Panthers verslaan Falcons, Bucs zakken verder weg

De NFC South lijkt op basis van vanavond een divisie te gaan worden waarbij drie teams (de Saints, Panthers en Falcons) in de race zijn voor een divisietitel. Aan de andere kant beleefde Eli Manning en co. een treurige middag in eigen huis, waar ze werden gedeklasseerd door de Los Angeles Rams.

PANTHERS VERSLAAN FALCONS IN CRUCIAAL DUEL

De Atlanta Falcons (4-4) zijn niet meer de Falcons van vorig seizoen. De ploeg die minder dan een jaar geleden nog de Super Bowl haalde, verloor in een belangrijk duel nipt van de Carolina Panthers (6-3).


Atlanta begon de middag met goede hoop en kwam al snel 10-0 voor. Zoals een ploeg met een ‘Super Bowl Hangover’ betaamt, gaven ze deze in het tweede kwart alweer weg. Cruciaal was daarbij Cam Newton, die zijn bijnaam (Superman) eer aan deed door over de Falcons te dunken voor een 14-10 voorsprong.


Zonder dat Newton gooiend veel deed (137 passing yards), wisten de Panthers dankzij een touchdown van Christian McCaffrey de voorsprong uit te bouwen. De Falcons leken in het vierde kwart de wedstrijd nog spannend te maken. Met name met een 4th-and-7 met minder dan tien minuten te gaan, zagen die kansen er goed uit. Matt Ryan gooide de bal diep op Julio Jones zonder enige verdedigers in de buurt. Illustratief voor het Falcons-seizoen liet Jones echter de bal door zijn handen glippen, waardoor de Falcons net tekort kwamen. What a difference a year makes…

BUCCANEERS ZAKKEN VERDER WEG IN MOERAS

Op bezoek bij de New Orleans Saints (6-2) leek het al vroeg in het seizoen een ‘alles-of-niets’ wedstrijd te worden voor de Tampa Bay Buccaneers (2-6). Met een klinkende 30-10 zege bevestigden de Saints met zesde zege op rij hun status als favoriet in de NFC South. De Buccaneers lijken nu echt een verloren seizoen te spelen.


Aan de kant van de Saints waren het wederom twee nieuwe speeltjes van Drew Brees (22-uit-27 voor 263 yards) die het verschil maakten. De ervaren nieuwkomer Ted Ginn Jr. ving een touchdown pass, rookie Alvin Kamara stal de show met twee touchdowns.


Aan de kant van de Buccaneers werd het een dramatische middag. Jameis Winston viel geblesseerd uit en tot overmaat van ramp stond hij ook aan de basis van een fikse rel langs de zijlijn, waarbij Mike Evans zich niet van zijn beste kant liet zien. Het leidde, verrassend genoeg, niet tot een uitsluiting van Evans. Het incident liet echter wel zien dat Buccaneers-coach Dirk Koetter mogelijk de grip op zijn team aan het verliezen is.

RAMS SCOREN 51 PUNTEN IN NEW YORK

De meest productieve offense in de NFL deed er vandaag weer een schepje bovenop. De New York Giants (1-7) leden in eigen huis niet alleen hun vierde thuisnederlaag van het jaar, maar incasseerden ook maar liefst 51 (!) punten tegen de Los Angeles Rams (6-2).


Aan de kant van de Rams werkte alles naar behoren en dan met name in aanvallend opzicht. Jared Goff noteerde vier touchdowns, running back Todd Gurley voegde er twee aan toe en de Giants-defensie had gedurende de hele wedstrijd niets in te brengen.
Het enige lichtpuntje van de wedstrijd was dat Eli Manning over de 50,000 passing yards heen ging in zijn carrière.

Cover Photo: AP Photo/Mike McCarn

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen