Steeds meer stemmen voor verhuizing Oakland Raiders naar Las Vegas

Oakland Raiders v Denver BroncosWaren er eerder al plannen om de Oakland Raiders naar Los Angeles te verhuizen, nu gaan er steeds meer stemmen op voor Las Vegas als nieuwe thuishaven voor America’s Most Wanted. Los Angeles kreeg dit jaar natuurlijk de Rams (terug), waarmee een relocatie van de Raiders even in de ijskast kon. Met nadruk op even. De eigenaar van de New England Patriots, Robert Kraft, zei in een interview met USA Today Sports, dat hij een verhuizing een goed idee vond.
Oud en geen comfort
Het is Raiders’ eigenaar Mark Davis ook niet kwalijk te nemen dat hij nadenkt over een vertrek uit Oakland. De Raiders spelen in een oud stadion, dat niet voor niets het Coliseum heet. De parkeerplaatsen zijn onverhard, waar een dak is lekt deze en het zitcomfort is niet meer van deze tijd. Het stadion zit dan ook zelden vol in een stad dat nooit voor de volle 100% achter het team heeft gestaan. Davis en de burgemeester van Oakland schijnen niet met elkaar te willen praten. Vorig seizoen hadden de Raiders de op twee na laagste bezettingsgraad in de NFL. De andere twee teams, Rams en Minnesota Vikings spreken voor zich. De Rams vertrokken uit St. Louis en de Vikings zitten midden in een stadionwissel.
Athletics
Maar er is meer, en dan komen we terug bij Kraft. De eigenaren in de NFL werken samen, en doen dat veelvuldig. Als er een team is dat structureel geld inlevert, kost dat de hele league geld. En dat team zit momenteel in Oakland. Als Las Vegas, of een andere stad, een nieuw stadion wil bouwen, zullen eigenaren niet lang twijfelen hun zegen aan een relocatie te geven. Het is niet nieuw. Teams verhuizen vaker. Sinds 1960 speelden de Raiders ‘thuis’ in Oakland, San Francisco en Los Angeles. De meer doorgewinterde kijker van Amerikaanse sporten zal de volgende reden al hebben bedacht; de Oakland Athletics. Je hebt vast wel eens een wedstrijd van de Raiders hebben gezien en je afgevraagd hebben wat die baseball diamond op de 50-yard line doet. Een football- én voetbalteam die een ‘arena’ delen, kan nog, gezien de afmetingen die ongeveer hetzelfde zijn. De New York Rangers en Knicks delen zelfs Madison Square Garden. Maar baseball en football? Dat kan gewoon domweg niet.
2017
Alles gecombineerd, met het gegeven dat bij successen het stadion ook nog eens niet groot genoeg is (niet eens 60.000 plekken, zelfs Soldier Field, Chicago, is groter) maakt dat het tijd is te verhuizen. En het liefst snel. Nu Las Vegas een stadion wil bouwen is de bal definitief aan de rol. Sterker nog, wanneer de Chargers zouden vertrekken uit San Diego, is America’s Finest City zelfs een optie. De eigenaren ontmoeten elkaar morgen (dinsdag 24 mei 2016) in Charlotte, North Carolina, en hoewel het geen officieel agendapunt is zal er zeker tijdens de lunch over gesproken worden. Een definitief besluit zal zeker niet genomen worden in 2016, maar wanneer dat een jaar later wel het geval is zullen de eigenaren zonder met de ogen te knipperen een verhuizing van de Raiders, waar dan ook heen, volledig steunen.
Foto: Archief / Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen