TNF: AFC East matchup gewonnen door Bills

In de TNF editie van week 13 troffen de Buffalo Bills en de New England Patriots elkaar in een AFC East onderonsje. Het is razend spannend in die divisie, met alle teams op .500 of beter. Dat maakte dit onderonsje tussen de Bills en de Pats erg belangrijk. Buffalo trok uiteindelijk aan het langste eind.

De openingsdrive was voor de Patriots en die zette eigenlijk meteen de toon voor het vertoonde aanvalsspel van de Pats. Na drie plays voor een magere negen yards moest er al gepunt worden. Buffalo wist in hun eerste drive wel punten op het bord te krijgen via een field goal van Tyler Bass. De tweede drive van de Patriots was één van de spaarzame hoogtepunten aan de kant van New England. Cornerback Marcus Jones scoorde tegen de Jets al een punt return touchdown. Tegen de Bills voegde hij daar een receiving touchdown aan toe. Na een korte pass van Mac Jones liep Marcus Jones iedereen eruit en de endzone binnen.

SNEL ANTWOORD BILLS

Het antwoord van de Bills liet niet lang op zich wachten. Het was de gebruikelijke combinatie van Josh Allen en Stefon Diggs. Na een sterke drive van de Bills ving Diggs aan het begin van het tweede kwart een pass over acht yards van Allen. Na wederom een inspiratieloze drive van de Patriots (3 plays, 3 yards) mocht Buffalo weer ten aanval trekken. Aan het einde van een geduldige drive van bijna acht minuten was het tijd voor een beetje magie van Allen. De quarterback speelde de afgelopen weken moeizaam door een elleboogblessure, maar daar was vannacht weinig van te merken. Allen werd naar de zijkant van het veld gedwongen, waar hij vlak voordat hij buiten het veld terecht kwam een pass gooide op Gabe Davis: 17-7.

WEDSTRIJD VROEG BESLIST

Met deze tussenstand gingen de teams ook rusten. Vlak voor rust mochten de Patriots nog een field goal proberen nadat Matthew Judon een fumble van Allen veroverde. Deze werd alleen gemist door Nick Folk van 48 yards. In de tweede helft bleek de wedstrijd wel beslist. De Bills scoorden via Devin Singletary nog een touchdown na een lange drive van negen minuten over 94 yards. Het enige wat de Patriots hier tegenover konden zetten waren een heleboel matige, korte drives en één magere field goal. Dit tot frustratie van Mac Jones.

AFC East blijft ongekend spannend

Met deze overwinning gaan de Bills naar 9-3 en staan ze op het moment alleen bovenaan in de AFC East. De Patriots staan op het moment laatste in dezelfde divisie, maar doen het met een 6-6 record niet eens zo slecht. De AFC East is dus nog lang niet beslist. De komende weken worden erg belangrijk en spannend voor beide teams.


Lees hier alles over de NFL!

Coverfoto: Brian Fluharty – USA TODAY Sports

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen