SportAmerika NFL Awards 2017: Nominaties CPOY & SPOY


Het reguliere NFL seizoen 2017 zit erop. Waar twaalf teams zich mogen opmaken voor de play-offs is dit voor de overige twintig het einde van de rit. Een goed moment om de stand outs van 2017 te eren.
Hoe we dat gaan doen? Met jullie hulp uiteraard. Welke spelers en coaches blonken uit en verdienen de SportAmerika NFL Awards 2017? In navolging van de officiële NFL Awards hanteren wij dezelfde categorieën als de NFL aangevuld met de Suprise Player of the Year.
De redacteuren van SportAmerika hebben voor iedere categorie een aantal spelers genomineerd. Aan jullie, de lezers, de taak om de winnaar te kiezen. De komende dagen komen er voor iedere categorie polls online op onze Twitter account (@SportAmerika).

De categorieën:


Comeback Player of the Year (CPOY)
Surprise Player of the Year (SPOY)
Defensive Rookie of the Year (DROY)
Offensive Rookie of the Year (OROY)
Rookie of the Year (ROY)
Coach of the Year (COY)
Defensive Player of the Year (DPOY)
Offensive Player of the Year (OPOY)
Most Valuable Player (MVP)

NOMINATIES COMEBACK PLAYER OF THE YEAR

Keenan Allen – Wide Receiver – Los Angeles Chargers

Raakte na een geweldig rookie seizoen veelvuldig geblesseerd en speelde daarom maar twee kwarten in anderhalf seizoen voor de start van 2017. Dit seizoen is de ster van de Los Angeles Chargers een van de beste wide receivers in de NFL en werd daarom terecht gekozen tot de Pro Bowl.

Todd Gurley III – Running Back – Los Angeles Rams

We weten nu waar zijn teleurstellende seizoen 2016 aan lag: Jeff Fisher. Zijn carrière werd nieuw leven ingeblazen door de komst van coach Sean McVay. Dit seizoen het hart van de Rams aanval met een NFL leidende 19 TDs en daarmee de mogelijke MVP van de league.

Rob Gronkowski – Tight End – New England Patriots

Miste acht wedstrijden in 2016 met rug- en hamstringblessures. Met 69 catches voor 1084 yards en 8 TD’s ongelofelijk belangrijk voor quarterback Tom Brady en de New England Patriots. Zo bleek ook in de wedstrijd zonder Gronk tegen de Miami Dolphins die kansloos werd verloren.

NOMINATIES SURPRISE PLAYER OF THE YEAR

Case Keenum – Quarterback – Minnesota Vikings

Wie voor het seizoen het scenario van onderstaand filmpje had voorspe, was voor gek verklaard. Back-up quarterback Keenum moest aan de bak nadat starter Sam Bradford na de eerste wedstrijd geblesseerd raakte en deed dat boven verwachting. De Vikings gaan als de #2 seed de playoffs in en maken een reële kans om als eerste team een Super Bowl in eigen stadion te mogen spelen, met Case Keenum als quarterback!

Jared Goff – Quarterback – Los Angeles Rams

De #1 draft pick werd vorig jaar na een half seizoen al bijna afgeschreven. Blijkt met de juiste play calls en coach McVay in zijn oor ineens een play-off kaliber QB.

Jimmy Garoppolo – Quarterback – San Francisco 49ers

Begon het seizoen als backup van Tom Brady, eindigde het seizoen als de verlosser van San Francisco. De trade van het jaar zorgt voor hoop bij een hele franchise. Won de laatste 5 wedstrijden van het seizoen en is daarom nog steeds ongeslagen als starter in de NFL (7-0). The future is bright voor de 49ers dankzij Jimmy G. Dat had niemand voor het seizoen kunnen voorspellen.

Cover photo: Kirby Lee-USA TODAY Sports

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen