Dutch Report: Bogaerts meeste honkslagen in MLB

Xander Bogaerts
Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.
Week 7 (maandag 16 mei t/m zondag 22 mei)
Knipsel
Stephen Drew werd twee jaar geleden aangetrokken als de nieuwe shortstop, waardoor Xander Bogaerts weer moest verhuizen naar het derde honk. Twee jaar later is de 23-jarige Nederlander niet weg te denken op de shortstop-positie voor de red hot Boston Red Sox. De teller staat nu op 63 honkslagen (meeste in de MLB) nadat Bogaerts zondag 3-uit-5 ging tegen de Cleveland Indians. En het kan nog mooier:


Terwijl Jackie Bradley Jr. alle aandacht krijgt met zijn 27-game hitting streak, is Bogaerts zelf stilletjes bezig met een 16-game hitting streak. Sterker nog, Bogaerts heeft meer honkslagen (45) tijdens Bradley Jr.’s streak dan Bradley Jr. zelf (40).

Knipsel
Na een puntloze inning met twee strikeouts tegen de Los Angeles Angels, kwam de sneltrein Kenley Jansen tot stilstand in San Diego. Melvin Upton Jr. sloeg op 20 mei de Padres naar de overwinning met een walk-off two-run homer. De eerste homerun die Jansen dit seizoen opgeeft. Upton Jr. was twee dagen later opnieuw de boosdoener door het slaan van een triple, waardoor Wil Myers de gelijkmakende run binnenliep. De Los Angeles Dodgers wonnen wel de wedstrijd na 17 innings.

Knipsel
Jonathan Schoop komt nog steeds amper op het honk met vier wijd (3.2 BB%) en krijgt nog te vaak een strikeout om zijn horen (21.3 K%). Met zijn power zit het wel goed. De 24-jarige tweede honkman van de Baltimore Orioles sloeg zondag een two-run homer over de hekken, goed voor zijn achtste homerun van het seizoen. Als hij dit niveau vasthoudt, dan eindigt hij dit seizoen met 31 homeruns in 162 wedstrijden.

Knipsel
De New York Yankees waren in Arizona voor een serie wedstrijden tegen de Diamondbacks, de voormalig werkgever van Didi Gregorius (2013 en 2014). In de drie wedstrijden was Gregorius goed voor drie honkslagen en een run. De 26-jarige shortstop van de Yankees heeft een bescheiden 6-game hitting streak, nadat hij op bezoek bij de Oakland Athletics 6-uit-13 ging aan slag.

Knipsel
Andrelton Simmons is nog steeds herstellende van zijn duimblessure.
Lees hier de Dutch Report van vorige week
* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.
Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen