NFL Power Rankings: Bengals op het podium

Week 14 zit erop en dat wil zeggen dat de laatste rechte lijn van dit NFL-seizoen nu wel echt ingezet is. De laatste teams hebben hun bye week achter de rug en dus komt vanaf deze week weer iedereen in actie. De eerste play-off-plek is al uitgedeeld, maar dat betekent dat er nog 13 te verdelen zijn. Het is stilaan Money Time in de NFL!


SportAmerika NFL Power Rankings Philadelphia Eagles

1. (1) Philadelphia Eagles

De meest dominante ploeg in de NFL heeft als eerste zijn play-off-ticket beet. Aan beide zijden van de bal is het team van Nick Sirianni amper te stuiten. Ze staan dan ook met recht en rede aan de top van onze NFL Power Rankings.

SportAmerika NFL Power Rankings Cincinnati Bengals

2. (6) Cincinnati Bengals

Zijn de Bengals stilaan het beste team in de AFC? Ze lijken elke week sterker te worden en wat opvalt: de pijnpunten van vorig seizoen zijn de sterktes van dit moment. Zowel de defensie als de eens zo verguisde offensive line hebben reuzestappen gezet in Cincinnati. Met nog een rechtstreeks duel met de Buffalo Bills op het programma ligt de #1 seed in de AFC voor het grijpen voor Joe Burrow en co.

SportAmerika NFL Power Rankings Dallas Cowboys

3. (2) Dallas Cowboys

De Cowboys hadden alle moeite van de wereld om de Houston Texans te verslaan. Dat mag wat vragen oproepen. Anderzijds heeft iedereen wel eens recht op een mindere dag op het werk. Voorlopig maken we ons nog geen zorgen om de Cowboys.

SportAmerika NFL Power Rankings Kansas City Chiefs

4. (3) Kansas City Chiefs

Patrick Mahomes gooide vorig jaar 13 intercepties. Dit seizoen zit hij al aan 11 stuks. Dat doet zijn campagne om de MVP-titel te winnen geen deugd. Bovendien liet de Chiefs-defensie toe dat de Broncos-offense er voor het eerst dit seizoen iet of wat degelijk uit zag. Is dit team klaar voor een play-off-confrontatie met de Bengals of de Bills?

SportAmerika NFL Power Rankings San Francisco 49ers

5. (6) San Francisco 49ers

De laatste pick in de 2022 draft, Brock Purdy, startte voor ’t eerst in zijn carrière een NFL-wedstrijd. Dat deed hij nota bene tegen de G.O.A.T., Tom Brady. Hij haalde de hoogste passer rating van alle quarterbacks in Week 14. Als de 49ers zelfs met hun derde quarterback zoveel schade kunnen aanrichten, dan zijn ze niets minder dan een Super Bowl-kanshebber.

SportAmerika NFL Power Rankings Buffalo Bills

6. (5) Buffalo Bills

De Bills lieten tegen de Jets verschillende gezichten zien. De start en finish waren moeizaam, met name op offensief vlak. Maar daar tussenin scoorden ze wel snel 20 punten uit vier drives. Er schuilt nog steeds een dodelijke machine in dit Buffalo. Alleen komt het er de laatste weken te weinig uit.

SportAmerika NFL Power Rankings Baltimore Ravens

7. (9) Baltimore Ravens

Voor een keer maakte de defense van de Ravens eens het verschil in positieve zin. Tegen de Pittsburgh Steelers viel back-up quarterback Tyler Huntley uit, maar de verdediging nam de handschoen op en sleepte de overwinning binnen voor Baltimore. Huntley keert in principe dit weekend terug, terwijl Lamar Jackson nog steeds revalideert. Hoe dan ook zal het nog heel vreemd moeten lopen, willen de Ravens de play-offs nog mislopen.

SportAmerika NFL Power Rankings Detroit Lions

8. (13) Detroit Lions

Wie houdt deze leeuwen nog tegen? De Lions wonnen zes van hun laatste zeven wedstrijden en zetten afgelopen zondag met gemak de rivalen uit Minnesota opzij. De troepen van de immer sympathieke Dan Campbell maken zelfs nog kans op de play-offs en hebben nu al de titel van “leukste team van de NFL” stevig beet.

SportAmerika NFL Power Rankings Minnesota Vikings

9. (7) Minnesota Vikings

De play-offs komen niet in gevaar voor de Vikings. Zelfs de divisiewinst in de NFC North is zo goed als binnen. Maar een kansloze nederlaag tegen de Detroit Lions kan geen deugd doen voor het vertrouwen. Een overwinning in het naseizoen lijkt zelfs als thuisploeg te hoog gegrepen voor dit team.

SportAmerika NFL Power Rankings Miami Dolphins

10. (8) Miami Dolphins

Voor vele Dolphins-fans was Sunday Night Football dé kans voor Tua Tagovailoa om eindelijk definitief te bewijzen dat hij een betere quarterback is dan Justin Herbert. Helaas voor Tua en de Fins volgde een vrij kansloos verlies. De Dolphins lijken het moeilijk te hebben buitenshuis en net nu moeten ze naar het bitterkoude Buffalo om de Bills partij te geven. Een warm welkom hoeven ze daar niet te verwachten.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Chargers

11. (17) Los Angeles Chargers

Justin Herbert speelde fantastisch tegen de Dolphins. Hij werd daarbij flink geholpen door de aanwezigheid van zowel Mike Williams als Keenan Allen. Dat de Chargers bovendien hun beste verdedigende prestatie van het seizoen op de mat legden moet coach Brandon Staley veel deugd doen. De geblesseerden keren stilaan terug bij LA en dus is de hoop op een play-offplek nog zeer aanwezig in SoFi Stadium.

SportAmerika NFL Power Rankings Washington Commanders

12. (12) Washington Commanders

Zondagavond spelen de Commanders een cruciaal duel tegen de New York Giants. De winnaar van dat duel verzilvert wellicht een wild card in de NFC.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Giants

13. (11) New York Giants

In hun laatste zes wedstrijden konden de Giants maar één keer winnen. Tegen de Houston Texans. Reden tot bezorgdheid in MetLife Stadium dus. Tegen de Commanders moét er gewonnen worden, of het seizoen dreigt als een kaartenhuis in elkaar te vallen.

SportAmerika NFL Power Rankings Seattle Seahawks

14. (10) Seattle Seahawks

De Seattle Seahawks staan niet meer op een play-offplek na een nederlaag tegen de Carolina Panthers. Geno Smith gooide voor ’t eerst dit seizoen meerdere intercepties in één wedstrijd. Sinds de trip naar Duitsland lijkt de vormcurve in dalende lijn te gaan voor het team van Pete Carroll. Krijgt hij die trend nog omgedraaid?

SportAmerika NFL Power Rankings New England Patriots

15. (18) New England Patriots

Het zag er niet uit, maar de Patriots hebben in primetime gewonnen van de Arizona Cardinals. Ze zien er niet uit als een play-offteam, maar staan voorlopig wel op een plek die daar recht op geeft. Benieuwd hoe lang dat nog kan duren.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Jets

16. (14) New York Jets

Tegen de Buffalo Bills haalden de Jets meer offensieve yards dan hun tegenstander, maar de wedstrijd ging wel verloren. Met de Lions, Jaguars, Seahawks en Dolphins hebben Mike White en co nog vier haalbare tegenstanders om alsnog een plaatsje bij de beste zeven van de AFC te veroveren.

SportAmerika NFL Power Rankings Tampa Bay Buccaneers

17. (15) Tampa Bay Buccaneers

Tegen de San Francisco 49ers werden de Buccaneers door de gehaktmolen gedraaid. Tom Brady speelde een dramatische wedstrijd, terwijl zijn tegenstander de punten opstapelde met de back-up quarterback van de back-up quarterback. De winst in de NFC South hangt aan een zijden draadje. Knapt het nog?

SportAmerika NFL Power Rankings Tennessee Titans

18. (16) Tennessee Titans

De Titans kunne nog niet op beide oren slapen in de AFC South na een nederlaag tegen de Jacksonville Jaguars. Als zelfs Derrick Henry tweemaal in één wedstrijd de bal verliest, dan heeft coach Mike Vrabel heel wat kopzorgen.

SportAmerika NFL Power Rankings Green Bay Packers

19. (19) Green Bay Packers

Aaron Rodgers is niet zinnens een stap opzij te zetten voor Jordan Love. Zelfs niet met een kleine blessure. Love zoekt volgend seizoen misschien zijn heil elders.

SportAmerika NFL Power Rankings Jacksonville Jaguars

20. (25) Jacksonville Jaguars

Trevor Lawrence is de op één na beste quarterback sinds Week 9 volgens PFF. De resultaten van zijn Jacksonville Jaguars zijn nog wisselvallig, maar met nog een rechtstreeks duel met de Tennessee Titans op de laatste speeldag, behoort divisiewinst in de AFC South nog altijd tot de mogelijkheden. Wie had dit durven dromen in Jacksonville?

SportAmerika NFL Power Rankings Carolina Panthers

21. (28) Carolina Panthers

Er zit zowaar nog leven in de Carolina Panthers. Een verdiende overwinning tegen de Seattle Seahawks brengt het team van interim head coach Steve Wilks tot op één game van de leiding in de NFC South. Op nieuwjaarsdag nemen de Panthers het op tegen de Tampa Bay Buccaneers. Dat wordt onverwacht nog een wedstrijd waarin veel op het spel zal staan.

SportAmerika NFL Power Rankings Atlanta Falcons

22. (21) Atlanta Falcons

Het tijdperk van Desmond Ridder is eindelijk aangebroken in Atlanta. Bewijst hij meteen zijn waarde tegen de New Orleans Saints?

SportAmerika NFL Power Rankings Las Vegas Raiders

23. (20) Las Vegas Raiders

Net wanneer de Raiders een winnend recept lijken gevonden te hebben, struikelen ze tegen een team dat aangevoerd wordt door een pas gearriveerde quarterback. Het verlies op Thursday Night Football van Baker Mayfield en de Rams was beschamend en een mooie illustratie van het seizoen van de Raiders.

SportAmerika NFL Power Rankings New Orleans Saints

24. (22) New Orleans Saints

Andy Dalton blijft de startende quarterback van de New Orleans Saints. Dat is gezien zijn prestaties dit seizoen geen hoopgevend nieuws voor Saints-fans.

SportAmerika NFL Power Rankings Cleveland Browns

25. (23) Cleveland Browns

Deshaun Watson wierp afgelopen zondag zijn eerste touchdownpass in 707 dagen. Hij kon daarmee geen nederlaag afwenden, maar voor de Browns is het alvast hoopgevend nieuws. De komende vier weken zullen vooral dienen om de roest van zijn spel te werken na twee jaar inactiviteit.

SportAmerika NFL Power Rankings Pittsburgh Steelers

26. (24) Pittsburgh Steelers

Mitchell Trubisky moest Kenny Pickett komen vervangen tegen de Ravens en daarin kregen we opnieuw de volledige Trubisky-ervaring met maar liefst drie intercepties. Nog één nederlaag scheidt Mike Tomlin van zijn eerste losing record ooit als Steelers head coach.

SportAmerika NFL Power Rankings Arizona Cardinals

27. (26) Arizona Cardinals

Niet alleen verloren de Cardinals in eigen huis van de Patriots, na drie offensieve plays scheurde Kyler Murray zijn kruisband, wat meteen het einde van zijn seizoen betekende. Dit was misschien wel de pijnlijkste episode in een troosteloos seizoen in Arizona.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Rams

28. (30) Los Angeles Rams

Hebben de Los Angeles Rams onverhoopt magie gevonden in Baker Mayfield? Hij kwam tegen de Raiders op het veld na één drive en leidde zijn nieuwe team nog naar een onwaarschijnlijke comebackzege. Tegen de Green Bay Packers zal Mayfield opnieuw de starter zijn. Krijgen we nog meer Mayfield magic?

SportAmerika NFL Power Rankings Chicago Bears

29. (27) Chicago Bears

Heel even waren de Chicago Bears een leuk team om naar te kijken, maar na een reeks verliespartijen moeten we opnieuw vaststellen dat de beleidsmakers in Chicago er een potje van hebben gemaakt. Komende zondag moeten Justin Fields en co het opnemen tegen de Philadelphia Eagles. Wij wensen hen veel geluk.

SportAmerika NFL Power Rankings Indianapolis Colts

30. (29) Indianapolis Colts

Het Jeff Saturday-experiment begon sensationeel, maar intussen heeft de realiteit de Colts ingehaald. Ze zijn geen goed football team en daar kan geen enkele witte raaf nog iets aan veranderen.

SportAmerika NFL Power Rankings Denver Broncos

31. (31) Denver Broncos

Voor ’t eerst dit seizoen zagen we een glimp van de oude Russell Wilson terug bij de Broncos. Ze maakten het niemand minder dan de Kansas City Chiefs zowaar lastig. Ze hadden zelfs kansen om op voorsprong te komen. Maar zoals dat vaak bij slechte teams gaat, slaat net dan het noodlot toe. Wilson moest na een harde klap op zijn hoofd naar de kant. Het is niet zeker of hij komende zaterdag kan aantreden tegen de Cardinals, maar hoe dan ook is het seizoen van de Broncos nu al voorbij.

SportAmerika NFL Power Rankings Houston Texans

32. (32) Houston Texans

Één yard. Zo veel scheelde het of de Texans hadden een sensationele zege geboekt tegen de Dallas Cowboys. Het goede nieuws is echter dat de eerste pick in de Draft van 2023 nu wel zo goed als binnen is.


Lees hier de Power Rankings van vorige week.

Coverfoto: Bo Schalbroeck/BoGraphix

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen