Pick Sixteen: NFL Football op zaterdag


Het NFL-seizoen nadert haar einde. En dat betekent spannende races om de play-offs, veel divisiewedstrijden en NFL-Football op zaterdag. Deze en volgende week zijn er twee duels op zaterdag, met duels die van belang zijn voor de strijd om de play-offs. Een perfecte toevoeging aan het weekend dus.
Afgelopen donderdag was de laatste editie van TNF van dit seizoen en het was niet de meest interessante wedstrijd. Uiteindelijk wisten de Broncos in een duel om de eer de Colts in de tweede helft te verslaan. En dat kwam natuurlijk niet als een verrassing:


Het is een goed begin van de week. Hopelijk kunnen we dit volhouden. Hieronder staan de picks voor dit weekend. Zoals altijd staan de thuisploegen in hoofdletters en betekenen de cijfers tussen haakjes de spread die je bij de score van het betreffende team moet optellen of aftrekken.

Bears (+5,5) at LIONS

De eerste wedstrijd op zaterdag gaat tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd lijken te zijn. De Lions strijden nog voor een plek in de play-offs en kunnen zich een nederlaag niet veroorloven. Uiteindelijk leidt Matthew Stafford Detroit naar de zege, maar de Bears blijven binnen de spread.

Chargers (-1,5) at CHIEFS

De winnaar van dit duel heeft de beste papieren om de AFC West te winnen. De inzet is dus hoog in het tweede duel van de zaterdag. Beide ploegen gaan echter in tegenovergestelde richting. Kansas was de ploeg van de eerste weken van het seizoen, terwijl de Chargers de laatste vier wedstrijden hebben gewonnen. De druk zal hoog zijn bij Los Angeles, maar Philip Rivers is dat wel gewend en gaat zijn ploeg naar een ruime zege leiden.

SAINTS (-16) vs Jets

De Saints zijn nog nooit zo’n grote favoriet geweest. De grootste spread in het voordeel van New Orleans was vijftien punten, maar het is niet meer dan terecht dat New Orleans zo’n grote favoriet is. Josh McCown is uitgeschakeld en Bryce Petty is de quarterback van de Jets. Hij zal laten zien waarom New York komend voorjaar op zoek gaat naar een quarterback voor de toekomst. Daar komt bij dat de aanval van New Orleans te veel wapens heeft voor de verdediging van de Jets en de spread mag geen probleem zijn voor de Saints.

Eagles (-7,5) at GIANTS

Bron: AP

Carson Wentz is de volgende topspeler die dit seizoen niet meer in actie komt door een blessure. Hierdoor zal Nick Foles de starter zijn voor de Eagles. Tegen de Giants maakt dat niet zoveel uit. De Giants hebben in de laatste zeven wedstrijden maar één keer twintig punten gescoord en de defensie van Philadelphia is te goed om dat toe te staan. Daarom moet het zelfs Foles lukken om tegen de zwakste verdediging van de NFL genoeg punten op het bord te gooien om deze spread te halen.

Dolphins (+3,5) at BILLS

De Dolphins lijken te groeien in het seizoen met twee zeges op rij. De Bills hebben het daarentegen moeilijk, al lijkt Tyrod Taylor weer te kunnen starten voor de thuisploeg. Toch lijkt de goede vorm van Miami zich door te gaan zetten en de Dolphins gaan voor een verrassing zorgen waarbij ze niet alleen de spread halen, maar het duel ook weten te winnen.

BROWNS (+7) vs Ravens

Het gat tussen de AFC en de NFC is enorm. Waar in de NFC Seattle, Atlanta en Green Bay strijden om een plek in de play-offs gaat Baltimore het in de AFC eenvoudig halen. En dat in een jaar waarin de meest indrukwekkende zege kwam thuis tegen de Lions en in een seizoen waarin het met 44-0 verloor van Blake Bortles. Het programma is Baltimore gunstig gezind en daar gaan ze optimaal gebruik van maken, maar indrukwekkend is het niet wat de Ravens laten zien. Dit duel is het seizoen van Baltimore in een notendop. Ze gaan het moeilijk krijgen tegen Cleveland maar weten op het laatst door een turnover het duel toch naar zich toe te trekken. De Browns halen wel de spread.

VIKINGS (-10,5) vs Bengals

De Vikings zullen sterk terugkomen na de nederlaag van vorige week. De ploeg kan met een zege de divisie winnen en die kans zullen ze niet laten liggen. De Bengals zijn met hun hoofd al bij volgend seizoen en zullen Minnesota geen strobreed in de weg gaan leggen. Het wordt het grootste verschil deze week.

Cardinals (+4,5) at REDSKINS

Blessures zijn voor beide ploegen het verhaal van het seizoen. De gehavende teams zullen in dit duel moeite gaan hebben met scoren. In een duel waarbij beide ploegen zo maar onder de twintig punten kunnen blijven is de spread van 4,5 punt wel fors en geeft dit de doorslag voor deze pick.

PANTHERS (-3) vs Packers

Aaron Rodgers is terug, maar de vraag is of het genoeg is voor een play-off run van de Packers. Waarschijnlijk niet, want het programma van Green Bay is loodzwaar in de laatste weken. Rodgers heeft zelf ook al de verwachtingen getemperd.


De vraag is of het verstandig is dat Rodgers terug is gekomen of dat hij zich niet beter had kunnen richten op volgend seizoen. De Panthers zijn te sterk voor de Packers en elke hoop op een nieuw optreden zal zijn vervlogen.

JAGUARS (-11) vs Texans

De Jaguars hebben het geluk twee keer Deshaun Watson te ontlopen. Want de rookie begon tijdens het eerste duel tussen de twee teams nog op de bank. De Jaguars waren toen goed voor tien sacks en zullen proberen die prestatie te verbeteren. Of dat nu lukt of niet, de verdediging van Jacksonville is nog steeds veel te sterk voor Houston en de Jaguars gaan zich voor het eerst sinds 2007 weer plaatsen voor de play-offs.

Rams (+2) at SEAHAWKS

De Seahawks wonnen het eerste onderlinge duel, maar hadden daar vijf turnovers voor nodig. De door blessures geplaagde defensie gaat niet nog een keer voor zoveel turnovers zorgen en dat zal wel nodig zijn om een kans te hebben. Russell Wilson kan het niet alleen en de Rams gaan dit duel en de NFC West winnen.

STEELERS (+3) vs Patriots

Het duel van het weekend. De twee beste ploegen van de AFC spelen tegen elkaar. Inzet: thuisvoordeel in de AFC Championship Game. Beide ploegen lijken aan elkaar gewaagd te zijn, ook al zijn de Steelers thuis de underdog. De ploeg die het laatste de bal heeft gaat het duel winnen. Vandaar de keuze om de extra te punten te kiezen, al zal het niets verbazen als Tom Brady zijn ploeg naar een nipte overwinning leidt.

Titans (+2) at 49ERS

Het kan snel gaan in de NFL. De 49ers zijn ineens de favoriet in een wedstrijd tegen een play-off kandidaat. De hype rond Jimmy Garoppolo lijkt niet te stoppen. De quarterback heeft nog geen start verloren en ook tegen de Titans heeft San Francisco ineens een kans. Maar zo ver laat Marcus Mariota het niet komen. De Titans blijven aanhaken in de race om de play-offs, maar het kost de nodige moeite.

Cowboys (-3) at RAIDERS

De moeilijkst te voorspellen wedstrijd van de week. Twee ploegen die strijden voor het laatste beetje hoop op de play-offs. De Cowboys moeten winnen om in de wildcard-race te blijven en krijgen volgende week Zeke Elliott terug. De Raiders zijn nog kansrijk in de AFC West, zeker omdat ze zaterdag in ieder geval een concurrent zien verliezen. Oakland moet dan wel beter spelen dan ze dit seizoen gedaan hebben, want de Raiders zijn misschien wel de grootste teleurstelling van het jaar. Het gaat dan ook niet lukken om dat ineens om te draaien en de Cowboys winnen het duel en halen net aan de spread.

Falcons (-6) at BUCS

In de vorige ontmoeting gebruikten de Bucs veertien verschillende manieren om Julio Jones te verdedigen. Geen één was succesvol. Dus het lijkt niet realistisch te verwachten dat Tampa Bay nu wel ineens een antwoord heeft op de wide receiver. De Falcons lijken op dezelfde koers te zitten als vorig jaar en gaan met een ruime zege de laatste twee weken in.
VORIGE WEEK: 7-9
DEZE WEEK: 1-0
SEIZOEN: 98-98-7

Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen