NFL Update: Korte terugkeer Geno Smith

New York Jets v Buffalo Bills
Een nieuwe speeldag, een nieuw blessure-overzicht op maandag. De Bills zitten met de handen in het haar over running back LeSean McCoy, terwijl Geno Smith slechts héél kort kon genieten van een nieuwe kans… We sommen de problemen even voor jullie op.
Terugkeer Geno Smith van korte duur
New York Jets quarterback Geno Smith kreeg zondag (24-16 winst tegen de Baltimore Ravens) een kans om de nummer één-positie under center af te snoepen van Ryan Fitzpatrick, maar een blessure gooide al snel roet in het eten. In het tweede quarter bezeerde Smith namelijk zijn rechterknie, waarna hij het veld moest wisselen voor de kleedkamer en een bezoek aan de dokter.
Het was Ravens defensive end Matt Judon die de 26-jarige quarterback de pijnlijke sack bezorgde. Beelden van de actie kun je hier bekijken. Smith werd nog even onderzocht langs de zijlijn en probeerde de dokters te overtuigen van zijn fitheid, alvorens toch naar de kleedkamer te verdwijnen. Na de wedstrijd lieten Smith en de Jets weten dat ze geloofden dat de blessure “niet al te erg” was. Uit een MRI bleek echter dat hij waarschijnlijk zijn voorste kruisband heeft afgescheurd.


McCoy bezorgt Bills kopzorgen
De Buffalo Bills moesten het zondag (28-25 verlies bij de Miami Dolphins) in de laatste twee quarters zonder hun beste running back, LeSean McCoy, doen. Hij moest verstek geven met een pijnlijke hamstring. Dit probleem was niet nieuw, aangezien de running back er al de hele week last van had. Velen vinden het nu vreemd dat de Bills McCoy ondanks die problemen toch lieten starten. Na de wedstrijd liet hij echter zelf weten zich voor de wedstrijd topfit gevoeld te hebben na de opwarming. Het was pas later in de wedstrijd dat de pijn weer de kop opstak.


McCoy liep in week 6 tegen San Francisco nog voor 140 yards en drie touchdowns. Hij leek dus op weg naar zijn topvorm, maar daar stak deze blessure nu een stokje voor. Zondag bleef hij steken op 11 yards op acht pogingen, vooraleer het veld te verlaten… Mike Gillislee verving McCoy voor de rest van de wedstrijd.
Overige blessuregevallen
De Detroit Lions zagen met cornerback Darius Slay een belangrijke pion van hun secondary uitvallen zondag (20-17 winst tegen de Washington Redskins). Die trok in die wedstrijd de kleedkamer in met een hamstringblessure. Slay verzamelde dit seizoen één interceptie en één sack. Washington Redskins cornerback Josh Norman verliet in diezelfde wedstrijd het veld met een hersenschudding. Hij kwam slecht neer toen hij Marvin Jones van een catch wou houden (beelden hieronder).


Arizona Cardinals tight end Darren Fells blesseerde zich aan de enkel in het gelijke spel tegen de Seattle Seahawks (6-6). Hij keerde, net als wide receiver Jaron Brown (knieproblemen) niet meer terug naar het veld nadat hij werd onderzocht door de medische staf. Bij die laatste wordt gevreesd voor een seizoensbeëindigende blessure…


Buffalo Bills safety Aaron Williams werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij uit voorzorg een MRI scan onderging aan het hoofd. Hij bezeerde zijn nek en hoofd, maar de eerste onderzoeken brachten niets aan het licht, waarna hij het ziekenhuis kon verlaten. Hij wordt echter wel nog verder opgevolgd later deze week.


Cleveland Browns quarterback Cody Kessler liep een hersenschudding op in hun verliesbeurt tegen de Cincinnati Bengals. Kevin Hogan nam over. Hij is daarmee al de zesde (!) quarterback die in actie kwam voor de Browns dit seizoen.


De Atlanta Falcons op hun beurt, zagen niet allen de wedstrijd tegen de San Diego Chargers verloren gaan, maar ook running back Tevin Coleman uitvallen met een hamstringprobleem en defensive end Dwight Freeney met last aan de quadriceps. Coleman liet nochtans ook mooie dingen zien zondag (beelden hieronder)…
Hun tegenstanders moesten het dan weer een deel van de wedstrijd stellen zonder defensive tackle Caraun Reid (knie) en cornerback Craig Mager (hersenschudding)


Minnesota Vikings safety Andrew Sendejo liep dan weer een verzwikte enkel op in hun eerste verliespartij van het seizoen (tegen de Philadelphia Eagles). Hun tegenstanders zagen cornerback Ron Brooks verliezen. Hij werd van het veld gedragen met pijn aan de rechterknie. De Eagles kijken dit met veel weemoed aan, want hun secondary is dit seizoen niet gespaard gebleven van blessureleed…


Tennessee Titans guard Quinton Spain moest het veld ook verlaten met een probleem aan de rechterknie in de verliespartij tegen de Indianapolis Colts. De eerste berichten sluiten alvast een breuk uit, maar verder onderzoek volgt nog.


Jacksonville Jaguars defensive tackle Roy Miller moet dan weer vrezen voor een scheur in de Achillespees. Tot slot liep San Francisco 49ers defensive lineman Arik Armstead een schouderblessure op.
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen