TNF: Panthers behalen derde zege

De Atlanta Falcons gingen tijdens Thursday Night Football op bezoek bij de Carolina Panthers. Op het eerste gezicht is het niet een wedstrijd die uit het oog springt, maar wel een heel belangrijke. De Falcons kunnen met een W namelijk (voorlopig) de leiding nemen in de NFC South. Voor de Panthers is winst belangrijk als ze enigszins competitief willen blijven in hun divisie.

CAROLINA NEEMT DE VOORSPRONG

De eerste drive van de wedstrijd voor de Falcons eindigde met een punt, maar die van de Panthers niet. Met een 46-yard field goal opende Eddy Pineiro namelijk na acht minuten de score. Het zouden de laatste punten blijken in het eerste kwart.

In het tweede kwart was er een stuk meer actie te aanschouwen, al moesten we daar wel even op wachten. Met nog 4:40 minuten op de klok ving Laviska Shenault een swing-pass van D.J. Walker. Shenault had vervolgens blockers en het geluk dat twee verdedigers tegen elkaar aanliepen. Uiteindelijk liep hij de endzone binnen na een 41-yard rush. Twee plays later hadden de Panthers de bal alweer terug. Marcus Mariota kwam onder druk en gooide de bal diep, maar Panthers-verdediger Jaycee Horn onderschepte deze bal makkelijk. Het gaf zijn aanval een goede startpositie.

Carolina rondde uiteindelijk de drive af met wederom een field goal van Pineiro. Hij zette zijn team daarmee op een 13-0 voorsprong. De Falcons hadden toen nog 1:48 minuten om niet puntloos de kleedkamers in te gaan. Een snelle drive en een unnecessary roughness-penalty bracht ze uiteindelijk in field goal-range. Yunghoe Koo maakte vanaf 33 yards geen fout en zo zette hij de ruststand op 13-3.

PANTHERS GEVEN HET NIET MEER UIT HANDEN

De eerste twee drives van de tweede helft leverden punts op, maar drie keer was scheepsrecht voor de Falcons. Na een punt van Carolina uit hun eigen endzone had Atlanta een goede startpositie, die werd verzilverd. Mariota vond namelijk met een korte pass Drake London in de endzone voor de touchdown. Het extra punt miste Koo overigens wel. De volgende drive was het ook raak. Na een lange drive van 84 yards breidde Carolina de voorsprong weer uit. Deze keer was het D’Onta Foreman die de bal binnenliep voor zes punten. Het slechte weer had duidelijk impact op de wedstrijd, want ook Pineiro maakte het extra punt niet.

In het vierde kwart werden de weersomstandigheden beter. Pineiro maakte deze keer dan ook geen fout en scoorde een 40-yard field goal met nog 9:22 minuten op de klok. Het gaf Carolina een 22-9 voorsprong. Na een snelle turnover-on-downs van Atlanta en een snelle 3-and-out van Carolina scoorden de Falcons weer. Een 97-yard drive duurde slechts 2:22 minuten. Daaring zorgde een 25-yard pass van Mariota naar KhaDarel Hodge voor een touchdown. Het extra punt ging mis, want een Panther blockte de poging. De Falcons kregen de bal al snel terug, maar zouden niet meer scoren. De verdediging van de Panthers zorgde namelijk voor een turnover-on-downs. Pineiro trapte vervolgens met nog 14 seconden een field goal om de eindstand te bepalen op 25-15.