NFL Recaps: Rams overleven Rodgers, geen Minnesota Miracle

De late afternoon games stonden bol van de spanning, al was het football niet altijd even hoogstaand. Dat was het alvast wel in Los Angeles, waar de Rams erg nipt hun ongeslagen status veilig wisten te stellen. In Arizona sleepten de Cardinals de zege uit de brand tegen de 49ers. In Oakland werd een record gevierd, toen kicker Adam Vinatieri van de Indianapolis Colts de best scorende NFL-speler aller tijden werd en ook nog eens zijn team de winst zag pakken. Tijdens Sunday Night Football kwam er geen nieuwe editie van de ‘Minnesota Miracle’ omdat de Vikings niet meer terug wisten te komen van een grote achterstand. Eerder op de dag boekten de Chiefs hun zevende zege en werden de Jaguars eindelijk verslagen in Londen.


RAMS OVERLEVEN RODGERS EN BLIJVEN ONGESLAGEN


De Los Angeles Rams blijven ook na acht wedstrijden perfect in de NFL. In een spannende en hoogstaande wedstrijd werd er met 29-27 gewonnen van de Green Bay Packers. De Packers hielden ietwat onverwacht gelijke tred met de Rams gedurende de hele game, maar met een dure turnover in de laatste twee minuten ontnam Ty Montgomery zijn quarterback Aaron Rodgers de kans om de zege binnen te halen.
In wat wel een thuiswedstrijd voor de Packers leek, domineerde Green Bay de ongeslagen Rams gedurende anderhalf kwart. Zelfs de schier onhoudbare Todd Gurley raakte niet door de Packers-defensie. LA slaagde er uiteindelijk toch nog in het momentum te doen keren, door een safety te forceren en er in de volgende drive een touchdown bovenop te doen. De 2-point conversion mislukte echter, waardoor de Packers met een krappe leiding de rust in konden gaan.
Na de pauze kwam de motor van Todd Gurley eindelijk op gang. Hij ving een touchdown-pass van Jared Goff en ving ook nog eens de 2-point conversion. De Rams namen de game nu helemaal in handen en Goff wierp opnieuw een touchdown, ditmaal naar Josh Reynolds.

Toch zat er nog leven in de Packers. Met een fantastische pass van Rodgers naar Davante Adams, gevolgd door een rushing touchdown van Aaron Jones, werd het weer spannend. Rodgers was nog niet klaar, gooide een touchdown naar Marquez Valdes-Scantling en bracht de Packers zo opnieuw aan de leiding.

Deze wedstrijd zou tot aan het gaatje gaan en met ongeveer twee minuten op de klok zette kicker Greg Zuerlein de Rams weer aan kop. Packers-fans konden echter de glimlach niet onderdrukken. Twee minuten is namelijk meer dan tijd genoeg voor Aaron Rodgers om een winning drive in elkaar te knutselen. Maar de baaaaaad man kreeg zelfs de kans niet meer. Ty Montgomery verloor de bal bij de kick return en deed zo de wedstrijd zelf op slot voor zijn team. De Packers zullen met een erg zure nasmaak in de mond terug richting Wisconsin reizen, terwijl de LA Rams nog altijd een perfect rapport kunnen voorleggen.

RECORD MET EEN ROUWRANDJE VOOR ADAM THIELEN


De New Orleans Saints reisden af naar ’the scene of the crime’, de plek waar ze vorig jaar op ongelofelijke wijze plaatsing voor de NFC Championship Game misliepen. In Minneapolis leek het ook dit jaar weer mis te gaan voor de Saints. De Minnesota Vikings kwamen als vanouds voor de dag met Kirk Cousins die zijn receivers weer makkelijk wist te vinden. Saints-plaaggeest Stefon Diggs was op dreef, Adam Thielen nog meer getuige deze ‘Randy Moss-catch’.


Thielen was dan ook weg naar zijn achtste wedstrijd op rij met meer dan 100 receiving yards. Een record dat hij nu deelt met Calvin Johson. Zijn record kreeg echter een rouwrandje door een cruciale fumble voor rust waarmee de wedstrijd kantelde in het voordeel van de Saints. De Vikings leken een 13-10 voorsprong voor rust nog verder uit te breiden tot Thielen in de fout ging.


Alvin Kamara profiteerde optimaal van de turnover door nog voor rust te scoren. Die klap kwamen de Vikings niet meer te boven. Diep in het vierde kwart stond het 30-13 voor de Saints, waarna Cousins nog slechts één scorende drive wist op te zetten. Geen nieuwe mirakel dus voor Minnesota. New Orleans pakt een belangrijke zege en is hard op weg naar de play-offs met een 6-1 record.


RAIDERS ZAKKEN WEER IN ELKAAR IN HET VIERDE KWART


De Oakland Raiders blijven nog even in de hoek waar de klappen vallen. Na drie zeer degelijke kwarten tegen de Indianapolis, stortte Oakland opnieuw als een kaartenhuisje in elkaar met het einde van de wedstrijd in zicht. Het werd een ware shoot-out in het Coliseum, waarin het leek alsof de gehavende Raiders wel eens konden verrassen. Maar het team van coach Jon Gruden leek, niet voor het eerst dit seizoen, vergeten te zijn dat een game vier kwarten duurt en in het laatste kwart zetten de Colts 21 punten op het bord voor een stevige zege (42-28).
Zowel Andrew Luck (22/31, 239 yards, 3 TD) als Marlon Mack (132 yards rushing, 2 TD) hadden goeie prestaties in huis, vooral dankzij een sterk verbeterde offensive line. Uiteindelijk gingen de bloemen na het duel naar kicker Adam Vinatieri. De 45-jarige veteraan scoorde vandaag tien punten en heeft nu het hoogste aantal punten ooit gescoord in de NFL.


CARDINALS HALEN ONVERHOOPTE ZEGE


De San Francisco 49ers en de Arizona Cardinals leverden een weinig memorabel kijkstuk op. De eerste helft was niet om aan te zien en de 5-3 score was enerzijds logisch, maar anderzijds ook gevleid voor beide teams.
In de tweede helft gebeurde er gelukkig meer en de 49ers leken met enkele aardige drives de zege te gaan binnenhalen. Maar in het vierde kwart zagen de Cardinals de oase in de woestijn. Maar liefst vijftien punten wisten Josh Rosen (23/40, 252 yards, 2 TDs, 1 INT) en de zijnen te scoren voor een onverwachte comeback en een onverhoopte zege. De wedstrijd eindigde op een erg gepaste wijze, toen center Erik Magnuson van de 49ers de bal over het hoofd van quarterback C.J. Beathard snapte en zo zijn team de laatste kans op een score ontnam. Een gebrek aan talent? Of net een uitgekookte manier om de first pick in de 2019 draft te verzekeren?


OVERIGE UITSLAGEN

Eagles @ Jaguars 24-18 Jaguars verliezen hun ongeslagen reeks (drie duels in Londen) ondanks sterk optreden defense
Ravens @ Panthers 21-36 Een glimp van de Super Bowl-finalist van drie seizoenen geleden, Ravens Defense exposed
Jets @ Bears 10-24 Run Mitchell, run! Trubisky en de Bears bouwen op de running game tegen de Jets.
Buccaneers @ Bengals 34-37 Bucs winnen nog bijna het duel nadat Winston werd vervangen door de magistrale ‘Fitzmagic’
Seahawks @ Lions 28-14 Seahawks neutraliseren running game Lions en scoren volop in tweede kwart dankzij Wilson
Broncos @ Chiefs 23-30 Opnieuw houden de Chiefs de Broncos van zich af in een one-score-game
Redskins @ Giants 20-13 AD maakt weer het verschil voor Redskins
Browns @ Steelers 18-33 Steelers en Antonio Brown maken duidelijk wie de baas is in de AFC North

Coverfoto: USA Today (archief)

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen