Eagles vermorzelen Broncos, Texans verliezen zonder Watson

De Philadelphia Eagles blijven voorlopig aan de top van de NFL staan, terwijl de Houston Texans merkten hoe het leven zonder Deshaun Watson eruit ziet.

EAGLES VERPESTEN MIDDAG VAN OSWEILER

De Philadelphia Eagles (8-1) bleven, zoals gezegd, aan de leiding in de NFL. Thuis tegen de Denver Broncos (3-5) hadden ze geen kind aan Brock Osweiler en co. Het werd maar liefst 51-23.


Aan de kant van de Eagles beleefde Carson Wentz wederom een geweldige middag. De jonge Eagles-quarterback gooide vier touchdowns, waarmee hij bovenaan de NFL blijft staan in die statistiek. Nog hoopvoller was de verbetering die de running game liet zien. Rookie Corey Clement noteerde in totaal drie touchdowns en ook nieuwkomer Jay Ajayi – midweeks overgekomen van de Miami Dolphins voor een draftkeuze – liet direct van zich horen met zijn eerste touchdown.


Aan de kant van de Denver Broncos was de defensieve inzinking schokkend, terwijl ook bleek dat Brock Osweiler momenteel geen haar beter is dan de gepasseerde Trevor Siemian. Osweiler eindigde met een quarterback rating van 52.4 en was ook goed voor twee interceptions waarmee het seizoen van de Broncos ook langzaam als een nachtkaars lijkt uit te gaan.

TEXANS VERLIEZEN ZONDER WATSON VOOR COLTS

Het leven van een Texans-fan is momenteel niet makkelijk. Na een heroïsch gevecht in Seattle, moest het team zonder de geblesseerde Deshaun Watson aantreden tegen de eveneens gehavende Indianapolis Colts (3-6). De Texans dolven het onderstpit: 20-14.


Zoals de statistieken aangeven, was de Texans-offense simpelweg niet hetzelfde zonder Deshaun Watson. Met Tom Savage under center had de ploeg het met name de eerste helft lastig. Toch bleven ze, dankzij het onvermogen van de Colts, continu in de buurt, totdat de Texans zichzelf in de vingers sneden door T.Y. Hilton niet goed te tackelen:


Het was een touchdown die de aanloop zou zijn naar een nipte 20-17 overwinning van de Colts, die in de absolute slotfase Tom Savage uit de endzone hielden. Het enige lichtpunt in deze donkere dagen zal voor Texans-fans het feit zijn dat diezelfde Savage wel in het vierde kwart zijn eerste NFL-touchdown gooide. Om nog iets van het seizoen te maken, zal er meer nodig moeten zijn dan dat…

JAGUARS & TITANS BLIJVEN AAN KOP IN AFC SOUTH

De Jacksonville Jaguars (5-3) en de Tennessee Titans (5-3) maakten dankbaar gebruik van de nederlaag van de Texans en vergrootten hun voorsprong in de divisie. Beide teams versloegen in respectievelijk de Cincinnati Bengals (3-5) en de Baltimore Ravens (4-5) een opponent uit de AFC North.


De Jacksonville Jaguars — die rookie Leonard Fournette hadden geschorst wegens het verbreken van team-regels — wonnen wederom dankzij hun ijzersterke defensie. Aan de kant van de Bengals werd Andy Dalton tot slechts 136 yards gehouden en omdat Blake Bortles (259 yards en 1 touchdown) zowaar een degelijke middag kende, hadden de Jaguars de hele wedstrijd de zaken onder controle. Wie echter wel de controle verloor, was Bengals-receiver A.J. Green. Hij liet zich uit de tent lokken door Jalen Ramsey.

TITANS WINNEN NIPT

Even verderop in Nashville, Tennessee, konden de Titans hun rivalen uit Jacksonville volgen met een nipte 23-20 overwinning op de Baltimore Ravens. In een wedstrijd die de Titans over het algemeen — dankzij een degelijke Marcus Mariota (218 yards, 2 touchdowns en 1 interception) — onder controle hadden  kwamen de Ravens uiteindelijk tekort. Toch kwam het hoogtepunt uit de eerste helft van de kant van de Ravens, om precies te zijn van punter Sam Koch, die een mooie pass afleverde:


De offense van Baltimore kwam, buiten dit moment om, echter te laat tot leven. Twee interceptions van Kevin Byard waren hierin ook cruciaal. De 24-jarige safety — vorig jaar nog gedraft in de derde ronde — staat daarmee bovenaan het interception-klassement in de NFL en is met name de afgelopen twee wedstrijden gigantisch op dreef. Andere quarterbacks zijn dus gewaarschuwd.

Cover Photo: Bill Streicher / USA Today Sports

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen