Pick 6 Super Bowl LI: Highlights van een historische comeback

Patriots 2017 Super Bowl
In pick 6 zes highlights van misschien wel de mooiste Super Bowl aller tijden (behalve voor Falcons-fans en Patriots-haters). New England kwam op miraculeuze wijze terug van een 28-3 achterstand na een sublieme eerste helft van Atlanta: 34-28. Tom Brady deed zijn reputatie als G.O.A.T. eer aan in een wedstrijd waarin ook Matt Ryan, Julio Jones, James White en Julian Edelman excelleerden. In Pick 6 zes highlights uit Super Bowl LI.
1 G.O.A.T.
Zelden of misschien wel nooit zal een sportheld op zo’n spectaculaire zijn teruggekomen als Tom Brady dit jaar. Niet alleen van deflategate, maar ook van een dramatische start van Super Bowl LI. Daar zag het lange tijd niet naar uit, zeker na deze wanhopige poging van Brady om een interceptie goed te maken.


Daarna toonde de quarterback zich alsnog de grootste aller tijden (G.O.A.T). Brady leidde zijn team naar de grootste comeback in de Super Bowl, met de meeste passing yards en het hoogste aantal completions. Goed voor de meeste Super Bowl-overwinningen ooit van één quarterback, de vierde Super Bowl MVP-award en een ‘felicitatie’ van Goodell.


2 G.O.A.T. II
Wie Brady noemt, zegt in één adem Bill Belichick. De coach kon zijn quarterback weer in de armen vallen na een historisch seizoen.


Na de vijfde overwinning in zeven Super Bowls gaan er zelfs stemmen op om de Vince Lombardi Trophy te hernoemen.


3 De echte MVP?
Met Brady op het veld die bijna 500 yards noteert was het moeilijk om nog op een neutrale manier naar de MVP-verkiezing van de Super Bowl te kijken. Toch was er minimaal één speler die hem ook verdiend had: James White. Na 139 yards totaal en 3 touchdowns, waaronder de winnende, is het moeilijk om te bedenken wat White nog meer had moeten doen om MVP te worden.


4 Julio vs Julian: baas boven baas
Niet alleen White stond op, ook Julian Edelman speelde een cruciale rol. Daarmee pakte hij de hoofdrol van Julio Jones af. Jones leek het initiatief en de Lombardi Trophy naar zich toe trekken met deze fantastische vangbal…


…tot Edelman de catch van David Tyree uit Super Bowl XLII overtrof.


5 Falcons halen te vroeg de voet van het gas
Dat New England nog terug kwam in de wedstrijd was een mirakel op zich, en mochten Dan Quinn en zijn staf zich ook wel aanrekenen. Devonta Freeman stond model voor de wijze waarop de grootste voorsprong in de Super Bowl ooit werd weggegeven. De running back was lange tijd de gevierde man na de eerste touchdown en 100+ all purpose yards.


Bij één van de sleutelmomenten van de wedstrijd ging Freeman echter ook in de fout. Op 3rd & 1 was de keuze voor een pass dubieus, het gebrek aan alertheid van Freeman verbijsterend.


Toegegeven, er is nog nooit een team in de positie geweest dat vlak na rust meer dan 25 punten voorstond tegen een team met een aantal van de meest succesvolle NFL-spelers en coach ooit. Dus het moet voor Atlanta ook een onwerkelijke situatie zijn geweest.
Dat leek invloed te hebben op de play-calls en spelers van de Falcons. Een duidelijke keuze tussen vol doorgaan voor een hoge score en conservatief clock management leek niet te worden gemaakt. Er werd onvoldoende tijd van de klok opgebruikt en zowel verdedigers als aanvallers maakten in de tweede helft fouten die voor rust ondenkbaar waren.
6 De beste verliezer ooit
De gemiste assignment van Freeman droeg bij aan de nederlaag van de Falcons ondanks een bijna foutloos optreden van Matt Ryan. De MVP van 2016 maakte zijn status volledig waar zeker in de eerste twee kwarten. Vlak na rust leek ‘Matty Ice’ zelfs het Super Bowl-record te gaan breken na deze pass naar Tevon Coleman.


Toch stapte Ryan dus van het veld met een nederlaag. Hij is wel de beste verliezende quarterback ooit met een passer rating van 144,1.


Tot zover de hoogtepunten van Super Bowl LI. We kijken al weer uit naar de draft voor het nieuwe seizoen!
Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen