TNF: Ravens duwen Buccaneers nog wat dieper in de put

De Tampa Bay Buccaneers blijven in het sukkelstraatje. In een thuiswedstrijd tegen de Baltimore Ravens had het team van Tom Brady de kans om de neerwaartse spiraal van de afgelopen weken om te keren. Dat lukte echter niet. In wat opnieuw een povere editie van Thursday Night Football was, waren de Bucs aan beide zijden van de bal de minderen van de Baltimore Ravens.

De wedstrijd begon nochtans goed voor de Buccaneers. De eerste twee drives leverden tweemaal punten op. Zeker de eerste drive van Tampa was veelbelovend, met elf plays die 70 yards overbrugden. Een diepe pass van Brady naar Chris Godwin en vooral veel goeie runs van Leonard Fournette brachten de Bucs tot op de één yardlijn van de Ravens. Daar maakte opnieuw Fournette de klus af om de Bucs op voorsprong te zetten. De Ravens konden daar in de eerste helft bitterweinig tegenover zetten. Enkel een field goal van Justin Tucker leverde Baltimore drie puntjes op. Opvallend bij de Ravens was de keuze om vooral niet de running game te gebruiken, terwijl net dat hun grote sterkte is. Er werd slechts zeven keer gerend, tegenover 32 passes van Lamar Jackson. Het alternatieve gameplan leverde in ieder geval niet het gewenste resultaat.

Ravens nemen het over na de rust

Een heel ander beeld in de tweede helft. John Harbaugh veranderde het geweer van schouder en ging meer teren op zijn running game. Wellicht had ook de blessure van tight end Mark Andrews hiermee te maken. Het favoriete target van Lamar moest in het tweede kwart naar de kant met een schouderblessure en kwam niet meer terug. De benen werden dus aangesproken en daar hadden de Buccaneers geen antwoord op. Na de rust scoorden de Ravens drie touchdowns op een rij en bezegelden zo het lot van de thuisspelende Bucs. In totaal leverde het benenwerk van Baltimore nog 231 yards op. Gus Edwards, de “GusBus”, was de primus inter pares met 65 yards. Maar ook Kenyan Drake (62 yards), Devin Duvernay (33 yards), Justice Hill (28 yards) en uiteraard Lamar Jackson zelf (43 yards) deden hun duit in het zakje. Vintage Ravens dus in de tweede helft.

De motor van de thuisploeg sputterde. Na de twee eerste drives, die beiden punten opleverden, volgend maar liefst zes opeenvolgende punts. Pas op het einde van het derde kwart kon een field goal gescoord worden en op het einde van de game scoorde de terugkerende Julio Jones nog een garbage time touchdown. Tom Brady slaagde er wederom niet zijn offense aan de praat te krijgen. Dat lag ook aan de G.O.A.T. zelf, die een aantal keer een vrijstaande receiver simpelweg miste. De nauwkeurigheid ontbrak bij Brady, waardoor meerdere kansen verloren gingen. Ook de running game viel helemaal stil na de veelbelovende eerste drive.

Komt het nog goed in Tampa Bay?

De lichaamstaal van Tom Brady verraadde opnieuw veel tijdens Thursday Night Football. Gelooft hij zelf nog wel in de slaagkansen van dit team? Voor het eerst in twintig jaar (!) verloor Tom Brady nog eens drie wedstrijden op een rij. En het is niet dat iedereen rondom hem geblesseerd is, zoals dat enkele weken geleden wel het geval was. De Buccaneers hebben geluk dat ze in de NFC South actief zijn, waar de divisiewinst en bijhorende play-offplek nooit veraf zijn.

De Ravens kunnen intussen weer optimistisch de nabije toekomst tegemoet gaan. Al zal coach Harbaugh zich wel zorgen maken om de vele blessures tijdens de wedstrijd. Rashod Bateman, Mark Andrews en Gus Edwards moesten allemaal op een gegeven moment de wedstrijd staken. Er was echter ook de ontdekking van rookie tight end Isaiah Likely. Likely ving het uitvallen van zijn collega Andrews prima op met 77 receiving yards en een touchdown. Valt een eventuele blessure van Andrews op die manier op te vangen?


Lees hier de previews van de overige wedstrijden van Week 8 in de NFL! Benieuwd naar de verschuivingen in onze wekelijkse NFL Power Rankings? Die vind je hier!

Coverfoto: Mike Ehrmann/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen