Onverwachte helden helpen Cowboys langs Chiefs, stunt Redskins

De Dallas Cowboys staan al anderhalf jaar bekend om Dez Bryant, Ezekiel Elliott en Dak Prescott. De drie speelden goed tegen de Kansas City Chiefs, maar het waren de pass rushers en Terrance Williams die nog meer uitblonken. De Chiefs kwamen voor het eerst dit seizoen zelfs in vierde kwart niet meer in de buurt van de zege: 28-17. De Redskins zorgden voor een nog grotere verrassing door de Seahawks in de slotfase te verslaan. De Niners (0-9) wachten nog op Jimmy Garoppolo én de eerste zege van het seizoen na een nederlaag tegen de Cardinals.

CHIEFS VERSLAGEN DOOR WILLIAMS EN PASS-RUSHERS DALLAS

Pas toen de two-minute warning in de eerste helft was gegeven, kreeg Dallas het verwachte spektakel te zien tussen de Cowboys en de Chiefs. Tot dat moment waren de defensies sterker geweest dan vooraf geanticipeerd. Kansas City had één touchdown toegestaan aan Cole Beasley en Dallas incasseerde slechts één field goal. De wedstrijd ontbrandde echter toen Dak Prescott via twee geweldige passes en een run 88 yards overbrugde. De Chiefs-defense zag een uitzichtloze 3&15 van de Cowboys omgezet worden in een rushing TD van Prescott.


Daarmee leken de Cowboys met een geruststellende voorsprong de rust in te gaan, maar dat was buiten Tyreek Hill gerekend. De Chiefs kozen niet voor een Hail Mary maar voor een ‘Hill Mary’.


Die klap dreunde ook vlak na de break nog even na. Travis Kelce maakte er meteen gebruik van door de eerste drive van KC na rust om te zetten in een touchdown. De Cowboys toonden mét Ezekiel Elliott veerkracht en liepen opnieuw uit naar een grote voorsprong via Elliott en Beasley. De hoofdrol van de dag was echter voor Terrance Williams.


Daarnaast bleek Dallas een pass rush te hebben waarmee Alex Smith keer op keer onder druk werd gezet. Dat resulteerde uiteindelijk in een interceptie van Jeff Heath. Het was de eerste pick na een pass van Smith dit seizoen. De wedstrijd lag daarmee meteen in zijn plooi. De Chiefs gaan naar 6-3, de Cowboys doen weer mee met 5-3.
Chiefs 17 @ Cowboys 28

REDSKINS STUITEN OPMARS SEAHAWKS

De Seahawks hielden met vier zeges op rij gelijke tred met de LA Rams en konden tegen de Redskins ook op 6-2 komen. Lange tijd zag het er naar uit dat dit niet zou lukken. De eerste helft was zelfs een sof, omdat Blair Walsh niet één van zijn drie field goals wist te benutten.


Russell Wilson gooide bovendien twee intercepties, waarmee al vijf drives van de Seahawks zonder resultaat bleven. De Redskins deden het nauwelijks beter maar scoorden wel via een rush van Rob Kelley. Nick Rose liet aan Walsh zien dat een field goal benutten ook tot de mogelijkheden behoort. Het verschil in kwaliteit leek zich echter alsnog uit te betalen toen Wilson via touchdown passes naar Luke Willson en Doug Baldwin de score in het voordeel van de Hawks kantelde.
Slechts anderhalve minuut resteerde er nog voor de Redskins om de zege alsnog te pakken. Dat leek een kansloze missie, gezien de stroeve offense van Washington in het hele duel. Bizar genoeg sloeg Kirk Cousins echter alsnog toe via passes van 31 en 38 yards naar respectievelijk Brian Quick en Josh Doctson.


Kelley deelde daarna alsnog de genadeklap uit aan Seattle.
Redskins 17 @ Seahawks 14

NINERS WACHTEN MET SMART OP JIMMY G.

Na het enthousiasme over de trade van Jimmy Garoppolo, kon de wedstrijd van deze week eigenlijk alleen maar tegenvallen in San Francisco. De Niners (0-8) namen het op tegen de eveneens tegenvallende Arizona Cardinals (3-4). C.J. Beathard stond nog under center, tegenover Cardinals back-up Drew Stanton. Niet echt een recept voor een goed gevuld stadion.


De thuisblijvers bleken gelijk te krijgen toen Stanton met twee touchdown passes op een grote voorsprong zette. Eric Reid stopte de opmars van de vervanger van Carson Palmer met een interceptie. Adrian Peterson hield met zijn rushes voor 159 yards echter genoeg momentum in de ploeg om de zege binnen te slepen.
Cardinals 20 @ 49ers 10
Eerder op de dag waren er al de blow-outs van de Saints en Rams en de vernedering van de Broncos door de Eagles.
Cover photo: AP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen