Patriots op halve kracht langs Texans

Lewis
Tom Brady speelde tegen de Houston Texans zijn minste wedstrijd van het seizoen. Veel maakte het niet uit voor de New England Patriots, want er staat dan altijd wel iemand anders op voor New England. Dit keer was het Dion Lewis, die de vijfde Patriot ooit werd die drie touchdowns scoorde in een play-offwedstrijd. Door deze scores liep de thuisploeg in de tweede helft uit naar een 34-16 zege.
De Patriots waren de grote favoriet in het duel tegen de Texans, en in het eerste kwart maakten de Patriots die rol ook volledig waar. Dion Lewis opende de score met een vangbal op een pass van Brady, en na een field goal van de Texans liep Lewis de daaropvolgende aftrap van Houston terug voor een tweede touchdown.

Bij een 14-3 voorsprong leek het een gemakkelijke avond te worden voor de thuisploeg, maar de verdediging van Houston dacht hier anders over. In het tweede kwart wist het een pass van Brady te onderscheppen en verloor Lewis de bal nog een keer bij een kickoff, en onder leiding van Brock Osweiler profiteerde Houston van de fouten van New England door tien punten op rij te maken.
Veel verder lieten de Patriots de Texans echter niet komen, zonder dat New England echt heel goed speelde. Brady gooide in de tweede helft zelfs nog zijn tweede interceptie van de wedstrijd, evenveel als in twaalf competitiewedstrijden in het reguliere seizoen, maar de Texans weigerden te profiteren van de kansen die het kreeg.
Brock Osweiler, vorig jaar winnaar van een kampioensring als backup bij Denver, kon zijn contract van 72 miljoen dollar opnieuw niet waarmaken. De verdediging van de Patriots wist drie van zijn passes te onderscheppen, wat elke kans op een comeback teniet deed. Osweiler had ook de pech dat zijn beste worp van de dag ook nog eens niet gevangen werd door rookie Will Fuller.

En dat terwijl dit toch echt een touchdown had moeten zijn.

Het zorgde er allemaal voor dat de Patriots zich eenvoudig wisten te plaatsen voor de AFC Championshipgame. Tot grote frustratie van Earl Thomas van de Seattle Seahawks, die eerder op de avond geblesseerd zag hoe zijn team uitgeschakeld werd door Atlanta.

Niet dat een divisie met de Rams en Niners als zwaar gezien moet worden, maar het verschil tussen de NFC en AFC lijkt zeker onder de top groot te zijn. Ook Brady was zich er na afloop van de wedstrijd van bewust dat het volgende week tegen de winnaar van de strijd tussen de Chiefs en Steelers beter moet, als de Patriots voor het zesde jaar op rij uitkomen in de AFC Championshipgame.

“Whoever we play next week is going to be a great football team. We’re going to have to play better than we played tonight on offense.”

De enige die echt met plezier aan de wedstrijd terug zal denken is Dion Lewis. In de slotminuten scoorde hij ook nog een rushing touchdown, waardoor hij de eerste speler in de geschiedenis van de NFL is die een kickreturn, receiving en rushing touchdown scoort in een play-off wedstrijd.