Geen revanche voor de New Orleans Saints, Atlanta Falcons krabbelen op

New Orleans Saints - Drew Brees
De late wedstrijden op zondagavond waren veelbelovend. Iedereen keek uit naar de rematch tussen de LA Rams en de New Orleans Saints. De kans op revanche zou op een grote teleurstelling uitdraaien voor New Orleans. Drew Brees raakte geblesseerd aan zijn duim na een aanvaring met Aaron Donald. De Falcons hadden wat goed te maken in de lastige thuiswedstrijd tegen de Eagles. Daarnaast ontvouwde zich in Denver een krankzinnige slotfase tussen de Broncos en de Bears. Chicago ging er met de overwinning vandoor na een slotfase waar nog heel veel over nagepraat zal worden.

GEEN REVANCHE VOOR SAINTS, BREES MOGELIJK LANGE TIJD UITGESCHAKELD

New Orleans Saints @ Los Angeles Rams | 9 – 27

Het was de wedstrijd waarin de New Orleans Saints revanche hadden willen nemen op de Rams na de controversiële manier waarop ze de NFC Championship Game verloren. De Rams gingen naar de Super Bowl, de Saints bleven beduusd achter. Beide topfavorieten waren matig gestart, maar wonnen wel hun eerste wedstrijd vorige week. Dit was de eerste grote test voor beide ploegen dit seizoen.

BLESSURE BREES

De wedstrijd begon niet goed voor de Saints. Bij de eerste drive verloor Jared Cook de controle over de bal en namen de Rams direct over. Na een diepe bal van Jared Goff op Brandin Cooks leken de Rams direct hard toe te slaan. Toch zou het nog lang duren voor de fans in het Memorial Coliseum een touchdown te zien zouden krijgen. Terwijl de Saints defense het team op sleeptouw leek te gaan nemen sloeg het noodlot toe. De hand van Aaron Donald kwam in aanraking met die van Drew Brees, die daarbij zijn duim serieus leek te blesseren. Brees zou niet meer terug keren. Sprekend was het beeld langs de zijlijn. De kandidaat-MVP quarterback probeerde een bal op te pakken met zijn geblesseerde hand, maar dat bleek een onmogelijke opgave. In de komende dagen zal duidelijk worden hoe erg het gesteld is met de hand van Brees.

ARBITRALE DWALING

De gedachten van de Saints gingen terug naar de beruchte playoff game van vorig jaar toen de arbitrage in het tweede kwart een fumble van Jared Goff onterecht als incomplete pass betitelden. Saints defense end Cameron Jordan werd daarmee onterecht een 87-yard touchdown ontnomen. Uiteindelijk scoorden beide teams alleen door middel van field goals in de eerste helft.

RAMS KOMEN LOS

Het duurde tot halverwege het derde kwart tot de eerste touchdown van de wedstrijd gescoord werd. Niemand anders dan Todd Gurley II, die wederom niet te veel belast werd, bracht de bal met een mooie duik in de endzone. Luttele minuten later ving Brandin Cooks een korte worp van Goff wederom in de endzone en daarmee leek plots de wedstrijd vroegtijdig beslist: 20-6 Rams. De New Orleans Saints zouden deze demarrage van de Rams offense niet meer te boven komen. Teddy Bridgewater (17/30, 165 yards, 0 TD), vervanger van Drew Brees, maakte geen geweldige indruk. Ondanks een breed arsenaal aan wapens scoorde hij geen enkele touchdown. Mocht Brees inderdaad lang uitgeschakeld zijn zal de discussie in New Orleans losbranden of Taysom Hill de komende weken niet zou moeten starten.

COOPER KUPP: BELANGRIJK VOOR LA

De play of the game kwam zonder meer van Cooper Kupp. Terug na een lange blessure is de wide receiver meteen belangrijk voor de Rams dit seizoen. Met 166 yards uit 12 receptions had hij een groot aandeel in de zege. Met nog 9 minuten te spelen in het laatste kwart ving hij de bal rond de 40 yard lijn op eigen helft. Een geweldige rush, waarbij hij maar liefst 4 tackles ontweek, bracht hem uiteindelijk tot op 1 yard van een touchdown. Goff zorgde er voor dat de rush niet voor niks was geweest en hengelde de touchdown binnen. Het was de laatste score van de wedstrijd die eindigde in 27-9 voor de Rams. Geen revanche dus voor de New Orleans Saints, die moeten hopen dat de blessure van Brees mee zal vallen.

ATLANTA FALCONS TONEN VEERKRACHT MET ZWAARBEVOCHTEN ZEGE OP EAGLES

Philadelphia Eagles @ Atlanta Falcons | 20 – 24

De Atlanta Falcons waren het seizoen dramatisch gestart na een keiharde nederlaag in Minnesota tegen de Vikings. De Eagles voorkwamen op het nippertje een nederlaag tegen de laag ingeschatte Washington Redskins in week 1.

STEADY ATLANTA DEFENSE

Na een defensief eerste kwart kwam de wedstrijd in het tweede kwart op gang. De Falcons kregen halverwege het kwart de bal terug door de tweede interception van Desmond Trufant. De defense van Atlanta had veel kritiek over zich heen gekregen na de eerste wedstrijd maar speelde nu een puike eerste helft. Een perfecte 34-yard pass van Matt Ryan op tweedejaars wide receiver Calvin Ridley bezorgde de Falcons een touchdown in de drive die volgde. Vlak voor rust scoorden de Eagles nog een field goal nadat ze de bal terug hadden gekregen door een interception van Sidney Jones. Ruststand: 10-6 Atlanta.

FALCONS VLIEGEN UIT DE STARTBLOKKEN

De offense van de Eagles kon in het derde kwart aan de bak om iets aan de achterstand te doen. 15 seconden later waren het echter de Falcons die de endzone van Philadelphia tot op een paar yards genaderd waren. Het was voor Ryan een koud kunstje om Julio Jones te vinden in de endzone na een fumble van de Eagles en een sterke run van Devonta Freeman. De Eagles hadden iets nodig om terug in de wedstrijd te komen. Het was niet Carson Wentz maar de Eagles defense die daarvoor zorgde. Ronald Darby ving een matige pass van Ryan en gaf de Eagles de kans om wat terug te doen. Dat lukt uiteindelijk met moeite. Tijdens een fourth down wist Wentz zijn wide receiver Nelson Agholor te vinden en daarmee was het meteen weer een wedstrijd, ondanks het missen van de 2-point conversion.

JULIO JONES BETAALT FALCONS TERUG

Halverwege het vierde kwart kwamen de Eagles opnieuw tot scoren. Carson Wentz wist de drive levend te houden door half vallend op third-down nog iemand te vinden. Even later scoren de Eagles een touchdown én benutten nu wel de 2-point-conversion. Na deze knappe comeback kreeg Ryan nog 3 minuten om de Falcons alsnog aan de zege te helpen. Hij had maar een minuut nodig. Op fourth-down gooide hij de bal zijwaarts naar Julio Jones. De bestbetaalde wide receiver in de NFL zag een open veld voor zich en scoorde een 54-yard touchdown.

EAGLES KOMEN CENTIMETERS TE KORT

De beurt dus weer aan Wentz om een achterstand van 4 punten in de laatste minuten goed te maken. Op fourth-and-fourteen leek het klaar maar miraculeus weet de quarterback Nelson Agholor te vinden met een wilde pass. De Eagles hebben nog maar 16 yards nodig. Tijdens de volgende fourth-down komt Zach Ertz uiteindelijk centimeters te kort voor een first down en daarmee pakken de Falcons een zwaarbevochten overwinning.
De wereld ziet er voor de Falcons plots heel anders uit. Na een kansloze nederlaag in de eerste week komen ze sterk terug. Daarnaast verliezen de Saints hun quarterback Drew Brees en zijn de Panthers hopeloos uit vorm. De weg ligt ineens open voor een Falcons playoff-run.

OVERIGE DUELS

Kansas City Chiefs @ Oakland Raiders | 28 – 10
Chicago Bears @ Denver Broncos | 16 – 14
De laatste minuten van deze wedstrijd waren ronduit bizar. Met minder dan 3 minuten te spelen kregen de Broncos de bal bij een 13-6 achterstand. Na enkele fourth-downs scoort Denver een touchdown na een catch van Emmanuel Sanders. In plaats van een extra punt om gelijk te maken gaan de Broncos voor een two-point-conversion. Denver krijgt een penalty tegen vanwege delay of game en besluit dan toch maar voor een extra punt te gaan om gelijk te maken. Het extra punt wordt gemist maar één van de spelers van de Bears staat offside. Een penalty voor Chicago en Denver besluit alsnog voor een two-point-conversion te gaan. Ditmaal succesvol door een catch van Sanders en met nog 30 seconden op de klok pakken de Broncos de leiding.

TOCH NOG CHICAGO

Het lijkt gespeeld maar niks is minder waar. De Broncos krijgen een bizarre roughing the passer penalty tegen en na een catch van Allen Robinson is Chicago in field goal range. Na de catch van Robinson leek er geen tijd meer op de klok te staan maar de scheidsrechters geven aan dat er toch nog 1 seconde te spelen is. En dus een laatste kans voor de Bears. Eddy Pineiro schiet de 53-yard field goal raak en de overwinning gaat op miraculeuze wijze naar de Bears. Krankzinnig einde van een verder tamme wedstrijd.

Coverfoto: Getty Images