NFL Update: problemen voor de Bears en Packers

New England Patriots v Green Bay Packers
We gaan hard. Het is weer tijd voor een nieuw overzicht van zij die het niet zonder kleerscheuren doorheen een speeldag van de NFL gehaald hebben! Hieronder vind je de meest opvallende uitvallers van de tiende speeldag.
Vreugde van korte duur in Chicago
Voor het weekend haalden de Chicago Bearsfans nog eens opgelucht adem: hun offensive line was voor het eerst dit seizoen blessurevrij. Wel… Dit heeft niet eens één speeldag geduurd. Kyle Long werd zondag namelijk al in het tweede quarter van hun verlieswedstrijd in Tampa Bay van het veld gedragen nadat hij een enkelblessure opliep.
Long weet wat het is om aan de zijlijn te moeten toekijken. Zo was hij eerder dit jaar out met een blessure aan de triceps. Lang heeft hij niet kunnen genieten van zijn terugkeer op het veld… Toen hij van het veld werd gedragen probeerde hij zijn ploeggenoten nog wat bemoedigende woorden toe te roepen. Veel haalde het alvast niet uit, want Long was nog niet in de kleedkamer aangekomen toen quarterback Jay Cutler al een fumble liet optekenen…


Alsof dit nog niet erg genoeg was, verliezen de Bears bovendien nog een goed presterende rookie: running back Jordan Howard verliet namelijk het veld met last van de achillespees. De kans bestaat dat zijn seizoen er op zit. Meer onderzoek moet hier uitsluitsel over brengen…


Problemen blijven zich opstapelen in Green Bay
De Green Bay Packers missen stilaan een hele lijst spelers. Ze werden voor de start van het seizoen nog algemeen aanzien als een grote kansmaker op de Super Bowl, maar een vierde nederlaag in vijf wedstrijd heeft dat beeld behoorlijk veranderd. Bovenop de nederlaag in Nashville zondag, verloren de Pack ook nog eens drie nieuwe spelers: linebacker Jake Ryan en guard T.J. Lang liepen een blessure op aan de linker enkel en offensive tackle David Bakhtiari moest het veld verlaten met een knieblessure.


Zij maken het lijstje afwezigen bij de mannen van coach Mike McCarthy nog wat langer en zijn zorgen nog een pak groter…


Overzicht overige blessures
Linebacker Eric Kendricks van de Minnesota Vikings liep tijdens de nederlaag op bezoek bij de Redskins een heupblessure op. Ook Minnesota’s cornerback Xavier Rhodes verliet de wedstrijd, aangezien gevreesd wordt voor een hersenschudding. Jake Long werd dan weer van het veld gedragen met last aan de Achillespees. Volgens coach Mike Zimmer zit het seizoen erop voor die laatste…


De Tampa Bay Buccaneers zagen center Evan Smith het veld verlaten met een knieblessure die hij opliep in het eerste quarter van hun eerste thuisoverwinning dit seizoen (tegen de Chicago Bears).
Andy Lee, punter bij de Carolina Panthers, had last van de hamstrings en verliet daardoor het veld in de nederlaag tegen de Kansas City Chiefs, die op hun beurt cornerback Phillip Gaines niet zagen terugkeren uit de kleedkamer met een nekblessure. Zijn positiegenoot bij de Atlanta Falcons overkwam hetzelfde in zijn verlies tegen de Philadelphia Eagles.
Jaguars wide receiver Marqise Lee liep in de nederlaag tegen de Houston Texans een knieblessure op.


San Diego Chargers cornerback Brandon Flowers (zijn tweede al dit seizoen), LA Rams defensive end Eugene Sims en Philadelphia Eagles cornerback Nolan Carroll liepen dan weer allen een hersenschudding op.


Tot slot liep Pittsburgh Steelers safety Shamarko Thomas een liesblessure op, terwijl hun linebacker Steven Johnson zijn enkel brak in het zo al pijnlijke verlies tegen de Dallas Cowboys.
NFL-fan? Vergeet dan zeker niet om 19.30 uur LIVE in te schakelen bij Touchdown LIVE, de Nederlandse NFL-show.
Photo: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen