Seahawks nemen vlot de maat van geplaagde 49ers

De Seattle Seahawks hebben de divisiestrijd met de San Francisco 49ers gewonnen. De wedstrijd was maar gedurende één kwart echt spannend, waarna de Seahawks vrij vlot afstand namen van de door blessures geplaagde 49ers. Russell Wilson speelde opnieuw op MVP-niveau en liet naast 267 passing yards ook opnieuw vier touchdowns optekenen. Jimmy Garoppolo kende daarentegen een dag om snel te vergeten. Hij wierp geen deuk in een pakje boter en moest bovendien opnieuw het veld verlaten met een blessure.

DK METCALF EEN GESEL VOOR SAN FRANCISCO

De Seahawks beleefden nochtans een stroef eerste kwart. De nederlaag tegen de Arizona Cardinals leek nog in de kopjes te zitten en de offense klikte niet zoals de voorgaande weken. De 49ers deden weinig met de geboden kansen. Integendeel, ze gaven zelf de kans aan de Seahawks om op stoom te komen toen Jimmy Garoppolo een interceptie wierp en de Seahawks in de daaropvolgende drive een touchdown scoorden.

De 49ers konden nog wel weerwerk bieden met een touchdown van rookie JaMycal Hasty, maar daarna namen de Seahawks het volledig over. Vooral met DK Metcalf had de verdediging van San Francisco alle moeite van de wereld. Metcalf werd constant gezocht door quarterback Russell Wilson. Hij werd ook steeds gevonden. De tweedejaars receiver liet van zijn eerste tien targets geen enkele keer de bal vallen. Hij besloot de wedstrijd met twaalf catches voor 161 yards en twee touchdowns.

49ERS-LAPPENMAND OPNIEUW WAT VOLLER

De 49ers hadden geen antwoord op de machine-Metcalf. Offensief lukte niets, te meer omdat voor het eerst dit seizoen de pass rush bij de Seahawks naar behoren functioneerde. Jimmy G werd driemaal gesackt in de wedstrijd; tweemaal door veteraan Bobby Wagner. Op de koop toe kreeg San Francisco nogmaals een reeks blessures te verwerken tijdens de game. Eerst viel running back Tevin Coleman – pas terug na een blessure – uit met een knieprobleem. Ook quarterback Jimmy Garoppolo viel opnieuw uit, opnieuw met last aan de enkel. Ook tight end George Kittle kon de wedstrijd niet uitspelen. Hij kon niet meer steunen op zijn voet.

Op het einde van de wedstrijd kon back-up quarterback Nick Mullens nog wel twee touchdowns fabriceren in garbage time. Veel hoop blijft er bij San Francisco echter niet meer over om dit seizoen een reële kans te maken op een diepe play-off run. Het blessurespook loert namelijk bij elke play om de hoek. Voor coach Kyle Shanahan wordt het nu een kwestie van voldoende zeges uit de brand slepen om toch een play-offplekje te bemachtigen. De Seahawks van hun kant kunnen opnieuw met vertrouwen verkondigen dat ze een kanshebber zijn op de Super Bowl.


Overige duels

Los Angeles Chargers @ Denver Broncos | 30 – 31

De Los Angeles Chargers zijn er nog maar eens in geslaagd om op een hartverscheurende manier te verliezen. Tegen divisierivaal Denver liep het nochtans drie kwarten op wieltjes voor Justin Herbert (29/43, 278 yards, 3 TD, 2 INT) en halverwege het derde kwart was de voorsprong zelfs 24-3. Toch boden de Chargers Drew Lock (26/41, 248 yards, 3 TD, 1 INT) nog de kans om een spectaculaire comeback in te zetten. Die werd finaal afgerond met een touchdown en extra punt in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. De Chargers zijn nu de bedenkelijke bezitters van een nieuw NFL-record. Nooit eerder gaf een team in vier opeenvolgende wedstrijden een voorsprong van 16 of meer punten uit handen. Proficiat, Anthony Lynn!

New Orleans Saints @ Chicago Bears | 26 – 23

De New Orleans Saints hebben de Chicago Bears hun tweede nederlaag op rij aangesmeerd. Daar hadden ze wel overtime voor nodig. De Saints stonden tien punten voor in het vierde kwart, maar Nick Foles (28/41, 272 yards, 2 TD, 1 INT) had zin in een klassieke comeback. Het lukte hem ook om zijn team op z’n minst langszij te brengen in de laatste momenten van de reguliere speeltijd. In overtime echter waren Drew Brees (31/41, 280 yards, 2 TD) en co klinisch genoeg om kicker Will Lutz de kans te geven de wedstrijd te winnen met een field goal. Brees nam overigens opnieuw het touchdown-record over van Tom Brady en zit nu aan 560.

Dallas Cowboys @ Philadelphia Eagles | 9 – 23

De NFC heeft ons wederom niet kunnen trakteren op een hoogstaande pot football. In een game die bol stond van de fouten en slordigheden waren het uiteindelijk de Eagles die aan het langste eind trokken en verdiend de zege pakten. Wentz gooide 2 intercepties en werd driemaal gesackt (en verloor daarbij tweemaal de bal), maar zijn twee touchdown-passes volstonden wel om afstand te nemen van de troosteloze Cowboys. Bij de Cowboys kon de rookie under center Ben DiNucci geen potten breken. Hij wierp voor 180 yards, maar werd vier keer gesackt. Bij twee van die sacks verloor hij ook de bal. De Eagles lijken nu in pole positie te liggen om de NFC East naar zich toe te trekken.

Lees hier ook de recaps van de overige wedstrijden op zondag!

Cover Photo : Joe Nicholson/USA TODAY Sports

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen