NFL Power Rankings: Een krankzinnig NFL-seizoen

De Panthers traden de enige competente aanvallers op het roster en winnen vervolgens van de Bucs. De Jets staan op een play-offplek. De beste verdediging (tot vorige week) krijgt 44 punten om de oren. In deze editie van de Power Rankings proberen we weer wat orde te scheppen in dit krankzinnige NFL-seizoen.

SportAmerika NFL Power Rankings Philadelphia Eagles

1. (1) Philadelphia Eagles

De nog ongeslagen Eagles hervatten de competitie zondag tegen de Steelers. Dit zou geen probleem mogen zijn, maar dat dachten de Bucs ook. Bovendien hebben de Eagles een korte week op komst, met de wedstrijd op donderdag er kort achteraan. Ligt hier een mogelijke bananenschil voor de koploper?

SportAmerika NFL Power Rankings Buffalo Bills

2. (2) Buffalo Bills

Voor veel mensen stond het duel met de Packers als één van de hoogtepunten voor de Bills op de agenda. Nu is het een hinderlijke onderbreking tot de volgende echte test van de ploeg, de uitwedstrijd tegen de Jets. Had iemand al gezegd dat dit een heel raar NFL-seizoen is?

SportAmerika NFL Power Rankings Kansas City Chiefs

3. (3) Kansas City Chiefs

De 49ers dachten de beste defensie in de league te hebben. Net als eerder dit jaar de Bucs dat dachten. Tot beide teams de Chiefs tegenkwamen. De aanval lijkt zich nog steeds te ontwikkelen en weer ouderwetse hoogten te bereiken.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Giants

4. (5) New York Giants

De Giants vinden steeds weer een nieuwe manier om spannende wedstrijden te winnen. Dit keer een tackle op de goalline die de winnende Jaguars touchdown voorkwam. Het gebeurt nu te vaak om van geluk te kunnen blijven spelen. Deze Giants zijn misschien nergens heel goed in, maar als team staan ze er als het moet.

SportAmerika NFL Power Rankings Minnesota Vikings

5. (4) Minnesota Vikings

Aan kop in de NFC North en ruim op play-offkoers, maar zijn de Vikings ook echt goed? De vraagtekens blijven. De komende weken zal moeten blijken wat het antwoord is. Al is één ding wel duidelijk: Justin Jefferson is echt goed. Willen de Vikings blijven presteren, zullen ze hem dus moeten blijven vinden.

SportAmerika NFL Power Rankings Dallas Cowboys

6. (9) Dallas Cowboys

Dak Prescott is weer terug. Heel goed was het nog niet, maar tegen de Lions hoefde dat ook niet. Zeker met de verdediging die wel nog steeds op topniveau presteert. In een matige NFC liggen de Cowboys zo ruim op koers voor de play-offs.

SportAmerika NFL Power Rankings Cincinnati Bengals

7. (10) Cincinnati Bengals

De Falcons misten door blessures wat verdedigers, maar desondanks was het indrukwekkend wat Joe Burrow en de Bengals lieten zien. De 0-2 start lijkt al weer ver achter deze ploeg te liggen. Op basis van het spel zijn ze de absolute favoriet voor de AFC North.

SportAmerika NFL Power Rankings Baltimore Ravens

8. (8) Baltimore Ravens

De Ravens leken hun ruime voorsprong opnieuw weg te gaan geven, maar uiteindelijk werd de zege nog over de streep getrokken. Het is voor de ploeg te hopen dat Lamar Jackson snel zijn oude vorm weer weet te vinden. Over zijn laatste vier wedstrijden gooide hij namelijk meer intercepties dan touchdowns. Dat lijkt geen goede strategie om de play-offs te halen.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Jets

9. (12) New York Jets

De Jets wonnen ook de vierde wedstrijd waarin quarterback Zach Wilson de starter was. Al kwam het dit keer zeker niet door zijn spel. De zege werd echter overschaduwd door de blessures. Zowel Breece Hall als Alijah Vera-Tucker kunnen dit seizoen niet meer in actie komen. En dat net toen er eindelijk weer hoop in New York was.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Chargers

10. (6) Los Angeles Chargers

De bye had niet op een beter moment kunnen komen. De blessures stapelen zich op en het spel is ook niet goed. Justin Herbert is niet meer de quarterback met de spectaculaire plays. Hij gooit vooral korte passjes en het is duidelijk dat de fans daarvoor niet naar SoFi Stadium komen.

SportAmerika NFL Power Rankings Tennessee Titans

11. (17) Tennessee Titans

De Titans kunnen zich op gaan maken voor de play-offs. Niet omdat de ploeg van Mike Vrabel één van de powerhouses van de NFL is, maar omdat ze een gat hebben geslagen in de verder dramatische AFC South. Volgende opdracht voor de Titans: Zorgen dat het na rust een keer goed uit de kleedkamer komt.

SportAmerika NFL Power Rankings Miami Dolphins

12. (16) Miami Dolphins

Het goede nieuws is dat Tua Tagovailoa terug is. Het slechte nieuws is dat hij nog niet het niveau van voor zijn hersenschuddingen heeft. De verdedigers van de Steelers zullen slecht geslapen hebben na al die gemiste intercepties op de jonge quarterback. Het zorgt er in ieder geval voor dat de Dolphins in de race blijven.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Rams

13. (13) Los Angeles Rams

De byeweek kwam op een lekker moment in Los Angeles. Allen Robinson begint zijn vorm te vinden en dat kan wel eens de redding zijn voor de Super Bowl-winnaar van vorig jaar. Als hij naast Cooper Kupp een tweede wapen wordt, dan zou de titelverdediger misschien toch wel gewoon de play-offs kunnen halen.

SportAmerika NFL Power Rankings Seattle Seahawks

14. (22) Seattle Seahawks

De grote verrassing van het jaar: Geno Smith speelt als een top vijf quarterback en zelfs de blessure van Rashaad Penny lijkt de ploeg niet te deren. Kenneth Walker III liep in ieder geval aan alle kanten langs de spelers van de Chargers. Het zorgt ervoor dat de Seahawks alleen aan kop staan in de NFC West. Hadden we al gezegd dat dit een raar NFL-seizoen is?

SportAmerika NFL Power Rankings San Francisco 49ers

15. (11) San Francisco 49ers

Glas half vol of glas half leeg. Hoe kijk je naar de kansloze nederlaag in eigen huis tegen de Chiefs? Als een wedstrijd waar de defensie door de mand viel? Of als het duel waar nieuwe aanwinst Christian McCaffrey zijn potentie liet zien? De komende twee wedstrijden tegen de beide teams uit LA zullen veel uitwijzen.

SportAmerika NFL Power Rankings Tampa Bay Buccaneers

16. (7) Tampa Bay Buccaneers

Net zoveel punten scoren als de Panthers aan touchdowns hadden. Dit moet het dieptepunt zijn voor de Bucs. Het is dat zowel de divisie als de wildcardrace nog helemaal open ligt, maar verder is er weinig reden tot optimisme in Tampa. Zal Tom Brady al spijt hebben dat hij zich uit zijn pensioen heeft laten halen?

SportAmerika NFL Power Rankings Las Vegas Raiders

17. (20) Las Vegas Raiders

Het waren maar de Texans en gemakkelijk ging het niet, maar de Raiders hielden hun seizoen nog enigszins in leven. Het relatief makkelijke deel van het seizoen, met wedstrijden tegen tegenvallende teams (Saints, Jags, Colts, Broncos) komt er nu aan. Minimaal drie zeges zijn nodig om nog iets van een kans te maken.

SportAmerika NFL Power Rankings Green Bay Packers

18. (14) Green Bay Packers

De druk op Matt LaFleur wordt met de week groter. Het is niet alleen een probleem dat zijn aanval niet op gang komt, maar vooral dat het gedeelte van de aanval dat wel werkt, de running game, nauwelijks wordt gebruikt. Zelfs Aaron Rodgers vroeg zich tijdens de nederlaag tegen de Commanders openlijk af wat ze nou aan het doen waren.

SportAmerika NFL Power Rankings Indianapolis Colts

19. (15) Indianapolis Colts

Is het de witte vlag of een move van een coach die weet dat hij toch niets meer te verliezen heeft. Sam Ehlinger is in ieder geval vanaf nu de starter van de Colts. Hij wordt de zesde starter in vijf jaar voor de Colts. Het is duidelijk alles of niets in de laatste tien wedstrijden van het seizoen. De veilige gok is dat het niets gaat worden.

SportAmerika NFL Power Rankings Arizona Cardinals

20. (28) Arizona Cardinals

De Cardinals keken vanaf het begin van het seizoen uit naar afgelopen donderdag. DeAndre Hopkins is terug na een schorsing. In zijn eerste wedstrijd was hij direct goed voor tien vangballen en 100 receiving yards. Of het alle problemen oplost valt nog te bezien, maar er kwam in ieder geval een broodnodige overwinning en de Cards doen nog volledig mee in de NFC West.

SportAmerika NFL Power Rankings Atlanta Falcons

21. (18) Atlanta Falcons

Het gameplan van de Falcons tegen de Bengals was niet heel duidelijk. Ondanks de ruime achterstand weigerde de ploeg (veel) te gooien. Dat terwijl Drake London en Kyle Pitts daar toch voor gedraft zijn. Blijkbaar is er weinig vertrouwen in de jonkies.

SportAmerika NFL Power Rankings New England Patriots

22. (19) New England Patriots

Quarterback-controverse in Boston? Mac Jones kwam terug van zijn enkelblessure en werd al binnen het eerste kwart uitgefloten door zijn eigen fans. Die werden tot hun vreugde met Bailey Zappe beloond. Zappe begon sterk, maar gooide uiteindelijk ook drie intercepties in een nederlaag tegen de Bears. Wie gaat het worden? Bill Belichick wil het nog niet zeggen, dus daar komt komende week vast meer over.

SportAmerika NFL Power Rankings New Orleans Saints

23. (21) New Orleans Saints

Het seizoen van de Saints gaat als een nachtkaars uit. Dit keer verloor de ploeg van de Cardinals, mede door twee pick-sixes. Tot frustratie van Alvin Kamara die na afloop in de kleedkamer vroeg om de spelers die steeds in de fout zijn gegaan hier ook verantwoordelijk voor te gaan houden. Geen goed teken, zo vroeg in het seizoen.

SportAmerika NFL Power Rankings Cleveland Browns

24. (23) Cleveland Browns

De Browns hadden gehoopt dat Jacoby Brissett de ploeg in de race zou houden tot Deshaun Watson mag spelen. Tot grote vreugde van iedere footballiefhebber buiten Cleveland, en een deel van de voormalige fanbase zelf, wordt die kans steeds kleiner. Ook nu lieten de Browns na de wedstrijd te winnen. Voor de vierde week op rij alweer.

SportAmerika NFL Power Rankings Washington Commanders

25. (29) Washington Commanders

Het beste wat je als team in problemen kan overkomen op het moment is een ontmoeting met de Green Bay Packers. Vooral Terry McLaurin stond zondag op op de momenten dat het moest. Door de zege blijven de Commanders in de race voor die laatste wildcard spot. Kunnen alle ploegen uit de NFC East de play-offs halen? En hadden we al gezegd dat het een raar NFL-seizoen is?

SportAmerika NFL Power Rankings Chicago Bears

26. (31) Chicago Bears

Na drie nederlagen op rij leken de Bears op weg naar de kelder van de NFL, maar toen was daar ineens het bezoek aan de Patriots. De running game was niet te stoppen, terwijl de verdediging eerst in een kwart Mac Jones naar de kant speelde om vervolgens fan-favourite Bailey Zappe drie keer te onderscheppen. En zo staan de Bears ineens op evenveel zeges als de Rams, die nu de wildcard hebben.

SportAmerika NFL Power Rankings Pittsburgh Steelers

27. (24) Pittsburgh Steelers

De kansen voor Mike Tomlin om opnieuw een losing season te voorkomen worden met de week kleiner. Zeker als de ploeg de kansen laat lopen zoals tegen de Dolphins. In plaats van vier intercepties te vangen gooide de ploeg er zelf drie. In een wedstrijd die close is, ga je zo nooit winnen.

SportAmerika NFL Power Rankings Jacksonville Jaguars

28. (27) Jacksonville Jaguars

De Jaguars zijn duidelijk beter dan vorig jaar. Wat dat betreft is het team van Doug Pederson op de juiste weg. Maar nu moet deze progressie nog omgezet worden in overwinningen. Na drie weken leken de Jags nog een serieuze kanshebber voor de winst in de divisie. Nu lijkt het vooral weer een jaar bouwen te worden op weg naar volgend seizoen.

SportAmerika NFL Power Rankings Denver Broncos

29. (25) Denver Broncos

Het doet pijn aan de ogen om de Broncos te zien aanvallen. En door de hoeveelheid aan wedstrijden in prime time hebben we hier meer naar moeten kijken dan iedere fan lief is. Zonder de geblesseerde Russell Wilson ging het niet veel beter. Gelukkig heeft de ploeg zicht op een hoge draftpi.. O wacht, die gaat naar Seattle.

SportAmerika NFL Power Rankings Carolina Panthers

30. (32) Carolina Panthers

Het leek vorige week wel een rommelmarkt in Charlotte. Ploegen stonden in de rij om alles met nog een beetje waarde op te pikken. Uiteindelijk vertrokken CMC en Robbie Anderson. De verdediging, ondanks volgens de Panthers verwoede pogingen van de concurrentie, bleef wel intact. Met als gevolg een verrassende zege op Brady en de Bucs. Een beter voorbeeld van dit krankzinnige NFL-seizoen is er niet.

SportAmerika NFL Power Rankings Detroit Lions

31. (26) Detroit Lions

De Lions kunnen naar de blessures in de aanval wijzen als reden voor de nederlagen, maar feit is dat het onder Dan Campbell niet beter lijkt te worden. De coach heeft nog altijd pas vier wedstrijden gewonnen in bijna anderhalf jaar. Dat de rebuild tijd zou kosten, wist iedereen, maar hoeveel geduld heeft men in Detroit?

SportAmerika NFL Power Rankings Houston Texans

32. (30) Houston Texans

Davis Mills leek op weg naar de beste wedstrijd van zijn seizoen, maar een late pick six betekende het einde van de kansen van de Texans. Met niet het gemakkelijkste schema in de komende weken (Titans, Eagles, Giants) kan het wel eens heel snel een troosteloos jaar worden in Houston. Gelukkig gaat er dit NFL-seizoen nog wel iets naar verwachting.


Lees hier de NFL Power Rankings van vorige week.

Coverfoto: Bo Schalbroeck/BoGraphix

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen