TNF Preview: Gaan de Browns eindelijk winnen?

Cleveland Browns v Baltimore Ravens
Een nieuwe donderdag. Een nieuwe editie van Thursday Night Football! Vannacht een ontmoeting tussen twee teams uit de AFC North: Baltimore Ravens-Cleveland Browns.
De statistieken
Zonder echt te imponeren staan de Baltimore Ravens bovenaan in de AFC North. Vorige week kwam het team van John Harbaugh op gelijke hoogte met de Pittsburgh Steelers (4-4) na een zege in het onderlinge duel. Dat hadden de Ravens ook even nodig na vier nederlagen op rij. Cleveland (0-9) kan voorlopig alleen nog maar dromen van een overwinning. Het beste resultaat dit seizoen was een nederlaag in overtime tegen de Dolphins. Thuis tegen de Ravens hadden de Browns ook uitzicht op een overwinning, maar in dat duel gaven ze een 20-0 voorsprong uit handen (20-25 eindstand).
browns-ravens
Wie kijkt naar de statistieken kan alleen maar concluderen dat winst in Baltimore voor de Browns een mission impossible wordt. De Ravens beschikken over één van de beste defensies in de NFL en geven weinig punten weg. Cleveland scoort nog wel aardig, maar houdt ook iedere wedstrijd open huis. Zowel tegen de rush als pass hebben ze problemen.
Profiteren Ravens van ‘open huis’ bij de Browns?
Het aantrekken van Jamie Collins heeft de defensieve problemen in Cleveland nog niet opgelost. De Dallas Cowboys scoorden ‘gewoon’ 35 punten tegen de Browns. Dat puntenaantal haalden de Ravens dit seizoen nog niet. Het gebrek aan scorend vermogen zorgt er voor dat bijna elk duel van Baltimore een slijtageslag is tot het einde van het vierde kwart.
Zowel de pass offense als de rush offense is benedengemiddeld. Joe Flacco gooide dit jaar meer intercepties (7) dan touchdown passes (6) en leading rusher Terrance West zit niet bij de top 25 running backs qua yards per wedstrijd. West, Kenneth Dixon of één van de receivers zal moeten opstaan om tegen de Browns wel eens flink te scoren.
In het eerste duel was tight end Dennis Pitta (9 receptions, 102 yards) de grootste afnemer van passes van Flacco. Steve Smith en Mike Wallace overtroffen samen ternauwernood dat aantal yards, al scoorde Wallace wel twee touchdowns. Pitta mag weer hopen op een avond met meer dan 100 receiving yards gezien Cleveland de meeste receptions toestaat aan tight ends. Vorige week had Jason Witten nog een heerlijke dag tegen de Browns (134 yards, 1 TD).
Wie stijgt er boven zichzelf uit bij Cleveland?
In Cleveland is er nog veel meer behoefte aan één of meer spelers die boven zichzelf uitstijgen. In de eerste wedstrijd was Isaiah Crowell één van die spelers. Zijn 133 rushing yards waren echter grotendeels te danken aan één slippertje van de Ravens-defense die een 85-yard touchdown toestonden aan Crowell. Van hem en Duke Johnson hoeft Baltimore over de grond waarschijnlijk niet heel veel te vrezen.
Ook tight ends (Gary Barnidge) hebben het moeilijk tegen de defensie van de Baltimore Ravens. Het gevaar zal dus van de flanken moeten komen. Corey Coleman was de uitblinker tijdens het onderlinge duel in Cleveland met 104 yards en 2 touchdowns. Coleman is sinds vorige week weer fit en is een waardevolle extra optie voor Cody Kessler. De quarterback heeft nu twee wideouts die wel het verschil kunnen maken. Terrelle Pryor was bij afwezigheid van Coleman de belangrijkste playmaker voor de Browns.
Kessler zelf is ook nog een speler om te benoemen. De rookie quarterback krijgt, in de schaduw van Carson Wentz en Dak Prescott, weinig aandacht maar zijn optredens zijn zeker niet slecht. Een completion percentage van 67,5% en gooide vijf touchdown passes tegenover één interceptie. Hij kan daarmee betere cijfers voorleggen dan zijn ervaren opponent Flacco. Misschien is de rookie wel degene die het verschil kan maken.
Prognose:
De defense van de Ravens, met safety Eric Weddle en sack-leader Terrell Suggs, is te sterk om de Browns weer 20 punten toe te staan. Zolang de defense van Cleveland geen tekenen van herstel toont is de eerste zege van het seizoen ver weg. Het is bijna logisch om Hue Jackson en zijn mannen een overwinning gunnen, maar ik zie het niet gebeuren. Cleveland doet mee in de eerste helft, na rust geven ze de zege weer uit handen.
Voorspelling: 24-16 voor de Ravens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen