TNF: Cowboys en Seahawks zorgen voor spektakel

Het valt dit jaar niet altijd mee tijdens prime time wedstrijden in de NFL. Vaker wel dan niet vallen de wedstrijden enorm tegen. De Seahawks en Cowboys maakten afgelopen nacht veel goed. In het spektakelstuk tussen beide NFC teams was de totaalscore 76 punten en hoefden de punters zich niet in te spannen.

Seattle Seahawks @ Dallas Cowboys | 35-41

Het duel begon nog relatief rustig tijdens de openingsdrive van de Cowboys. Na 5 minuten was het Brandon Aubrey die de score opende via een field goal. De Seahawks verspilden geen tijd om de voorsprong zelf over te nemen. Het was D.K. Metcalf die een 73-yard touchdown scoorde. Voor Metcalf was het zijn eerste van in totaal 3 touchdowns. Ook was hij goed voor 134 receiving yards. Dallas liet het er niet bij zitten en kwam meteen terug met een eigen touchdown, via CeeDee Lamb. Naast zijn TD kwam Lamb tijdens TNF tot 116 yards. Seattle liet vervolgens na om op gelijke hoogte te komen via Jason Myers. De kicker miste een field goal van 42 yards.

Het spektakel van de eerste helft was toen nog maar halverwege. Dallas voegde nog een touchdown en een field goal aan het totaal toe, terwijl de Seahawks nog twee touchdowns scoorden. Voor de Cowboys was het Brandin Cooks die een bal ving van de in bloedvorm verkerende Dak Prescott. De Seahawks kwam tot hun scores via nogmaals Metcalf en Zach Charbonnet. Rookie running back Charbonnet viel later in de wedstrijd geblesseerd uit.

SCORE BLIJFT OPLOPEN NA RUST

Seattle kwam de rust uit met een 21-20 voorsprong, en breidde deze in de eerste drive na rust meteen verder uit dankzij een 5-yard TD run van Geno Smith. De teams namen geen gas terug in de tweede helft, en dus duurde deze voorsprong van 8 punten niet lang. Het was Tony Pollard die wat terug deed voor de Cowboys. Pollard was naast zijn TD goed voor 68 rushing yards.

De Seahawks misten eerder in de wedstrijd al een field goal, en na de TD van Pollard was het tijd voor de tweede drive van de wedstrijd waaruit geen score kwam. Smith gooide een interceptie naar DaRon Bland, die de bal voor de verandering nu niet in de andere endzone liep. De Cowboys begonnen hun drive dankzij de pick op de 35-lijn van Seattle, maar wisten dit niet om te zetten in een score. Op 4th & 2 kon Prescott de bal niet bij Lamb krijgen.

Aan het begin van het vierde kwart was het Metcalf die met zijn derde touchdown de Seahawks op een 35-27 voorsprong zette. Dit bleek ook meteen de laatste touchdown voor Seattle. De Cowboys trokken in het vierde kwart de wedstrijd naar zich toe dankzij twee field goals en een touchdown van tight end Jake Ferguson.

Lees hier de previews van SportAmerika-debutant Arnold van der Werff!

Coverfoto: Tim Heitman/USA TODAY Sports