NFL Update: Romo out, Siemian eerste keus in Denver

Green Bay Packers v Dallas Cowboys
Het seizoen is nog niet eens begonnen, toch staat Tony Romo al weer aan de kant. Meer over de blessure van de quarterback van de Dallas Cowboys lees je in deze update. Ook blessurenieuws van Benjamin Watson en de uitkomst van de quarterback-race in Denver. Met de Fantasy Football drafts voor de deur kijken we ook vast naar de roster cuts. Vandaag begonnen de eerste teams daarmee, om tot de verplichte 75 spelers te komen.
 
(Opnieuw) rugblessure voor Tony Romo


Tony Romo blijft maar op de sukkel met blessures. Vooral de laatste jaren lijkt de quarterback van de Cowboys maar niet de kans te krijgen een volledig seizoen te tonen wat hij waard is. Voor het tweede jaar op rij liep Romo een ernstige rugblessure op. Nadat hij vorig jaar een ruggenwervel brak, is dit afgelopen donderdag in de preseason-wedstrijd tegen de Seattle Seahawks opnieuw gebeurd, zei het met een ander bot.


De 36-jarige Romo heeft het zo opnieuw wat moeilijker om het predicaat ‘snel geblesseerd’ van zich af te gooien. Deze nieuwe kwetsuur zal hem zeker een behoorlijk deel van het seizoen aan de kant houden, al zal hij zeker nog aan spelen toekomen. Geschat wordt, dat hij in week 8, na de bye-week voor de Cowboys, terug under center zal staan. In tussentijd gaan de Cowboys niet op zoek naar een vervanger. Dak Prescott, sterk in het preseason, krijgt het vertrouwen. De club zoekt wel een quarterback die als back-up voor Prescott zal fungeren.


Broncos benoemen Trevor Siemian als nummer één
De Denver Broncos beginnen hun nieuwe seizoen met Trevor Siemian under center. De jonge quarterback werd vorig seizoen als 250ste gepickt in de NFL Draft door de Broncos. Dit betekent dat op 8 september een jonkie start als opvolger van legende Peyton Manning tijdens de Super Bowl-rematch met de Carolina Panthers.


Dit is een gewaagde keuze te noemen en een grote ontgoocheling voor veteraan Mark Sanchez. Broncos-coach Gary Kubiak had echter eerder al met lof gezwaaid naar de jonge Siemian, die dit preseason al 27 van 43 passes liet aankomen in twee wedstrijden (die hij startte). Hierin gooide hij één touchdown en twee intercepties.


Vraag is hoelang de jongeling die andere jonge snaak, Paxton Lynch, die volgens kenners duidelijk veel meer talent bezit, van zich zal kunnen afschudden. Een andere vraag is of Mark Sanchez ooit nog aan de bak komt in de NFL. De ervaren QB staat al langer bekend om zijn wisselvallige prestaties en lijkt nu zelfs het gevecht met twee onervaren quarterbacks te verliezen.
Season ending blessure voor Benjamin Watson
Benjamin Watson mag het nieuwe seizoen al meteen vaarwel zeggen. De 35-jarige tight end van de Baltimore Ravens verliet afgelopen zaterdag het veld met een gescheurde achillespees. De Ravens wonnen de wedstrijd van de Detroit Lions met 30-9, maar zien nu wel een ervaren pion uitvallen voor de rest van het seizoen.


Coach John Harbaugh nam deze gebeurtenis aan om te pleiten voor hervormingen. Deze preseason-wedstrijden betekenen namelijk niet veel, maar kosten steeds meer spelers hun seizoen.

Ik hoop dat de spelersunie en de NFL kunnen samenkomen en iets doen in het voordeel van iedereen – vooral de spelers en fans.

Bovendien houden de Ravens hun hart vast voor running back Kenneth Dixon, die zijn knie bezeerde in diezelfde wedstrijd.
Eerste cuts in het roster
Tijdens het voorseizoen moeten ploegen in de NFL hun rosters terugbrengen en het aantal spelers beperken. Dit gebeurt in verschillende stappen. Wanneer het uiteindelijke seizoen begint, mag een ploeg niet meer dan 53 spelers op hun roster hebben. Deze week ligt de deadline om een eerste selectie van 75 spelers te maken. Dat betekent dat de eerste afvallers bekend zijn.
Eén van de opvallendste cuts is misschien wel die van Terrance ‘Pot Roast’ Knighton bij de New England Patriots. De ervaren nose tackle werd afgelop maart nog maar binnengehaald door de Patriots. Hij leek een goede vervanger voor Vince Wilfork te gaan worden, maar daar besliste de coaching staff nu dus anders over.


Een andere opvallende cut, was die van een andere veteraan: de dertigjarige outside linebacker Paul Kruger. Hij moet de Cleveland Browns verlaten na enkele succesvolle seizoenen. Hij moest het team verlaten omdat hij niet genoeg getoond heeft op het oefenveld de laatste maand.
Na safety Donte Whitner en linebacker Karlos Dansby is dit alweer een ervaren rot die de Browns verlaat, nadat ook Barkevious Mingo werd geruild naar de New England Patriots.


Wie een volledig overzicht wil van de gecutte spelers, kan hier terecht.
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen