TNF: 49ers pakken NFC West tegen Seahawks

De eerste divisiewinnaar van het seizoen 2022/2023 is bekend. De San Francisco 49ers wisten tijdens TNF met een overwinning op de Seattle Seahawks de NFC West binnen te halen. George Kittle en Christian McCaffrey waren de uitblinkers.

Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam. Na een aantal punts over en weer wist Brock Purdy George Kittle te vinden voor een 7-0 voorsprong. De play van Purdy was indrukwekkend. Hij wist Kittle te vinden na een double fake zodat de tight end vogelvrij stond. De daaropvolgende plays leverden weinig op. Vijf minuten voor rust kwam Seattle ook op het scorebord, dankzij een field goal van Jason Myers.

CRUCIALE FUMBLE LEVERT TWEEDE TOUCHDOWN OP

Na de field goal wisten de 49ers hun drive niet in een score om te zetten. De Seahawks namen de bal over, maar dit eindigde dramatisch voor Seattle. Running back Travis Homer verloor de bal na een tackle van Dre Greenlaw. De bal werd opgepikt door Charvarius Ward, die deze terug wist te brengen naar de 6-yard lijn van de Seahawks. Vanaf hier kon Christian McCaffrey over een korte afstand de tweede touchdown van SF binnenlopen. McCaffrey kende sowieso een uitstekende avond. Hij rushte voor 108 yards en dus ook een touchdown.

WEDSTRIJD METEEN NA RUST BESLIST

In de eerste minuut in de tweede helft wisten de 49ers de wedstrijd al in het slot te gooien. Kittle ving een bal van Purdy die hij vervolgens de endzone in bracht. De play kende een totale afstand van 54 yards en was één van de spaarzame hoogtepunten in de tweede helft. De Seahawks scoorden nog een field goal en wisten vier minuten voor het einde de enige touchdown te scoren via tight end Noah Fant. Deze score kwam te laat, waardoor de 49ers ook de tweede start van Brock Purdy tot een overwinning promoveerden.

SAN FRANCISCO PAKT NFC WEST

Met deze overwinning zijn de 49ers in de NFC West niet meer in te halen door hun concurrenten, waaronder de Seahawks. San Francisco gaat dus wederom naar de playoffs. Dit zal het team in ieder geval gedeeltelijk doen met Purdy. De Mr. Irrelevant van 2022 laat tot nu toe zien dat hij prima meekan in de offense van Kyle Shanahan. Voor de Seahawks komen er nog pittige weken aan. Seattle begon het seizoen uitstekend, maar de laatste weken is de klad er enigszins ingekomen. Hierdoor moeten de Seahawks nog alle zeilen bijzetten om de playoffs te halen. Tot overmaat van ramp moet Seattle dat doen zonder Tyler Lockett. De veteraan wide receiver brak tegen de 49ers zijn vinger en is waarschijnlijk voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.