Bomba Squad en Brew Crew zeker van playoffs

Lang leek de strijd om de laatste plekken voor de playoffs tot op de laatste dag uitgevochten te moeten worden. Na vannacht zijn echter al acht van de tien ploegen bekend. De Minnesota Twins wisten de hegemonie van de Cleveland Indians in de AL Central te doorbreken en de Chicago Cubs zagen hun kansen op de playoffs in rook opgaan. Dat laatste betekende goed nieuws voor de Milwaukee Brewers. De Brew Crew is nu zeker van in ieder geval een wild card en maakt zelfs nog kans op de divisiewinst.

HOT STREAK

De Brewers waren al na een halve inning nagenoeg zeker van hun zege op de Cincinnati Reds. Na back-to-back-homeruns van Ryan Braun (een grand slam) en Eric Thames stond het al 6-0 voor er überhaupt een Red het slagperk had betreden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een ruime 9-2 overwinning. Hiermee bracht Milwaukee hun winning streak op 5. Het wegvallen van Christian Yelich heeft ze duidelijk niet van de leg gebracht.


Doordat de Cubs in Pittsburgh op hun beurt tegen de achtste nederlaag op rij aanliepen, is het verschil tussen de twee ploegen opgelopen tot zes wedstrijden. Die achterstand is niet meer goed te maken door de club uit de Windy City. In de National League is daarmee duidelijk geworden welke vijf clubs het in de playoffs onderling uit gaan maken wie aan zal mogen treden in de World Series. De verdeling van de plekken is echter nog niet duidelijk. De St. Louis Cardinals hebben nu nog een kleine voorsprong van 1,5 wedstrijd op de Brewers.

INDIANS ONTTROOND

De Minnesota Twins hadden een eigen overwinning én een nederlaag van concurrent Cleveland nodig om zich nu al tot divisiewinnaar te kunnen kronen. Starter Randy Dobnak hield de Detroit Tigers in eigen huis zes innings lang in bedwang. De pitcher stond slechts één honkslag toe. Toch stond er na zes innings nog altijd een 1-0 voorsprong voor Detroit op het scorebord. Zoals zo vaak kon de ploeg echter rekenen op enkele belangrijke homeruns. De power kwam dit keer uit onverwachte hoek. Rookie Luis Arraez sloeg pas zijn vierde homer van het seizoen. Nadat Eddie Rosario een inning later alweer voor de 32e keer dit seizoen een bal over de hekken sloeg, was de strijd beslist.

 
Hierna moesten de jarige manager Rocco Baldelli en co in spanning afwachten hoe de wedstrijd in Comerica Park tussen de Chicago White Sox en de Indians zou eindigen. In deze cruciale wedstrijd gaf de top van de Indians-slagploeg duidelijk niet thuis. De eerste vijf slagmannen ging gezamenlijk 0 uit 20 en omdat Shane Bieber in zijn start vijf punten moest toestaan (waarvan drie verdiend), gingen de Indians betrekkelijk kansloos onderuit. Uiteindelijk wonnen de White Sox het duel met 8-3 en kon de champagne in Detroit ontkurkt worden.

AL WILD CARD

In de American League zijn nu dus alle divisiewinnaars bekend. De strijd om de wild cards is echter nog verre van gestreden. De nederlaag in Chicago zorgt er echter voor dat de Indians ook hierin achter de feiten aan lopen. De voorsprong van de Rays bedraagt nu anderhalve wedstrijd. De Oaklands A’s staan daar zelfs nog een half wedstrijdje voor. Willen ze nog een kans maken, dan zullen de Indians alle resterende wedstrijden moeten winnen. Met drie duels in Washington nog in het verschiet, zal dit zeker niet makkelijk worden.

Coverfoto: Raj Mehta/USA Today Sports

Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen