Pick 6: Jimmy G verpest jubileum Fitzgerald op SNF

St Louis Rams v Arizona Cardinals
Na de SuperBowl-rematch van donderdagnacht werden we vannacht weer verwend met een kraker in de eerste speelronde: Arizona Cardinals – New England Patriots. Zonder Tom Brady en Rob Gronkowski gingen de Cards als favoriet het duel in. Het had de wedstrijd kunnen worden van Larry Fitzgerald die zijn 100ste touchdown scoorde, maar het werd de dag van Jimmy Garoppolo. Met een 23-21 overwinning in Arizona nemen de Patriots ook zonder Brady afstand van de concurrentie in de AFC East. We pikken 6 opvallende momenten uit het titatengevecht tijdens Sunday Night Football.
1 De honderdste van “Fitz”
Gratis advies voor de Cards: kap alle wilgen in de buurt van Arizona zodat Larry Fitzgerald zijn schoenen er na dit seizoen nog niet aan kan hangen. Vlak voor de start van het seizoen kwam naar buiten dat de 33-jarige wide receiver in privé-kring had aangegeven dat hij wel eens kon stoppen na dit jaar.


Maar als het aan ons ligt zet Fitzgerald zijn indrukwekkende carrière nog even voort. Dat de sleet er nog niet op zit bij “Fitz” bleek ook tegen de Patriots weer. Niet alleen bereikte hij de mijlpaal van 100 receiving touchdowns, ook de manier waarop hij zijn tweede TD binnenhaalde deed het stadion in Arizona ontploffen.


2 Jimmy G wordt Jimmy 3
Jimmy Garoppolo had een droomstart tegen de Cardinals. Na één kwart had de quarterback zijn team aan een 10-0 voorsprong geholpen, mede door deze pass naar Chris Hogan.


Daarna kreeg “Jimmy G” meer moeite tegen de sterke defense van de Cardinals. Een fumble werd gevolgd door een pass die via de handen van Calais Campbell weer in zijn eigen armen belandde. Maar toen het echt spannend werd stond Garoppolo op.
In het vierde kwart zorgde de quarterback voor drie third down conversions in voorbereiding op de beslissende field goal van Stephen Gostkowski. Garoppolo wist 10 van de 16 mogelijkheden om te zetten in een first down. Met 62% succes op third down was hij dit weekend het beste in de hele NFL, reden genoeg om hem om te dopen in “Jimmy 3”.
3 #FakeBrady
Door het sterke optreden van Garoppolo pakken de Patriots een voorsprong op de concurrentie. Daarmee weegt de afwezigheid van Tom Brady (en Rob Gronkowski) minder zwaar dan vooraf werd gedacht. Het zou een hele mooie prestatie zijn van Jimmy G als met New England na week 4 nog steeds de divisie aanvoert. Tot die tijd zullen de fans van “Tom Terrific” het nog even moeten doen met #FakeBrady.


4 David Johnson de running back van het moment
Vergeet Adrian Peterson, vergeet Ezekiel Elliott, op dit moment is David Johnson de running back in de NFL. Johnson liet direct zien dat zijn doorbraak in 2015 een mooi vervolg gaat krijgen dit jaar. Niet alleen noteerde hij, naast 89 rushing yards en een touchdown, 4 receptions voor 43 yards. Ook toonde Johnson wat hem zo speciaal maakt in vergelijking met de gemiddelde running back in de NFL.


5 De opgestoken vuist van McCourty en Bennett
Het openingsweekend van 2016 stond ook in het teken van protesten. Devin McCourty en Martelus Bennett voegden daar een nieuw hoofdstuk aan toe.


McCourty liet zich in de wedstrijd niet beïnvloeden door de controverse over de protesten. De free safety was de leider in de defensie van New England met negen tackles. Bovendien was hij degene die met een machtige sprint de indrukwekkende rush van Johnson (tweede video moment 4) wist te stoppen voor de endzone. McCourty gaf na de wedstrijd aan verslaggevers ook nog een uitgebreide toelichting op zijn protest.

“As players, we respect the anthem. A lot of guys have friends and family members that serve and believe in what people go out there and fight for, but you also see guys that believe in using our platform and trying to be leaders and help change in the country. We love this country, but it doesn’t mean we can’t improve it. As national football players, we have a platform. Just like many of us have different charities and do different things in the community, this is a part of it. I’m proud to be a part of the NFL.”

6 It’s no good!
Het zesde moment van Sunday Night Football had ook zomaar een fragment uit één van de andere wedstrijden kunnen zien. De last-minute field goal speelde een beslissende rol dit weekend bij meerdere duels. Chandler Catanzaro liet, net als Will Lutz (Saints) en Graham Gano (Panthers), na om met een driepunter de wedstrijd te beslissen. De kicker kon na afloop wel de schuld afschuiven om de long snapper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen