SportAmerika Football Pool: verschillen blijven klein

Gardner Minshew II
Na week 3 van de SportAmerika Football Pool nemen wederom twee deelnemers de leiding: Jiri Conradi en Luuk Dokter. Geen van beide was de weekwinnaar, maar consistentie lijkt meer op te leveren. Vooral voor Jiri lijkt dit het mantra. Hij voorspelde tot dusverre iedere week 12 wedstrijden goed. Luuk lijkt een dalende lijn te pakken te hebben met 13 in week 1, 12 in week 2 en 11 in week 3. Weekwinnaar was Thom Akkerman. Hij had maar liefst 14 wedstrijden goed. Arnaud du Croix en Willem de Vries verdienen een eervolle vermelding. Zij hadden de totale score van Monday Night Football goed: 46.

WEINIG VERTROUWEN IN JAGUARS, LIONS EN SAINTS

Langzaamaan begint er meer spreiding te ontstaan in de SportAmerika Football Pool. Desondanks is het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 25 slechts 4 correct voorspelde wedstrijden. Gebaseerd op de eerste drie weken kunnen we zeggen dat deze verschillen zich langzaam vergroten. Over het algemeen worden dezelfde keuzes gemaakt, maar de verrassende picks maken het verschil. Zo werd het vertrouwen van weekwinnaar, Thom Akkerman, in de Indianapolis Colts en de Detroit Lions uitbetaald. Het blinde vertrouwen van gedeeld klassementsleider, Luuk Dokter, in de Atlanta Falcons en de Philadelphia Eagles kostte hem de plek als eenzame lijstaanvoerder.
Als we kijken naar de gedeelde fouten in week 3 springen de Jaguars, Colts en Saints eruit. Slechts 9 deelnemers zagen de Saints winnen zonder quarterback Drew Brees. De verwachtingen van Jaguars back-up Gardner Minshew II waren ook laag, aangezien slechts 15 spelers Jacksonville zag winnen van Tennessee. Tenslotte konden de ongeslagen Detroit Lions op weinig vertrouwen rekenen: maar 10 football-kenners schatten de Eagles lager in.

SportAmerika Football Pool: Stand na week 3
Top 25

WEEK 3 REDACTIE UPSETS

Ton de Vries: de Arizona Cardinals verslaan de Seattle Seahawks
Het zou een enorme upset, maar het kan. De Cardinals wonnen nog geen wedstrijd, maar Kyler Murray laat steeds meer variatie zien. In de verloren wedstrijd tegen de Panthers zagen we zijn wendbaarheid en de durf om voor zijn eigen runs te gaan. In de tweede helft stortte hij in, maar het blijft veelbelovend. Voor de Seahawks is dit op papier een makkie. Tot nu toe gaat er echter nog helemaal niks makkelijk voor Seattle. De Bengals en Steelers, twee zwakke teams, werden met veel moeite verslagen. De nederlaag tegen de Saints (zonder Drew Brees) lijkt op papier nipt, maar dat was het zeker niet. De Seahawks verloren daarmee voor het eerst in 15 wedstrijden een thuiswedstrijd. Pete Carroll en zijn mannen zouden zomaar tegen een enorme zeperd aan kunnen lopen in Arizona.
Toon Aerts: de Oakland Raiders verslaan de Indianapolis Colts
De Colts zijn ongelooflijk goed bezig. Met een beetje meer geluk stond het team -ook zonder Andrew Luck- 3-0. Toch blijft het nog steeds onzeker of quarterback Jacoby Brissett echt de man wordt die de Colts naar het beloofde land zal leiden. Hij is weliswaar erg sterk bezig en verdient lof voor zijn prestaties. De Oakland Raiders van hun kant hebben twee weken op rij slaag gekregen van hun respectievelijke tegenstanders. Vorige week waren de Minnesota Vikings meer dan twee maten te groot voor Jon Gruden’s team. Ze zijn echter niet kansloos. Derek Carr speelde een hoopvolle partij vorige week en kan daarop voortbouwen in Indy. Als alles meezit, hebben de Raiders voldoende talent om voor een stevige upset te zorgen.
Luuk Dokter: de Cincinnati Bengals verslaan de Pittsburgh Steelers
Beide teams hebben een 0-3 record, beide teams kunnen beter, maar de wedstrijd is in Heinz Stadium en de Steelers hebben de grotere naam. Op voorhand lijkt Pittsburgh dus de bovenliggende partij. De drie verliespartijen van beide teams zijn ook vrij vergelijkbaar. De Steelers en Bengals verloren ieder tegen twee 3-0 teams en één 2-1 team. Dit wordt voor hen dus de eerste gelijkwaardige ontmoeting. Gebaseerd op de sterke passing game van Cincinnati en de slechte defense van de Steelers moeten de Bengals in staat zijn Pittsburgh te verslaan.
Veel succes in week 4 van de SportAmerika Football Pool!
De eerste drie weken gemist, maar wil je toch nog meedoen? Klik dan hier

SportAmerika Football Pool: picks van de top 25 van week 3
Week 3 top-25

 
 

Coverfoto: Douglas DeFelice/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen