SNF Recap: Rodgers leidt Packers naar divisiewinst

Green Bay Packers v Minnesota Vikings
De Green Bay Packers hebben de troon in de NFC North heroverd. Aaron Rodgers kroonde zich, in een direct duel met concurrent Detroit Lions, opnieuw tot de koning van het noorden. De Lions boden drie kwarten lang tegenstand, maar bezweken in het vierde kwart toch onder de druk van de sublieme quarterback en zijn Green Bay offense: 24-31. Beide teams mogen zich, ondanks dit resultaat, gaan opmaken voor de wildcard-ronde van de NFL-playoffs.
Geen alles-of-niets duel
De inzet tijdens Sunday Night Football was flink verlaagd na het verlies van de Redskins en de uitschakeling van de Buccaneers. Ook de verliezer was verzekerd van de play-offs. Wat resteerde was de eer van de NFC North en het vermijden van een Super Bowl-route via drie uitduels. De winnaar mocht zich opmaken voor een ontmoeting met de Giants, de verliezers voor een bezoek aan de Seahawks.
Teams blijken opnieuw aan elkaar gewaagd
Beide teams gingen het duel in met een 10-6 record. De gelijke verhouding op de ranglijst was ook op het veld zichtbaar. De in topvorm verkerende Packers (vijf overwinningen op rij) ondervonden van de Lions eindelijk de tegenstand die ze in de play-offs ook kunnen verwachten.
Aaron Rodgers kreeg lange tijd geen vrij spel van de Detroit-defensie en zag dat zijn favoriete receiver Jordy Nelson aan de ketting lag bij Darius Slay. Dat dwong de quarterback om creatieve oplossingen te bedenken. Naast het optimaal gebruiken van fullback Aaron Ripkowski en Geronimo Allison (vervanger van de geblesseerde Randall Cobb) voerde Rodgers zelf ook af en toe een houdini-act op. In dit geval met een aanstormende ‘Ziggy’ Ansah in zicht.


Ook zonder grote inbreng van Nelson kwamen de Packers tot 17 punten in de eerste drie kwarten, maar dat was nog niet voldoende om veel afstand te nemen van de Lions. Detroit’s offense hield in die periode bijna gelijke tred met 14 punten dankzij Matthew Stafford, receivers Marvin Jones en Golden Tate en running back Zach Zenner. Zenner was vooral in de eerste helft goed op dreef.


Rodgers trekt zege over de streep
De definitieve beslissing over de heerschappij van de NFC North moest dus nog vallen in het vierde kwart. Het is de periode waarin de MVP’s zich kunnen onderscheiden van de rest. Voor degene die nog twijfelde over de keuze tijdens de MVP-verkiezing voerde Rodgers nog even een show op.


Matthew Stafford kon de touchdown van Adams slechts beantwoorden met een field goal drive (driepunter van Matt Prater). Alle hoop op een terugkeer viel daarna weg toen Rodgers nog even een uitroepteken achter zijn MVP-kandidatuur plaatste.


Een two point conversion van Adams tilde de score naar 31-17 waarmee de beslissing in de NFC North was gevallen. Een touchdown van Anquin Boldin in de laatste minuut was er slechts één voor de statistieken omdat de onside kick geen problemen opleverde voor Richard Rodgers.
Packers moeten vrezen voor Odell Beckham, Lions naar Seattle
Green Bay betaalde wel een hoge prijs voor de laatste overwinning van het reguliere seizoen. Tijdens Sunday Night Football vielen er (opnieuw) drie cornerbacks uit.


Met name de nekblessure van Rollins zag er ernstig uit en dat is slecht nieuws met het oog op de aanstaande ontmoeting met de New York Giants en Odell Beckham Jr. tijdens de wildcard-ronde.
Voor de Lions ziet het er wat dat betreft een stuk rooskleuriger uit. DeAndre Levy, Darius Slay en Andre Roberts vierden tegen Green Bay hun terugkeer. Het seizoen voor Theo Riddick zit er wel op, maar hij werd opnieuw uitstekend vervangen door Zach Zenner. Daarmee lijkt de blessureproblematiek voor Detroit kleiner dan bij tegenstander Seattle.
Volgende week wordt duidelijk of #4 seed Green Bay (10-6) en/of Detroit, de #6 van de NFC (9-7) het seizoen kunnen verlengen.
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen