SportAmerika Football Pool: Verschillen blijven klein


Week 8 zit er al weer op. Daarmee zitten we praktisch halverwege het reguliere seizoen. Zelfs zo ver in het seizoen blijven de klassementsleiders akelig dicht bij elkaar staan. Een week zonder al te veel moeilijk te voorspellen wedstrijden bracht daar ook weinig verandering in. Bovenaan vinden we nu het trio Joris Vloeimans, Robin van Grieken en Thiemo Geleijnse. Het verschil tussen de kopgroep en het peloton is echter nog lang niet gemaakt. Veel hoge scores deze week. Thomas de Vries en Coert Smit waren de weekwinnaars door alle 15 wedstrijden juist te voorspellen. Eervolle vermelding is er deze week voor Mathijs Groen. Hij had de totale score van Monday Night Football goed: 41.

Top 25

WEINIG VERRASSINGEN IN WEEK 8

Vooraf leken de meeste wedstrijden redelijk voor de hand liggende winnaars te krijgen. Dat bleek ook het geval. Slechts enkele potjes maakten het verschil. De gemiste field goal van Eddy Pineiro speelde enkele spelers in de kaart die voor de Chargers waren gegaan. De gemakkelijke winst van de Eagles in Buffalo kwam als een verrassing. Vooraf leken de kansen fifty-fifty op basis van de picks. Dan waren er nog behoorlijk wat spelers die vertrouwen hadden in Jameis Winston en de Bucs. Onterecht zo bleek. De Bucs lieten de overwinning liggen in Tennessee. Voor het eerst dit jaar wisten dus twee spelers alle wedstrijden juist te voorspellen. Zowel Coert Smit als Thomas de Vries hebben al flink wat achterstand opgelopen in het klassement maar pakken deze etappewinst toch maar mooi mee!

Week 8 picks

SPANNENDE WEEK OP KOMST

De kans dat iemand wederom alle wedstrijden juist gaat voorspellen is bijzonder klein in week 9. Waar je in week 8 de meeste picks nog blind kon invullen vergt week 9 de nodige voorbereiden en verdieping. Er staan namelijk flink wat potjes op het programma die wel eens heel erg close zouden kunnen eindigen. Zo gaan de Texans op bezoek bij de Jaguars. De sterke Vikings moeten op bezoek bij de Chiefs. En de Titans en Panthers lijken op papier zeer aan elkaar gewaagd. Dit is de week die wel eens het verschil kan gaan maken. Kortom, belangrijk om een artikeltje extra te lezen deze week of nog een podcastje aan te zetten in de trein. Deze week kan het gaan gebeuren.


WEEK 9 UPSETS


Iedere week geeft de redactie tips over welke upsets je de komende week mag verwachten. Deze week kiest Luuk voor de Ravens, gaat Ton voor de Chargers en denkt Toon dat de Bucs aan het langste eind trekken tegen de Seahawks.


Luuk Dokter: Baltimore Ravens verslaan Patriots

Een zeer gewaagde voorspelling. Alleen de Patriots defense lijkt al sterker dan de gehele AFC bij elkaar. Toch moet het een keer gaan gebeuren. De defense van de Patriots is ijzersterk maar kreeg veel voorspelbare offenses tegenover zich tot nu toe. De multi-dimensionale Ravens offense zal een heel ander probleem vormen. Als iemand het de Patriots defense moeilijk kan maken is het Lamar Jackson wel. Daarnaast zijn de Ravens ook terug in vorm aan beide kanten van het veld. Ik voorspel een nipte overwinning voor de Ravens.


Ton de Vries: Chargers verslaan Green Bay Packers

Hiermee ga ik meteen voorbij aan mijn eigen stelregel nummer 1: Zet nooit in tegen Aaron Rodgers. De Packers-QB is in MVP vorm en nauwelijks af te stoppen. Toch verwacht ik een upset. Geen meltdown van de Packers maar een wederopstanding van de Chargers. De gelukkige overwinning in Chicago is een enorme boost voor het team. Met die overwinning doen ze ineens weer een beetje mee in de AFC West ondanks een dramatische seizoensstart. Melvin Gordon beginnen we steeds meer te zien. De Chargers zullen in eigen huis nog een keer alles geven om in de playoff race te blijven. Ik voorspel dat de Chargers winnen met een rake field goal in de laatste seconde van de wedstrijd.

Toon Aerts: Bucs verslaan de Seahawks

Russell Wilson leek na de eerste weken onbedreigd op de MVP titel af te stevenen. Maar de laatste weken gaat het een stuk moeizamer. Eerst verloren de Hawks in eigen huis van de Ravens. Daarna werd er maar moeizaam gewonnen in Atlanta van de zeer matige Falcons. Het gaat allemaal niet zo makkelijk meer. En dan komt een reuzendoder op bezoek. De Bucs zijn zeer wisselvallig. Jameis Winston wisselt briljante momenten af met totaal onnodige interceptions. Maar de wedstrijden die gewonnen werden door de Bucs waren beiden on the road en tegen relatief sterke tegenstanders: Rams en Panthers. Ik denk dat er weer een stunt in zit voor het team van Bruce Arians komende zondag. Tampa gaat met een nipte overwinning aan de haal in Seattle.


Veel succes in week 9 van de SportAmerika Football Pool!
De eerste paar weken gemist, maar wil je toch nog meedoen? Klik dan hier

Coverfoto: Quinn Harris/Getty Images

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen