal van AJ Green. De Bengals bewezen ook in de 31-17 overwinning kwaliteit te kort te komen om mee te gaan om de play-offs, maar wie maalt daarom als Green elke week dit soort acties op het veld brengt.

Stafford leidt Lions naar nieuwe zege
* Matthew Stafford doet het opnieuw. Voor de vierde keer dit seizoen leidde de quarterback zijn ploeg naar een zege in de slotfase. Nadat de vorige drie overwinningen tot stand kwamen door een field goal van Matt Prater was het dit keer een touchdown die de beslissing bracht. De Redskins leken met een 1:05 op de klok de zege binnen gehaald te hebben, maar vijftig seconden later lag de bal in de endzone voor een 20-17 overwinning.
* Het was een wedstrijd van de gemiste kansen voor de Redskins. 202 yards of offense in de eerste helft en slechts drie punten? Een gemiste fieldgoal en een fumble in de endzone brengen je in de problemen. Twee touchdown drives van Cousins, waarbij hij de tweede zelf de endzone in liep met een 19-yard run leek de Redskins toch nog de zege te bezorgen, maar hier dacht Stafford dus anders over.
Dolphins maken einde aan zegereeks Bills
* Jay Ajiya is niet te stoppen. Voor de tweede week op rij rende de running back voor meer dan 200 yards, om zich in een exclusief rijtje te voegen.

De running game hielp de Dolphins de achterstand goed te maken voor een 28-25 overwinning.
* Voor de Bills was het een dag om snel te vergeten. LeSean Mccoy leek zijn blessure te verergeren en moet mogelijk de wedstrijd tegen de Patriots helpen. Daarnaast was de geprezen verdediging ook niet in vorm. Gemiste tackles waren het verhaal van de dag.

En slaagde een verdediger van Buffalo een keer in een tackle, was het iemand van het eigen team.

Ouderwetse Luck bezorgt Colts zege
* Andrew Luck is nog steeds goed in football. De quarterback was goed voor 353 yards en drie touchdowns. Toch had de zege ruimer uit kunnen vallen dan 34-26 want de verdediging van de Colts gaf de aanval van de Tennessee Titans steeds nieuwe kansen met domme overtredingen. In de komende weken tegen de Chiefs en Packers gaan de Colts daar niet mee weg komen.
* Marcus Mariota boekt niet de progressie die men in Nashville had gehoopt. Dit zijn de wedstrijden die de Titans horen te winnen. Twee minuten voor tijd stond de ploeg nog voor en na een touchdown van de Colts verloor Mariota de bal door een fumble, welke door de Colts werd teruggelopen voor een tweede touchdown binnen acht seconden. Game over.
Chargers verrassen in Atlanta
* De Chargers stonden zeventien punten achter, maar wisten in verlenging toch nog de eerste uitzege (33-30) van het jaar te behalen, en de tweede zege op rij. Niet toevallig presteren de Chargers stukken beter sinds ze de beschikking hebben over Joey Bosa. Door onenigheid over zijn contract miste de rookie de eerste vier wedstrijden van het seizoen, maar na drie wedstrijden heeft hij al indruk gemaakt en is de kans groot dat hij Defensive Rookie of the Year wordt.
* De Falcons hebben mogelijk meer verloren dan alleen deze overtime thriller. Tailback Tevin Coleman moest met een hamstring blessure naar de kant en de aanval van de Falcons begon gelijk te sputteren. Goed voor drie touchdowns in het tweede kwart leek er niets aan de hand voor Atlanta, maar San Diego kon terug komen omdat de Falcons na rust nog maar een field goal wisten te scoren.
Patriots houden Steelers van zich af
* Het lijkt een vast recept te worden voor de Patriots, een snelle voorsprong nemen en vervolgens consolideren. Ook tegen de Steelers zonder Ben Roethlisberger was het niet indrukwekkend wat New England liet zien, maar het was genoeg. Typerend voor de Patriots was toen Pittsburgh in het vierde kwart binnen een touchdown kwam perste Tom Brady er even een drive van drie minuten met een touchdown uit, zodat de eindstand van 27-16 op het scorebord kwam te staan.

* Landry Jones begon de wedstrijd met een interceptie en voor hij het wist keek hij tegen een 14-0 achterstand aan. Maar de vervanger van Big Ben deed het de rest van de wedstrijd prima en gaf de Steelers de kans om de Patriots te verrassen. Dit lukte weliswaar niet, maar het spel van Jones gaf in ieder geval het vertrouwen dat Pittsburgh tegen de mindere ploegen genoeg wins kan pakken om de play-offs te halen. En als de complete aanval dan fit is dan is alles mogelijk.
Bucs winnen ondanks snelle start Niners
* De San Francisco 49ers leken heel even op weg naar de tweede zege van het seizoen. Heel even maar. Na het eerste kwart stonden de Niners 14-0 voor, maar de Tampa Bay Buccaneers scoorden de volgende 27 punten om de wedstrijd compleet om te draaien. Nu is er een SF een opvallend gebrek aan talent, maar de rundefense is met afstand de zwakke plek voor de Niners, zo waren de Bucs goed voor 249 rushing yards. Komende week is er een bye week voor SF, daarna wordt het afzien.

* Winston was goed voor 269 yards, drie touchdowns en de overwinning. Dus op zich een goede dag voor de jonge quarterback, maar er lijkt nog steeds meer in te zitten wat er maar niet uitkomt voor Winston. De chemie met de receivers is er niet en dat is in de komende drie thuiswedstrijden wel cruciaal om een kans te hebben op de winst in de divisie.
Bizarre tie tussen Seahawks en Cardinals
* Een 6-6 tie, met de helft van de scores in overtime. Sunday Night Football was nu al de meest bizarre wedstrijd van het seizoen. Beide ploegen lieten de beste kansen op de overwinning liggen. Bij de Cardinals zal Chandler Catanzaro slecht geslapen hebben. Voor de tweede SNF op rij kreeg hij de kans het duel te beslissen, maar ook hij slaagde er niet in. De Cardinals hadden bij de 6-6 stand een first down op de 5-yard lijn van de Seahawks. Het lukte net niet de winnende touchdown te scoren, waarna de Cardinals er voor kozen om via een field goal de strijd te beslissen. Maar de kicker raakte de paal.
* Door de misser kregen de Seahawks opnieuw de kans te winnen. In het vierde kwart hadden de Seahawks na een geblokte punt ideale veldpositie om de winnende touchdown te scoren. Twee penalty’s later en het was 1st&30 voor de Hawks, die genoegen moesten nemen met een fieldgoal en een 3-3 stand na 60 minuten. En in overtime miste kicker Stephen Hauschka van 28-yards de gamewinner na de eerder misser van Catanzaro voor het meest bizarre slot van een NFL-wedstrijd.

En alle kijkers hadden dezelfde blik in de ogen als Patrick Peterson.