Packers winnen na ware thriller, Rams verliezen van Seahawks

Net als vorig seizoen was de wedstrijd tussen de Green Bay Packers (4-1) en Dallas Cowboys (2-3) weer een thriller van jewelste. Dak Prescott dacht dat hij de wedstrijd in het vierde kwart met een rushing touchdown had beslist. Hij leerde echter dat je Aaron Rodgers geen tijd op de klok moet geven. Alweer…

RODGERS LEIDT PACKERS IN SLOTSECONDEN NAAR OVERWINNING

De eerste helft was eindelijk weer eens de Dak Prescott-show. Met drie touchdown passes was er na twee gespeelde kwarten geen vuiltje aan de lucht. Zelfs Dez Bryant, die dit seizoen op zijn zachtst gezegd worstelt met zijn vorm, ving een 10-yard pass voor een touchdown (6-21). Vlak voor rust wist de Green Bay rookie Aaron Jones de schade nog te beperken met een 7-yard touchdown run.

Het venijn van de wedstrijd zat hem dus wederom in de staart. De Cowboys hielden zich vooral aan de ground game om zo veel mogelijk tijd van de klok af te snoepen. Ezekiel Elliott (die ook een moeizaam seizoen draait) kwam hierdoor weer enigszins tot leven. Hij rende voor 35 yards in een negende minuten durende drive. Dak Prescott maakte de drive vervolgens in stijl af met een 11-yard read-option touchdown. Met nog één minuut dertien op de klok, kwam de stressbestendige Aaron Rodgers weer helemaal tot bloei. De Pro-Bowler voltooide drie passes en rende zelf nog voor 12 yards voor een first down. Met nog zestien seconden te gaan, gooide Rodgers een 12-yard touchdown pass naar Davante Adams. Hiermee stelde de Packers de 35-31 zege in Arlington, Texas veilig.

De Cowboys hebben komende week hun bye week, dus er is voldoende tijd om over het verlies na te denken. Op 22 oktober staat de wedstrijd tegen de San Fransisco 49ers voor de deur. De Packers nemen het volgende week op tegen aartsrivaal Minnesota Vikings.

SEATTLE SEAHAWKS BLIJVEN DE BAAS IN NFC WEST

In dit NFC West-onderonsje van afgelopen weekend bleek dat de Seahawks (3-2) de te kloppen ploeg is van deze divisie. Ondanks de goede seizoensstart van de Rams (3-2), was LA niet in staat om de ijzersterke defense van Seattle te breken. De Seahawks kwamen om te winnen en verlieten het Los Angeles Memorial Coliseum met een 16-10 overwinning.
Waar de Rams er normaal, met een gemiddelde van 35.5 punten,  op los scoren, bleef de ploeg van Jared Goff ditmaal steken op tien punten. Ondanks de lage score had de Seattle defense het vooral in het begin van de wedstrijd moeilijk tegen een dynamische Rams offense. De Seahawks moesten in het eerste kwart 124 yards toelaten en keken al snel tegen een 0-10 achterstand aan.
De wedstrijd kantelde dankzij vijf takeaways, vier aan defensieve zijde, waardoor Seattle voor het eerst sinds 2013 in een uitwedstrijd van de Rams wist te winnen. Earl Thomas forceerde een fumble en onderschepte een zwalkende pass van Goff. Sheldon Richardson was ook goed voor een interceptie, nadat een screen pass werd aangetikt. Richardson herstelde ook een fumble die Frank Clark in het vierde kwart afdwong.

De wedstrijd was pas voorbij nadat de Seahawks de allerlaatste drive van de Rams moesten zien te overleven. Goff gooide drie incomplete passes vanaf de 20-yard lijn van Seattle. Daar hoorde ook de pass bij die gegooid werd naar Cooper Kupp. Hij stond wagenwijd vrij in de endzone, maar zag de pass uit zijn vingertoppen wegvliegen.

Top photo: Evan Siegle/packers.com