TNF: Dolphins maken einde aan Minshew-Mania

In Jacksonville is gisterenavond een (tijdelijk?) einde gekomen aan Minshew-Mania. Gardner Minshew en zijn Jaguars gingen in eigen huis pijnlijk onderuit tegen staatsgenoot Miami Dolphins. Na twee zeer competitieve wedstrijden tegen de Colts en de Titans, waren de Jaguars allesbehalve in staat om de buren uit Miami, nochtans zonder zege tot gisteren, bij te benen. Het werd een walkover: 13-31.
Vanaf het begin zetten de Dolphins de Jaguars stevig onder druk. Zo was de eerste drive meteen de goeie voor quarterback Ryan Fitzpatrick en co. Voorbereid door enkele goeie rushes van Myles Gaskin, vond Fitzpatrick Preston Williams in de eindzone voor een touchdown. Dat de Jags in de daaropvolgende drive de bal meteen moesten wegpunten, voorspelde weinig goeds.

FITZPATRICK DE BETERE QUARTERBACK

Ook bij de tweede drive passeerden de Dolphins langs de kassa. Fitzpatrick kreeg de bal waar hij maar wilde en kon uiteindelijk vertrouwen op Jordan Howard. De running back buffelde de bal vanaf de 1-yard lijn binnen.
De Jaguars zouden in de eerste helft amper nog iets in de pap te brokkelen hebben. Slechts één enkele keer leverde een offensieve drive punten op. Minshew vond in zijn tweede drive met een aantal gedurfde passes zijn receivers, waarna James Robinson de klus afmaakte en de Jaguars terug in de wedstrijd bracht. Althans, dat was de bedoeling. Minshew-mania zou echter helemaal uitdoven en Fitzpatrick haalde nog eens de ouderwetse Fitzmagic van onder het stof. Hij ging 12 uit 12 om de wedstrijd te starten en zette voor de rust nog een touchdown bij op het bord. Beloftevolle tight end Mike Gesicki was ditmaal het doelwit.

JAMES ROBINSON ENIGE LICHTPUNTJE BIJ JAGS

Ook na de rust was er geen beterschap in het spel van de Jaguars. Minshew geraakte niet van onder de druk uit en maakte ook nog eens fouten. Vlakbij zijn eigen eindzone verloor de man met de indrukwekkende snor de bal en gaf hij de kans aan de Dolphins om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. De man met de indrukwekkende baard profiteerde optimaal van het cadeau en liep zelf de touchdown binnen.


Bij de Jaguars kwam het enige positieve nieuws van de wedstrijd in de vorm van running back James Robinson. Hij scoorde ook de tweede touchdown van de avond voor Jacksonville en was met afstand de belangrijkste offensieve speler voor zijn team. Niet alleen scoorde hij twee touchdowns, hij was met 83 receiving yards over zes recepties ook nog eens een factor in de passing game. Dat is maar liefst 13,8 yards per receptie. Het blijft een fantastisch verhaal dat deze jongen, die niet eens gedraft werd in april, nu al de leidende back is bij zijn team. Het geeft de Jaguars-fans tenminste iets om wekelijks naar uit te kijken.


Lees hier de meest recente 4-on-4 van onze redactie!

Coverfoto: Sam Greenwoord/Newsweek

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen