Packers trekken goede lijn door tegen Vikings, AB debuteert voor Patriots


Het was op zondagavond in Week 2 uitkijken naar het debuut van Antonio Brown bij de New England Patriots. Brown ging met z’n nieuwe team op bezoek bij de geplaagde Miami Dolphins, die opnieuw geen vuist konden maken. Ze werden met huid en haar verslonden door Tom Brady en de Patriots. In de NFC North stonden de Green Bay Packers en de Minnesota Vikings tegenover elkaar. In een spannende pot hielden de Packers hun divisierivaal van zich af om zo het seizoen te starten met een perfecte 2-0.


Rodgers en Packers net te sterk voor Vikings

Minnesota Vikings @ Green Bay Packers | 16 – 21


Lambeau Field was het decor voor een spannende NFC North rivalenstrijd tussen de Green Bay Packers en de Minnesota Vikings. Beide teams waren goed aan het seizoen gestart en streden om de leidersplaats in de divisie. De start van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg. Aaron Rodgers kwam uitstekend uit de startblokken met een perfecte passer rating(158,3) in het eerste kwart, vergezeld door twee touchdowns. Daar kwam in het tweede kwart nog een rushing touchdown bij van Aaron Jones.


De Vikings waren evenwel niet van plan zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Vooral de defensie was opnieuw op de afspraak. Nadat de drie vroege touchdowns van de Packers, lieten de Vikings geen enkele score meer toe voor de rest van de wedstrijd. De defensie gaf zo Kirk Cousins en co de kans om terug in de wedstrijd te komen. Running back Dalvin Cook blies Minnesota nieuw leven in met een rushing touchdown van 75 yards. Ook wide receiver Stefon Diggs deed zijn duit in het zakje met een touchdown-vangst van 45 yards. De comeback kon echter niet vervolledigd worden, omdat ook de Green Bay-defensie stevig stond. Met nog ongeveer vijf minuten op de klok, werd Cousins geïntercepteerd door Kevin King. De moed zakte de Vikings in de schoenen en ze sloegen er niet meer in een vuist te maken. De Packers bleven buiten schot en zien zichzelf nu aan de leiding in de NFC North.


Patriots draaien Dolphins door de gehaktmolen

New England Patriots @ Miami Dolphins | 43 – 0


De New England Patriots hebben een makkelijke en logische zege geboekt bij de Miami Dolphins. De regerend Super Bowl-kampioen had geen kind aan de Dolphins, die voor de tweede week op rij een bolwassing van jewelste te verwerken kregen.
We kregen in het Hard Rock Stadium voor het eerst Antonio Brown te zien in een Patriots-uniform. De controversiële Brown trok zich niets aan van alle heisa van de afgelopen weken en speelde een prima debuutwedstrijd voor de Pats. Brown ving 54 yards en scoorde meteen zijn eerst touchdown voor zijn nieuwe team. De kans lijkt zeer groot dat het niet zijn laatste zal geweest zijn. Naast het debuut van AB viel ook de goede wedstrijd van running back Sony Michel op. Ondanks een gehavende o-line, kon Michel rushen voor 85 yards en liep hij ook een touchdown binnen.


Niet alleen offensief was New England heer en meester op het veld. Ook defensief werd Miami ronduit overklast. De Patriots-defensie forceerde vier turnovers (alle vier intercepties, waarvan twee pick-sixes) en sackte de quarterback zeven keer. Het werd alweer een dag om snel te vergeten voor al wie de Dolphins een warm hart toedraagt. Er kon geen enkele score op het bord gebracht worden en voor de tweede week op rij bleven de Dolphins achter met het schaamrood op de wangen.


OVERIGE DUELS


San Francisco 49ers @ Cincinnati Bengals | 41 – 17
Los Angeles Chargers @ Detroit Lions | 10 – 13
Jacksonville Jaguars @ Houston Texans | 12 – 13

Coverfoto: Lynne Sladky/AP/Shutterstock

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen