Packers verslaan Cowboys na thriller, Steelers sterker dan Chiefs

Packers
Het duurde even voor de NFL play-offs echt op gang kwamen, maar gisteravond was het zover. Een spektakelstuk tussen de Packers en de Cowboys werd gevolgd door een masterclass verdedigen van de Steelers en de Chiefs. Green Bay zorgde door een verrassing (of niet?) door de NFC-favoriet Dallas te verslaan na een onvervalste thriller:31-34. De Kansas City Chiefs waren niet opgewassen tegen de Steelers-defensie, Bell, Brown en het rechterbeen van Chris Boswell: 16-18.
Packers flikken het weer
Tijdens het seizoen werd er meerdere malen geen cent meer gegeven voor de kansen van Green Bay en werden er zelfs vraagtekens geplaatst bij de vorm van Aaron Rodgers en de houdbaarheidsdatum van Mike McCarthy. Tijdens de, wat nu toe kan worden beschouwd als, de wedstrijd van het jaar in de NFL bleek echter dat je de Packers nooit moet afschrijven. Na de winnende field goal van Mason Crosby konden de twee Green Bay-iconen elkaar weer in de armen vallen.
Rodgers McCarthy
In de 31-34 overwinning hadden zowel de quarterback als de head coach een groot aandeel. Rodgers speelde een geweldige partij en McCarthy had de oplossing gevonden voor het ontbreken van Jordy Nelson. De afwezigheid van de belangrijkste wide receiver was nauwelijks van invloed op de aanvalskracht van Green Bay. Voor de zesde week op rij wisten Rodgers en zijn offense 30 punten of meer op het scorebord te zetten.
Rodgers kwam zelf tot 356 yards, 2 touchdowns en 1 interceptie waarbij het belangrijkste deel van de productie werd mogelijk gemaakt door Jared Cook. De tight end loste zijn belofte eindelijk in en was zowel de constante (104 yards, 1 TD) als de beslissende factor. Deze fantastische toe-drag catch met zes seconden op de klok was doorslaggevend in aanloop naar beslissende field goal van Mason Crosby.


Niet alleen Rodgers en Cook bleken over ijswater in hun aderen te beschikken in de cruciale fase van de wedstrijd. Ook kicker Crosby bleef foutloos met twee field goals van meer dan 50 yards. De eerste om de voorsprong te herstellen na een comeback van Dallas (31-28) en de beslissende nadat ook Dan Bailey foutloos was gebleven van 52 yards.


Cowboys te laat op gang
Dat er een comeback van 18 punten nodig was om de wedstrijd spannend te maken lag aan de beroerde start van de Cowboys. Vooral de defensie leek nog in de bye-modus te zitten waardoor touchdowns van Richard Rodgers en Ty Montgomery Dallas al binnen twee kwarten op een bijna onmogelijke achterstand (21-3) had gezet.
Pas toen alle remmen los gingen bij Ezekiel Elliott en Dez Bryant kwam de wedstrijd los en werd het een echte thriller. Rookie Elliott noteerde ‘gewoon’ weer 125 yards. Bryant zelfs 132, hij leek zijn ‘catch/no catch’-episode van de 2014-editie van dit duel te willen uitwissen met een geweldig optreden. Ook Dak Prescott toonde geen spoortje van zenuwen en bezorgde twee van zijn drie touchdown passes bij Dez. Prescott voegde er zelf nog twee punten aan toe voor een onwaarschijnlijke comeback.


Na de gelijkmaker werd Green Bay op een field goal gehouden en leek het momentum zijn verschoven richting de nummer 1 van de NFC dit jaar. Een laatste drive van Prescott eindigde, mede door een dubieuze spike met 49 seconden op de klok, echter slechts in de gelijkmakende field goal. De keuze van Dallas om met 40 yards te gaan en een time-out over voor een spike te gaan pakte volledig verkeerd uit. Het bood Green Bay juist de tijd om de magie van Rodgers, Cook en Crosby nog één keer te laten zien. De comeback voor eigen publiek werd daardoor niet voltooid: 31-34.
Boswell breekt record
De 3 B’s van de Pittsburgh Steelers kregen in Kansas City hulp van een vierde sleutelspeler om de Chiefs te verslaan: Chris Boswell. De kicker werd door ‘Big Ben’, Antonio Brown (108 yards), Le’Veon Bell (170 yards) zes keer in stelling gebracht en faalde niet één keer. Een NFL-record in de play-offs.


Het bleek cruciaal dat Boswell foutloos bleef omdat de Steelers de endzone niet wisten te bereiken. De Kansas City Chiefs gaven zoals eigenlijk het hele seizoen heel veel yards op (dit keer 389), maar in de redzone bleek de defensie weer ijzersterk.


Niet alleen werd een touchdown voorkomen, ook pikte Eric Berry weer een interceptie mee in de eigen endzone. Toch bleek 18 punten tegen te veel voor de Chiefs om de divisiefinale te bereiken.
Defensie Steelers ontmantelt belangrijkste wapens KC
In die AFC-finale mag Pittsburgh wel aantreden. En dat was niet alleen te danken aan de playmakers in de offense. Juist de defensie heeft grote stappen gezet in het tweede deel van het seizoen. Mike Tomlin en zijn staf bleken het antwoord te hebben gevonden om de belangrijkste wapens van KC uit te schakelen. Rookie-sensatie Tyreek Hill kwam slechts tot 45 yards totaal, Travis Kelce deed het iets beter maar blonk ook niet uit met 77 yards als leading receiver. De tight end had continu te maken met de fysieke verdedigers van Pittsburgh en uitte zijn frustatie op de verkeerde manier.


Het kostte de Chiefs 15 yards in een drive waarbij ze genoegen moesten nemen met een field goal. Pijnlijk in een wedstrijd die uiteindelijk werd beslist op twee punten. Dat de twee punten verschil op het scorebord bleven staan was mede te danken aan de 38-jarige! James Harrison. De veteraan was sowieso de beste speler in de Steelers-D en werd bij de two-point conversion, volgens de officials, onreglementair gestopt door Eric Fischer in een poging een pass van Alex Smith te voorkomen.


Dat voorkwam Fischer, maar wel ten koste van een penalty van 10 yards. De tweede poging mislukte waardoor de 18-16 op het bord bleef staan en de Steelers mede dankzij een belangrijke first down-catch van Antonio Brown de tijd konden uitspelen.
Op naar de divisiefinales!
De zegereeks van de Packers (8 op rij) en de Steelers (9 op rij) moeten nog met één wedstrijd worden uitgebreid om de Super Bowl te halen. In de divisiefinale wacht voor Green Bay een ontmoeting met de Falcons in Atlanta (Zondag 21.05 NL tijd). Pittsburgh reist af naar Foxborough voor een clash met de New England Patriots (Zondagnacht 00.40).


Foto’s: Twitter

4 REACTIES

  1. De eerste foto van Green Bay Packers hug van Aaron Rodgers is niet met Mike McCarthy, wie wel… ik kan er even niet achter komen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen