NFL Update: Grote namen geblesseerd

Pittsburgh Steelers v Minnesota Vikings
Het gaat snel. De meerderheid van de wedstrijden van de tweede speeldag in de NFL zitten er op. Dit betekent spijtig genoeg opnieuw nieuwe blessuregevallen. Wij zetten de belangrijksten even op een rijtje.
Verliezen Vikings opnieuw een sterkhouder?
Adrian Peterson, de running back van de Minnesota Vikings, verliet de (gewonnen) wedstrijd tegen de Green Bay Packers zondagnacht in het derde kwart met een knieblessure. Peterson hinkelde van het veld, waarbij hij alle gewicht op zijn rechter been vermeed.

Het zat de running back niet mee. Naast de blessure had hij namelijk een zeer moeilijke avond tegen de defensie van de Packers: slechts 26 yards in 14 pogingen. Een MRI scan later vandaag moet uitsluitsel geven over de ernst van de blessure, maar de beelden van hem in de kleedkamer na de wedstrijd doen niet veel goeds vermoeden. Voor de Vikings is het enorm slecht nieuws, nadat zij ook quarterback Teddy Bridgewater zagen uitvallen voor de rest van het seizoen.
Nog meer QB zorgen voor de Patriots?
De New England Patriots kunnen eerste vier weken van het seizoen niet beschikken over hun ster Tom Brady. Die is namelijk geschorst voor zijn aandeel in Deflategate. Zijn vervanger luistert naar de naam Jimmy Garoppolo. Die deed het alles behalve onaardig de eerste twee wedstrijden, die beiden winnend afgesloten werden.


Afgelopen zondagavond nog, werden de Miami Dolphins aan de kant gezet. Garoppolo deed het opnieuw alles behalve onaardig (18 completed passes op 27, goed voor 234 yards en drie scores in amper 25 minuten!), maar werd in het tweede kwart zwaar onderuit gehaald door Kiko Alonso. De quarterback raakte hierbij geblesseerd aan zijn schouder en moest de wedstrijd verlaten. Uiteindelijk nam de derde quarterback Jacoby Brissett het over en werd de zege veilig gesteld. De eerste diagnose is een verzwikking in het schoudergewricht van zijn werparm. Volgens de testen in het ziekenhuis, is de kans dat Garoppolo donderdag alweer in actie kan komen tegen de Houston Texans vrijwel nihil. De verwachting is, dat hij zijn opwachting weer maakt in week 4.
Gebroken arm voor Ware
De Denver Broncos wonnen zondagavond van de Indianapolis Colts en beginnen zo het seizoen met een 2-0. Toch was er ook slecht nieuws te melden: DeMarcus Ware, één van hun beste pass rushers en hun defensieve captain, liep namelijk een gebroken ellepijp op ter hoogte van de elleboog.


Ware liep de blessure op toen hij Andrew Luck wou neerhalen in het derde kwart. Verder onderzoek vindt later vandaag plaats, maar het zou kunnen dat de stevige verdediger met de blessure zou kunnen spelen. Gelukkig hebben de Broncos wel wat diepte op deze positie. Ware kan namelijk vervangen worden door Shaq Barrett, Shane Ray of Dekoda Watson.
Buccaneers tijdje zonder star running back?
De Tampa Bay Buccaneers gingen zondag zwaar ten onder tegen de Arizona Cardinals, maar wat misschien nog erger was: ze zagen hun beste running back uitvallen.
Doug Martin liep in het tweede kwart een blessure op aan de hamstring. Hij kwam nog even terug op het veld, maar het was toch vooral Charles Sims die het werk overnam van Martin.
Daarnaast verloren de Bucs ook nog defensive end Robert Ayers en tight end Luke Stocker, beiden met een enkelblessure. Verdere testen moeten uitsluitsel geven, maar het staat vast dat een verlies van Martin zeer zwaar zal aankomen in Florida.
Wie een groter overzicht wil van de blessures, kan altijd hier terecht.
Phot: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen