TNF: Patriots gunnen Falcons geen punt

Sinds de 28-3 achterstand in Super Bowl 51 hebben de New England Patriots in duels met de Atlanta Falcons nooit meer omgekeken. Ze wonnen er drie op rij en scoorden sinds die achterstand 79 punten tegenover zeven voor Atlanta. Vannacht was het een eenzijdig duel waarin vooral de defense en kicker Nick Folk de doorslag gaven voor de Patriots.

Toen de eerste field goal van de avond binnenzeilde, was het duel al gespeeld. De Patriots defense wond er namelijk geen doekjes om: deze Falcons zouden de hele avond niet scoren; en zo geschiedde. Het was vooral op de momenten dat Atlanta nog maar weinig nodig had voor een first down dat de Pats D opstond. Uiteindelijk bereikten de Falcons slechts tweemaal de redzone en daar hield New England stand. De eerste keer eindigde het in een lange, gemiste field goal poging door penalty’s en een sack. De tweede keer leidde tot een turnover on downs. De pass protection van Matt Ryan hielp daar niet aan mee. Meer dan de helft van de tijd stond hij onder druk en daarom was er nauwelijks tijd om een target te zoeken. Tegelijkertijd was de rushing game van de Falcons zodanig innefficiënt dat het hem geen lucht gaf.

PATS OFFENSE DOET WAT HET MOET DOEN

De New England offense was niet spectaculair, maar wel efficiënt. Met 134 tegenover 40 rushing yards en 174 tegenover 125 passing yards deden ze het simpelweg beter dan de Falcons. Mac Jones (22/26, 207 yards, TD, INT) had hier een groot aandeel in. Over de laatste twee duels heeft hij een completion percentage van 83.7%; van zijn 49 passes kwamen er maar liefst 41 aan. De rookie groeit zichtbaar in zijn eerste NFL-seizoen.

Overigens werd hij aanvallend flink geholpen door running backs Rhamondre Stevenson (69 yards) en Damien Harris (56 yards). Jones is namelijk efficiënt en heeft de uitstraling van een veteran quarterback, maar tegen de Falcons werd het richting de endzone lastig voor hem. Daardoor viel de aanvallende output met één touchdown ietwat tegen. Dit keer zorgde Nick Folk voor de redding, maar tegen betere teams kan er een hoge prijs op staan. Folk scoorde vier van zijn vier field goals en gaf de zege daarmee iets meer kleur. Helaas voor Folk viel er nog wel iets aan te merken op zijn optreden: hij miste namelijk een one-point conversion. Naast de field goals en de touchdown pass van Jones op Agholor bepaalde een pick six van Kyle Van Noy de eindstand op 25-0.


Lees hier alle previews voor de overige duels in week 11!

Coverfoto: Todd Kirkland/Getty Images

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen