Raiders blijven Oakland voorlopig trouw

Oakland Raiders v Kansas City Chiefs
De Raiders spelen ook komend seizoen in Oakland. De club maakte bekend dat het de huur van het Oakland Coliseum met een jaar heeft verlengd, met de optie voor nog twee jaar. Hoewel de toekomst van de Raiders met deze overeenkomst onduidelijk blijft, hebben partijen er vertrouwen in dat de Raiders voor de stad behouden blijven.
Eigenaar Mark Davis was de afgelopen periode actief op zoek naar een oplossing voor zijn team, want het stadion in Oakland voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De club diende een verzoek in te verhuizen naar Los Angeles, samen met de Chargers, maar de keuze van de eigenaren viel op de Rams, waardoor deze optie voor Oakland afviel. Met het verlengen van de huur heeft het team voor duidelijkheid gezorgd, en Davis gaf aan de intentie te hebben om in Oakland te blijven.

“It gives us an opportunity to work on a permanent facility for the Raiders here in Oakland. It gives us some certainty for this season as well as flexibility for the following two seasons.”

Het nieuwe contract loopt maar voor een jaar, waardoor de club volgend jaar een nieuwe poging kan doen om te verhuizen. De Chargers hebben de mogelijkheid om de Rams in Los Angeles te vergezellen. Zij moeten dit volgend jaar laten weten, en mochten de Chargers afzien van de verhuizing naar Inglewood, dan hebben de Raiders de optie om naar het nieuw te bouwen stadion te verhuizen. Dit stadion moet in 2019 geopend worden, niet toevallig precies na de optie die de Raiders nu op Oakland Coliseum hebben genomen.
San Antonio
Daarnaast blijft de mogelijkheid bestaan dat als de Raiders geen nieuw onderkomen in Oakland vinden ze verhuizen naar een andere stad. Eigenaar Davis is al verschillende keren in San Antonio geweest om de kansen van de club in die stad te bekijken, terwijl vorige maand ook interesse vanuit Las Vegas kwam voor een nieuw stadion voor de Raiders. Davis gaf van de week echter opnieuw aan dat deze alternatieven voor hem pas in beeld komen als een langer verblijf in Oakland niet mogelijk blijkt te zijn.

“If people are going to call you and offer you things to look at, you have to look at them. But my heart is here in Oakland and if we can get something done, that’s what I’m trying to do.”

Foto: Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen