Redskins verspelen kans op play-offs, Raiders geven #2 seed weg

New York Giants v Washington Redskins
De missie voor de Washington Redskins was simpel: winnen, en je speelt volgende week in de play-offs. Maar in die missie slaagde de ploeg van Jay Gruden niet, tegen de aartsrivaal uit New York kwamen de Redskins te kort en gingen ze met 19-10 ten onder.
Zoals dit jaar vaker het geval was, wonnen de Giants dankzij hun defensie. Na een shutout in de eerste helft, bezegelde een interception in de absolute slotfase het lot van de Redskins die heel even hoopte dat ze in extremis hun play-off ticket konden binnenslepen.


De Giants, die al verzekerd waren van een #5 seed in de NFC, gaven hun basisspelers geen enkel moment rust en gaven daarmee het signaal af dat zij niets minder wilden dan hun rivaal uit de play-offs houden.
Het gevolg is dat de Washington Redskins naast de #6 seed grijpen in de NFC, en dat er hiermee iets minder druk staat op de Green Bay Packers en Detroit Lions die later vanavond spelen om de titel in de NFC North. Want de ploeg die hier verliest, verliest weliswaar de divisie en daarmee een thuiswedstrijd in de play-offs, maar mag desondanks wel als #6 seed de play-offs in gaan.
Chiefs grijpen AFC West ten koste van Raiders
Na het verlies van Derek Carr in week 16, gebeurde in week 17 datgene wat menig Raiders-fan vreesde: het weggeven van de AFC West-titel aan de Kansas City Chiefs.
Met Matt McGloin als quarterback had Oakland het vanaf het begin zwaar tegen de Denver Broncos, de titelverdediger die zelf al uitgeschakeld was, maar al spelend voor de eer er geen gras over liet groeien. Iets wat allicht ook te maken had met de geruchten dat hoofdcoach Gary Kubiak mogelijk zijn laatste wedstrijd zou coachen naar aanleiding van zijn gezondheidsklachten van eerder dit jaar.


Op het veld zou het van slecht naar erger gaan voor Oakland nadat Matt McGloin het veld moest verlaten met een blessure en rookie Connor Cook voor de leeuwen werd gegooid. Aan het einde van de rit verloren de Raiders met 24-6 van de Broncos, waarmee het lot van Oakland was bezegeld.
Want elders, in San Diego, deden de Kansas City Chiefs datgene wat nodig was om de divisie te winnen. In wat mogelijk de laatste wedstrijd van de Chargers in San Diego is, boekten de Chiefs een zwaarbevochten 37-27 overwinning op de Chargers. En net als voorgaande weken het geval was, speelde rookie Tyreek Hill wederom een cruciale rol.


Dankzij het resultaat in Denver, betekent het dat Kansas City hiermee de #2 seed in de AFC is, en een extra week rust krijgt alvorens zij beginnen aan de play-offs.
Elders zullen de Raiders hun wonden likken, en zich opladen en opmaken om het als #5 seed, zonder Derek Carr, in Houston op te nemen tegen de als vierde geplaatste Houston Texans (9-7).
Falcons stellen #2 seed veilig, Seahawks nemen genoegen met #3 seed
In de NFC waren zowel de Atlanta Falcons als de Seattle Seahawks verzekerd van de play-offs, daar zij beiden hun divisie al hadden afgesloten als koplopers. Maar wel stond de #2 seed, en daarmee een extra week rust met thuisvoordeel, op het spel.
De Atlanta Falcons begonnen de dag als koploper in deze race, en zorgden ervoor dat er geen enkel moment twijfel was over de uitkomst van hun wedstrijd tegen de New Orleans Saints. Matt Ryan en kornuiten spleten de defensie van de Saints meerdere malen open, en na één helft had Ryan al vier touchdowns genoteerd in de Georgia Dome.


De Saints konden hier simpelweg niet in mee, waarmee de Falcons dankzij hun 38-32 overwinning verzekerd zijn van de #2 seed in de NFC. Zij zullen nu een week moeten wachten op de vraag wie over twee weken op bezoek zal komen in Atlanta tijdens de divisional round.
Vanwege de overwinning kon Seattle niets beters halen dan de #3 seed. In San Francisco kreeg de ploeg veel tegenstand van de veel zwakker geachte 49ers, maar uiteindelijk wonnen de Seahawks met 25-23, en zij mogen zich daardoor klaar gaan maken voor volgende week waar de verliezer van het onderonsje tussen de Detroit Lions en de Green Bay Packers richting Seattle zal komen.
Rams sluiten seizoen één van terugkeer in Los Angeles deprimerend af
Tot slot was er één wedstrijd waar niks meer dan trots op het spel stond, maar er was slechts één ploeg in Los Angeles die leek te begrijpen wat het woord ’trots’ voor stond.


De Rams eindigen hierdoor 4-12, terwijl de Cardinals hun teleurstellende seizoen afsluiten met een 7-8-1 record.
Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen