Travon Walker #1, receivers in trek tijdens eerste ronde

De eerste ronde van de 2022 NFL Draft is voorbij. Travon Walker werd door de Jaguars als eerste gekozen, waarna de chaos begon. Vooral de receivers waren enorm in trek, zowel in de draft zelf als buiten de draft.

#1: JACKSONVILLE JAGUARS: TRAVON WALKER | EDGE

De Jaguars opende de draft meteen met een verrassing, alhoewel je gezien de geruchten het amper meer een gerucht kon noemen. Travon Walker, die sinds de Draft combine enorm snel omhoog is geschoten, werd door de Jaguars verkozen boven Aidan Hutchinson. Walker zal zich bij de Jaguars gaan ontwikkelen als een pass rusher, maar het absurde atletisch vermogen was voor de Jaguars genoeg om hem #1 overal te kiezen.

#2: DETROIT LIONS: AIDAN HUTCHINSON | EDGE

De Lions hadden vervolgens niet heel veel tijd nodig om hun pick aan te kondigen. Hutchinson viel naar hun toe en Detroit had er dankzij de beslissing van de Jaguars een fantastische pass rusher bij die vorig jaar tweede werd in Heisman Trophy-voting. Hij zal de komende jaren een leider zijn van de defense die de laatste jaren vrij dramatisch was.

#3: HOUSTON TEXANS: DEREK STINGLEY JR | CB

De Texans besloten met de derde pick ook niet bepaald voor zekerheid te gaan. In plaast van Ahmad Gardner of een offensive lineman, kiezen de Texans voor de upside van Derek Stingley Jr. Als Stingley het niveau van 2019 kan halen, dan is hij deze pick meer dan waard. Het probleem is: dat niveau heeft hij al twee jaar niet meer gehaald.

#4: NEW YORK JETS: AHMAD GARDNER | CB

De Jets besloten vervolgens ook cornerback te gaan en Ahmad ‘Sauce’ Gardner te kiezen als hun pick. Met deze pick wordt de secondary, die zo broodnodig versterking nodig had, meteen versterkt met een starter. Gardner zal de komende jaren een belangrijk onderdeel zijn van de defense van de Jets.

#5: NEW YORK GIANTS: KAYVON THIBODEAUX | EDGE

De Giants besluiten hun grootste need, offensive line, nog even uit te stellen en kiezen met de vijfde pick voor het ruwe talent en atletisch vermogen van Kayvon Thibodeaux. Vraagtekens over zijn inzet zorgde ervoor dat hij iets verder is gezakt dan van tevoren verwacht, maar de Giants zullen daar geen enkel probleem mee hebben. Thibodeaux en Azeez Ojulari zullen de komende jaren de pass rush van de Giants zijn.

#6: CAROLINA PANTHERS: IKEM EKWONU | OT

De draft liep zoals de Panthers waarschijnlijk gedroomd hadden. Alledrie de offensive tackles waren nog beschikbaar met deze pick, waardoor de Panthers besloten geen quarterback te kiezen. Ikem Ekwonu werd de pick voor de Panthers, waardoor de al zo aangepakte offensive line nu ook een left tackle heeft die zelfs left guard kan spelen.

#7: NEW YORK GIANTS: EVAN NEAL | OT

Voor de Giants was het vervolgens ook niet zo moeilijk meer. Ook zij zijn op zoek naar een right tackle om Daniel Jones uit de brand te helpen, en met Evan Neal halen ze een ervaren tackle in huis die zowel ervaring heeft op left als op right tackle en een plug-and-play speler zal zijn voor een Giants-team dat versterking nodig had op die positie.

#8: ATLANTA FALCONS: DRAKE LONDON | WR

De Falcons besloten niet Garrett Wilson of Jermaine Johnson II te kiezen, maar te gaan voor Drake London. De atletische freak van een receiver zal samen met Kyle Pitts de toekomstige wapens zijn die de Falcons enorm nodig hebben na de trade van Julio Jones en de voorlopige afwezigheid van Calvin Ridley.

#9: SEATTLE SEAHAWKS: CHARLES CROSS | OT

De Seahawks besluiten om de QB-positie te laten voor wat het is (Drew Lock momenteel de starter) en gaan voor offensive line. De unit die al jaren een upgrade nodig heeft, krijgt die nu in de vorm van elite pass protector Charles Cross. Hij zal meteen op left of right tackle kunnen starten en de QB van de Seahawks (wie dat ook zal zijn) beschermen.

#10: NEW YORK JETS: GARRETT WILSON | WR

De Jets kiezen na Gardner met hun vierde pick hier voor hun toekomstige #1 receiver in Garrett Wilson. Hij zal met Braxton Berrios, Elijah Moore, CJ Uzomah en Corey Davis voor wapens gaan zorgen die Zach Wilson kan gaan gebruiken.

#11: NEW ORLEANS SAINTS: CHRIS OLAVE | WR

De Saints besloten de eerste trade van de avond te maken door hun 16de, 98ste en 120ste pick te sturen naar de Washington Commanders voor de 11de pick. Het bleek uiteindelijk niet voor een QB, maar voor een receiver te zijn. Met London en Wilson al van het bord en de need voor een receiver besloten de Saints naar voren te traden en niet de pick van onder meer de Eagles af te wachten.

#12: DETROIT LIONS: JAMESON WILLIAMS | WR

De tweede van drie trades achter elkaar komt op naam van de Lions, die de 32ste, 34ste en 66ste pick opgeven voor de 12de pick en de 46ste pick. Met deze pick besloten ze geen QB te kiezen, maar nog een extra wapen toe toevoegen aan een offense dat al flink wat wapens heeft.

#13: PHILADELPHIA EAGLES: JORDAN DAVIS | DL

De Texans besloten vervolgens hun 13de pick naar de Eagles te traden voor de 15de, 124ste, 162ste en 166ste pick. Met deze pick besluiten de Eagels hun defensive line en run game defense te versterken met Jordan Davis, die upside heeft als pass rusher. Voor nu zal Davis vooral op 1st en 2nd down in actie gaan komen, met potentie op 3rd down.

#14: BALTIMORE RAVENS: KYLE HAMILTON | S

De Ravens laten de draft naar zich toe vallen en kiezen op 14 de best player available. Dat is Kyle Hamilton, de safety van Notre Dame. Misschien wel de beste speler in deze draft vindt zo zijn plek bij de Ravens, waar hij waarschijnlijk ook een goeie kans maakt om meteen de rotatie te versterken en langzaam maar zeker te groeien naar de starting safety die hij zal worden.

#15: HOUSTON TEXANS: KENYON GREEN | OT/OG

De Texans besluiten met deze pick (in plaats van de 13de pick) hun offensive line te versterken door met Kenyon Green een offensive lineman te draften die zowel tackle als guard kan spelen. Op deze manier hebben de Texans er breedte en veelzijdigheid bij op de offensive line om Davis Mills mee te ondersteunen.

#16: WASHINGTON COMMANDERS: JAHAN DOTSON | WR

Washington trade terug van de 11de pick om om 16 uiteindelijk voor hun favoriete receiver te gaan: Jahan Dotson. Met de onzekerheid omtrent het contract van Terry McLaurin en de need voor meer receivers is dit een logische pick, ondanks dat het wellicht een reach is voor een receiver die eind eerste ronde of begin tweede ronde werd verwacht.

#17: LOS ANGELES CHARGERS: ZION JOHNSON | OG/OT

De Chargers besluiten, zoals iedereen verwacht had, te kiezen voor het versterken van offensive line. De Chargers hebben starters nodig, maar ook offensive lineman voor in de breedte. Johnson kan beide zijn. Hij kan op tackle, maar zal op zijn best zijn als guard.

#18: TENNESSEE TITANS: TREYLON BURKS | WR

De Titans mogen hier vervolgens kiezen omdat ze AJ Brown, aflopend contract, getrade hebben naar de Eagles voor de 18de en de 101ste pick. Met deze pick kiezen ze vervolgens meteen zijn vervanger: Treylon Burks.

#19: NEW ORLEANS SAINTS: TREVOR PENNING | OT

De Saints besluiten na Chris Olave met pick 19 ook hun andere need te vullen: offensive tackle. Trevor Penning zal die positie komen versterken, past bij de speelstijl van de Saints en zal de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. Penning komt van het tweede niveau in college.

#20: PITTSBURGH STEELERS: KENNY PICKETT | QB

De Steelers waren vervolgens het eerste team dat een QB koos. Zij gaan niet voor Malik Willis, maar voor Kenny Pickett. Pickett zal achter Mitchell Trubisky kunnen zitten en leren, maar kan ook meteen starten als de Steelers dit nodig vinden.

#21: KANSAS CITY CHIEFS: TRENT MCDUFFIE | CB

De Chiefs traden vervolgens omhoog en geven pick 29, 94 en 121 weg aan de Patriots om op 21 te kunnen kiezen. Ze blijken niet omhoog te traden voor een receiver of edge rusher, maar voor cornerback Trent McDuffie. McDuffie gaat een secondary versterken die elke hulp momenteel goed kan gebruiken.

#22: GREEN BAY PACKERS: QUAY WALKER | LB

De Packers besluiten geen receiver te kiezen en kiezen ook niet voor edge rusher, maar voor linebacker. Devin Lloyd wordt overgeslagen, want de Packers kiezen voor Quay Walker. Walker zal een linebacker groep gaan versterken die zeker in de breedte wel wat versterking kon gebruiken.

#23: BUFFALO BILLS: KAIIR ELAM | CB

Dankzij de Hollywood Brown trade naar de Cardinals leken de Ravens hier te kiezen, maar zij traden deze pick vervolgens naar de Bills voor de 25ste en 130ste pick. Met deze pick besluiten ze Kaiir Elam te versterken om in een conference vol met goeie QB’s hun secondary te versterken.

#24: DALLAS COWBOYS: TYLER SMITH | OT

De Cowboys hebben versterking nodig op hun offensive line en besluiten om de beste tackle available, Tyler Smith, te draften. De speler van Tulsa zal op right tackle mogelijk meteen starten, maar vooral op lange termijn de offensive line versterken.

#25: BALTIMORE RAVENS: TYLER LINDERBAUM | C

De Ravens, die hier mogen kiezen door de trade met de Bills, kiezen ervoor om hun vervanger van de vetrokken Bozeman te draften. Tyler Linderbaum zal de komende jaren hun starting center zijn.

#26: NEW YORK JETS: JERMAINE JOHNSON II | EDGE

De Titans besluiten vervolgens de 26ste en de 101ste pick te traden voor de 35ste, 69ste en 163ste pick van de Jets. De Jets zien dat Jermaine Johnson II enorm zakken en besluiten hun pass rush, die broodnodig versterking nodig had, te versterken. Gardner, Wilson en Johnson dus de aanwinsten van de Jets in de eerste ronde.

#27: JACKSONVILLE JAGUARS: DEVIN LLOYD | LB

De Jaguars besluiten dat zij ook een tweede pick in de eerste ronde willen hebben en traden voor de 27ste pick. Zij geven daarvoor de 33ste, 106de en 180ste pick aan de Tampa Bay Buccaneers. De Jaguars kiezen Devin Lloyd om hun ILB te versterken met een freak athlete die later gedraft is dan verwacht werd.

#28: GREEN BAY PACKERS: DEVONTE WYATT | DL

De Packers besluiten ook met hun tweede pick in de eerste ronde geen receiver te draften. In plaats daarvan gaan ze weer voor een verdediger van Georgia: Devonte Wyatt. Wyatt zal met Frank Clark en T.J. Slaton ervoor zorgen dat de run defense van de Packers op orde is.

#29: NEW ENGLAND PATRIOTS: COLE STRANGE | G

De Patriots komen op deze plek met de eerste echte reach en verrassing van de avond. Cole Strange is een guard die ook center kan spelen, en in New England hebben ze spelers nodig op guard en center.

#30: KANSAS CITY CHIEFS: GEORGE KARLAFTIS | EDGE

De Chiefs besluiten vervolgens met hun pick te kiezen voor de beste pass rusher die nog beschikbaar was: George Karlaftis. Verwacht van Karlaftis dat hij meteen productief kan zijn voor een team dat komend seizoen de Super Bowl wil halen.

#31: CINCINNATI BENGALS: DAXTON HILL | S/CB

De Bengals, die vorig jaar nog de Super Bowl haalde, besloten de zwakste plek op hun roster aan te pakken door Daxton Hill te draften. Hill kan strong en deep safety spelen, maar ook slot corner mochten de Bengals dit willen.

#32: MINNESOTA VIKINGS: LEWIS CINE | S

Met de allerlaatste pick in de eerste ronde besluiten de Vikings, die getrade hadden met de Lions, om maar weer eens een verdediger van Georgia te kiezen. De nood op safety in Minnesota is enorm hoog en Lewis Cine is dan ook de perfecte keuze voor het team uit Minnesota.

Foto: Todd Kirkland/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen