Seahawks houden Rams af in TNF-thriller

Credit: Joe Nicholson-USA TODAY Sports
Niet voor het eerst dit seizoen heeft Thursday Night Football een heerlijke pot football afgeleverd. Gisterenavond was het opnieuw raak in Seattle, waar de Seahawks erg nipt de maat namen van Super Bowl-finalist LA Rams. De ‘Hawks konden teren op een goeie o-line, een herboren Chris Carson en vooral een MVP-waardige Russell Wilson.


WILSON ONHOUDBAAR


Al in het eerste kwart zette quarterback Russell Wilson zijn campagne voor League MVP luister bij. Met een goeie worp naar Tyler Lockett, gevolgd door een nog betere vangst van de wide receiver, opende Wilson zijn touchdown-rekening voor de avond. Hij zou er nog drie gooien, één in elk kwart.

Wilson was de hele avond een gesel voor de pass rush van de Rams. Hij danste en sprong en ontweek meer dan eens de aanstormende verdedigers, om vervolgens een gelukte pass af te leveren of te rennen naar een first down. Ook in het tweede kwart lukte dat, toen Wilson vanonder de druk uit kwam en een schitterende diepe pass lanceerde richting rookie wide receiver DK Metcalf. Metcalf rende iedereen voorbij en ving de bal in de eindzone voor een nieuwe touchdown.


OOK GOFF OP NIVEAU


Wilsons tegenstander, Jared Goff, stond echter zelf allerminst onaardig te spelen. Goff gooide 395 passing yards in totaal, met een touchdown en een interceptie. Vlak voor de rust wist hij Cooper Kupp te bereiken met een haarfijne pass in de eindzone voor een touchdown. Het was op dat moment duidelijk dat dit een razend spannende pot football zou worden.
Na de pauze werd het een ware uitputtingsslag, met touchdowns over en weer tussen beide teams. De Rams openden het derde kwart met een rushing touchdown van Todd Gurley. Gurley haalde weliswaar geen groot aantal rushing yards (51 in totaal), maar had wel 15 carries en twee touchdowns. Gurley lijkt stilaan naar zijn oude niveau te groeien. Een gunstig teken voor Sean McVay en zijn Rams.


ZINDEREND VIERDE KWART


Het beste in deze wedstrijd werd voor het laatste bewaard. De Rams waren op voorsprong geklommen via een tweede rushing touchdown van Todd Gurley en een field goal van Greg Zuerlein. Seattle, en al zeker Russell Wilson, weigerden zich gewonnen te geven en werkten aan een late comeback. In een indrukwekkende drive van in totaal 12 plays staken de Seahawks nogmaals het veld over. Ze werden hier echter wel een handje geholpen door de scheidsrechters, die een zeer dubieuze roughing the passer penalty floten op Clay Matthews.
De Seahawks hadden een touchdown nodig en dus werd er alweer beroep gedaan op een magische Wilson. Bij 4th & 5 ontweek hij opnieuw de aanstormende verdedigers van LA, om vervolgens Chris Carson te zoeken in de eindzone. Die besliste om eerst een aantal Seahawks-fans de nodige hartproblemen te bezorgen, vooraleer de bal stevig vast te nemen voor een touchdown.


THE LEG VERPRUTST LAATSTE KANS


Nog was de wedstrijd niet beslist, hoewel de Seahawks-defensie er alles aan deed om dat wel te doen. In wat de finale drive leek, pakte Tedric Thompson uit met een onwaarschijnlijke interceptie van een pass van Jared Goff.

Toch kregen de Rams nog één ultieme kans om de wedstrijd te winnen. Met nog elf seconden op de klok mocht Greg “The Leg” Zuerlein aanleggen vanop 44 yards om de overwinning binnen te halen. Tegen alle verwachting in zeilde de bal net naast de palen en hielden de Seahawks één puntje over om de cruciale zege in de NFC West op te eisen. De ‘Hawks staan met 4-1 tweede in de NFC West, achter de nog ongeslagen San Francisco 49ers. De Rams vallen naar een derde plek na hun tweede nederlaag op rij (3-2).

Coverfoto: Joe Nicholson | USA Today Sports

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen